Binnenlandse vluchten in Madagaskar

///Binnenlandse vluchten in Madagaskar
Binnenlandse vluchten in Madagaskar2017-07-12T10:42:59+01:00

Binnenlandse vluchten in Madagaskar

Air France en Air Madagaskar vliegen dagelijks non-stop van Amsterdam (via Parijs) naar Antananarivo – waarbij de vluchten tussen Amsterdam en Parijs door KLM en Air France worden uitgevoerd. Vluchten via diverse andere Europese steden zijn ook mogelijk.

Binnenlandse vluchten tussen belangrijke steden en toeristencentra worden onderhouden door Air Madagaskar en enkele lokale maatschappijen. We proberen binnenlandse vluchten altijd zo goed mogelijk te laten aansluiten op een internationale vlucht en het reisprogramma. Verbindingen per klein (sport)vliegtuig – bijvoorbeeld tussen parken en steden – worden geboekt door onze lokale agent.

Ivato International Airport
De internationale luchthaven van Antananarivo ligt 16 kilometer buiten de stad. De luchthaven is in 2011 uitgebreid en verder gemoderniseerd. Het is aan te bevelen om bij aankomst vanaf het vliegveld een taxi te nemen. Spreek met de chauffeur van tevoren een prijs af. De meeste hotels beschikken ook over hun eigen taxivoorzieningen (voor de rit terug naar de luchthaven).

Air Madagascar
Air Madagascar is de nationale luchtvaartmaatschappij van Madagaskar, die vliegt naar Europa, Azië en naburige eilanden van de Afrikaanse en de Indische Oceaan. De maatschappij heeft ook een uitgebreid binnenlands netwerk. De thuisbasis is Ivato Airport – bij de hoofdstad Antananarivo.

De luchtvaartmaatschappij werd in 1962 onder de naam Madair opgericht, door de overheid van de toenmalige Republiek van Madagaskar en Air France. De maatschappij veranderde de naam in Air Madagascar in 1963. Gedurende de jaren ’80 en de jaren ’90 bezat Air Madagascar onder andere een Boeing 747. Na ernstige problemen tijdens de periode van 2000 tot van 2002 werd de luchtvaartmaatschappij geherstructureerd met hulp van Lufthansa. In 2004 onthulde de luchtvaartmaatschappij een nieuw kleurenschema. De luchtvaartmaatschappij is gedeeld eigendom van de overheid van Madagaskar (90%) en ondermeer Air France (3%).

Binnenlandse vluchten in Madagaskar

In 2010 kwam de maatschappij op de Europese zwarte lijst en moest het dringend haar verouderde Boeing 767 toestellen uit dienst nemen voor vluchten naar Europa. Ondertussen worden hiervoor twee Airbus A340-300 toestellen, gehuurd bij Air France, ingezet.

Air Madagascar vliegt op de volgende binnenlandse bestemmingen: Ambatomainty, Ankavandra, Antalaha, Antananarivo, Antsalova, Antsiranana, Antsohihy, Belo, Besalampy, Farafangana, Fianarantsoa, Fort Dauphin at Tolagnaro, Maintirano, Majunga, Manakara, Mananjary, Mandritsara, Manja, Maroantsetra, Morafenobe, Morombe, Morondava, Nosy Be, Sambava, Soalala, Ste Marie, Toamasina, Tambohorano, Tsaratanana, Tsiroanomandidy, en Tulear.

Naast binnenlandse vluchten in Madagaskar bieden wij de volgende reisonderdelen aan:

Reisaanbiedingen voor Madagaskar (t117)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Madagaskar is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, guesthouses en lodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het Noorden van Madagaskar

Vanaf 1.196 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het Noorden van Madagaskar

8-daagse rondreis van/naar Antananarivo
Het tropische noorden van Madagaskar bestaat voor een groot deel uit vanille- en suikerrietplantages. Ontdek tijdens deze tour de nationale parken van Montagne d’Ambre en Ankarana en het eiland Nosy Be.
meer informatie

Ontdek de Magie

Vanaf 2.914 Euro p.p. – exclusief vluchten

Ontdek de Magie

18-daagse rondreis om het eiland per boot, auto en trein te ontdekken
Rit naar het westen naar Miandrivazo, waar de drie-daagse boottocht over de Tsiribihina rivier begint. Avontuurlijke reis naar de Tsingy van Bemaraha en de beroemde Baobab Allee. Vlucht naar het droge zuiden om te genieten van een paar gezellige dagen op het strand. Vervolgens treinreis naar het binnenland aan de oostkust en een bezoek aan een nationale parken.
meer informatie

Veelzijdig Madagaskar

Vanaf 2.914 Euro p.p. – exclusief vluchten

Veelzijdig Madagaskar

15-daagse reis om het heuvelachtige hoogland, het regenwoud en de oceaan te ervaren
Tijdens deze rondreis met privéchauffeur (Frans- of Engelstalig) reist u door het zuiden en het oosten van het eiland en bezoekt u de nationale parken Ranomafana en Isalo. De reis wordt afgesloten met een strandverlenging op Ile St. Marie.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan