Masoala Trekking

Masoala Trekking2018-12-13T11:22:53+01:00

8 dagen tour naar het Masoala regenwoud

De Masoala trekking tour voert u in het beroemde Masoala NP door dichtbegroeide primaire en secundaire regenwouden. Op weg passeert u langs dorpen met vanille-, koffie- en kruidnagelplantages en drie maal slaat u uw tent op aan een droomstrand om daar te overnachten. Deze reis is een absolute must voor actieve natuurliefhebbers die graag weg van de toeristische paden rondtrekken.

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Maroantsetra.
Bij aankomst in Maroantsetra, wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.
Overnachting Coco Beach.

Dag 2: Maroantsetra – Farankaraina (volpension).
Per boot reist u de rivier af naar Andranofotsky. Aan wal maakt u een wandeling van ca. 6 u. in het woud van Farankaraina om de fauna en flora te ontdekken. U heeft uitzicht op de baai van Antongil en de mogelijkheid om te zwemmen in zee. U kunt ook ’s nachts gaan wandelen, om de aye-aye lemuren, ook wel ´vingerdieren´ genoemd, te zoeken.
3 overnachtingen in een tent.

Dag 3: Farankaraina – Lanovahana (volpension).
Vandaag staat een wandeling van ca. 8 u. op het programma. Van Farankaraina naar Navana gaat de wandeling langs dichtbegroeid primair regenwoud. In Navana worden vanille en kruidnagel verbouwd. Later doorkruist u af en toe kleine vissersdorpen, en liggen vanille- en koffieplantages op uw pad, alsook graven van het Betsimisaraka volk.

Dag 4: Lanovahana – Ambanizana (volpension).
Wandeling van ca. 7 u. U trekt in de voormiddag van Lanovahana naar Nandrahana door een prachtig primair woud. Tussen Nandrahana en Ambanizana ziet u secundaire wouden, vanilleplantages, rijstvelden, kruidnagels en lycheebomen. U doorkruist ook dorpen die kruidnagel en vanille verwerken.

Dag 5: Ambanizana – Masoala (volpension).
De tocht gaat vandaag naar de kern van het beroemde Masoala NP en duurt ca. 7 u. Op het eerste deel van de wandeling passeert u langs adembenemende stranden en secundaire wouden. Later wandelt u naar het primaire regenwoud langs rivieren die van de bergen naar de zee stromen. De lunch is een picknick bij een onderzoeksstation.
2 overnachtingen ecolodge Chez Arol.

Dag 6: Masoala (volpension).
Vandaag verkent u het primaire Masoala regenwoud te voet. Bewonder de dieren, reusachtige bomen en majestueuze varens en keer voor de lunch terug naar de lodge. ’s Middags kunt u snorkelen of zwemmen. Direct voor de lodge ligt er namelijk een adembenemend strand en een beschermd koraalrif waar honderden vissen rondzwemmen. Na zonsondergang kunt u geheimzinnige nachtdieren spotten, zoals bladstaartgekko’s of dwerg- en muislemuren.

Dag 7: Masoala – Nosy Mangabe – Maroantsetra (ontbijt/lunch).
Boottocht naar het eiland Nosy Mangabe, dat volledig als natuurreservaat dient. Hier picknickt u ’s middags. Na de lunch maakt u een kleine botanische wandeling voor u per korte boottransfer terugkeert naar Maroantsetra.
Overnachting Coco Beach.

Dag 8: Maroantsetra (ontbijt).
Vandaag neemt u afscheid van de prachtige natuur. Transfer naar de luchthaven.

Inclusief
Transfers in Maroantsetra, overnachtingen in eenvoudige lodges en tent, vermelde maaltijden & excursies, entreegeld voor de nationale parken en reservaten incl. lokale Engelstalige gids, tijdens trekking en op Nosy Mangabe campingkosten en -uitrusting (tent, matras, slaapzak en hoofdkussen) alsook volpension en 1 fles water 1,5 l/dag, kruier tijdens trekkings (draagt ook de bagage van de reizigers tot 15 kg; kan op aanvraag geannuleerd worden), boottransfer Maroantsetra – Andranofotsy / Masoala – Nosy Mangabe – Maroantsetra.

Exclusief
Alle vluchten, overige maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven, optionele activiteiten en fooien.

Aantal deelnemers
Min. 2 pers.

Opmerking
Prijzen voor alleenreizenden op aanvragen. Boottransfers zijn meestal ’s morgens. Deze reis is niet geschikt voor mensen met gezondheidsproblemen.

Vanafprijs per pers. o.b.v. 2pers.
01.11.18 – 31.10.19: 1.241 Euro

Andere rondreizen die we aanbieden in Madagaskar zijn:

Reisaanbiedingen voor Madagaskar (t117)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Madagaskar is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, guesthouses en lodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het Noorden van Madagaskar

Vanaf 1.196 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het Noorden van Madagaskar

8-daagse rondreis van/naar Antananarivo
Het tropische noorden van Madagaskar bestaat voor een groot deel uit vanille- en suikerrietplantages. Ontdek tijdens deze tour de nationale parken van Montagne d’Ambre en Ankarana en het eiland Nosy Be.
meer informatie

Ontdek de Magie

Vanaf 2.914 Euro p.p. – exclusief vluchten

Ontdek de Magie

18-daagse rondreis om het eiland per boot, auto en trein te ontdekken
Rit naar het westen naar Miandrivazo, waar de drie-daagse boottocht over de Tsiribihina rivier begint. Avontuurlijke reis naar de Tsingy van Bemaraha en de beroemde Baobab Allee. Vlucht naar het droge zuiden om te genieten van een paar gezellige dagen op het strand. Vervolgens treinreis naar het binnenland aan de oostkust en een bezoek aan een nationale parken.
meer informatie

Veelzijdig Madagaskar

Vanaf 2.914 Euro p.p. – exclusief vluchten

Veelzijdig Madagaskar

15-daagse reis om het heuvelachtige hoogland, het regenwoud en de oceaan te ervaren
Tijdens deze rondreis met privéchauffeur (Frans- of Engelstalig) reist u door het zuiden en het oosten van het eiland en bezoekt u de nationale parken Ranomafana en Isalo. De reis wordt afgesloten met een strandverlenging op Ile St. Marie.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan