Mensen en lemuren

Mensen en lemuren2018-12-13T09:59:50+01:00

Mensen & Lemuren in Madagaskar – 17 dagen

In een oogopslag
• 17 dagen in kleine groep, max. 12 personen
• gegarandeerd vanaf 2 personen
• internationaal reisgezelschap
• Engels- Duitstalige reisbegeleiding

Deze bijzondere reis, begeleid door landdeskundige Klaus Heimer, een Duitse inwijkeling, die al 15 jaar lang als freelance fotograaf, journalist en auteur op zijn persoonlijke droomeiland woont. Hij zal u zijn persoonlijke inzichten in het leven op het eiland geven. U bent te gast in de bijzondere nationale parken en kleine reservaten en komt in nauw contact met lokale bevolking en lemuren.

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Antananarivo.
Na aankomst op de luchthaven, wordt u opgewacht en wordt u naar uw hotel in Antananarivo (Tana) gebracht.
Overnachting Hotel Belvedere.

Dag 2: Antananarivo – Andasibe (ontbijt).
U rijdt 142 km langs autosnelweg 2 naar het bekendste nationaal park in Andasibe (Analamazaotra – Mantadia). Onderweg bezoekt u een reptielenpark, waar u een eerste indruk krijgt van de veelzijdige wereld van kleine dieren. Wanneer de zon ondergaat, gaat u op zoek naar nachtactieve lemuren, slapende kameleons en boomkikkers.
Overnachting Andasibe Forest Lodge

Dag 3: Andasibe – Akanin’ny Nofy (ontbijt).
Vanmorgen wandelt u langs de trail ´Indri 2´ gedurende ca. 3 u. door het altijd groene secundaire woud van het nationaal park. Hier kunt u met een beetje geluk de grootste lemuursoort (´indri´ genoemd) spotten. Deze soort staat bekend om zijn luide kreten. Andere inheemse lemuren zijn o.a. diadem sifaka’s, bruine lemuren en bamboemaki’s. Ornithologen en reptielliefhebbers komen hier aan hun trekken! U verlaat Andasibe en rijdt naar Manambato. Daar wordt u per motorboot naar het hotel gebracht, dat een lemurenpark heeft, direct aan het Pangalanes kanaal en het Ampitabe meer. Tijd voor een eerste wandeling in de omgeving.
2 overnachtingen Palmarium.

Dag 4: Akanin’ny Nofy (ontbijt).
’s Ochtends wandelt u gedurende een aantal uren door het park, waar diverse lemuursoorten u nieuwsgierig in de gaten zullen houden en mogelijkerwijs zelfs direct contact toelaten! ’s Avonds excursie om de nachtactieve aye-aye lemuren, ook wel ´vingerdieren´ genoemd, te spotten.

Dag 5: Akanin’ny Nofy – Tamatave – Foulpointe (ontbijt).
Deze morgen 2 uur transfer per motorboot via het Pangalanes Kanaal naar Tamatave, de grootste havenstad van het land. Daarna rijdt u verder naar Foulpointe, een vakantieoord dat bij de Malagassiërs zelf zeer geliefd is. Bezoek het oude fort, geniet van zee en zeevruchten, kuier langs het strand of luier wat.

Code 70462

Inclusief
Alle transfers en vervoer per auto, minibus, bus (incl. bestuurder), binnenlandse vlucht Ste-Marie – Tana, alle vermelde trein- en bootreizen, overnachtingen in vermelde of soortgelijke middenklasse hotels in eenvoudige kamers incl. ontbijt/halfpension, entreegelden nationale parken en reservaten met inbegrip van lokale parkgids (Andasibe, Ranomafana), Aye Aye Tour in Akanin’ny Nofy (als overnachting in Le Palmarium mogelijk is), stadstochten en alle vermelde tours, Engels-/Duitstalige reisbegeleiding en 1 fles water per persoon per dag.

Exclusief
Internationale vluchten, visumkosten, toeristenbelasting, overige maaltijden, drankjes, watersporten en eventueel fietsverhuur in Foulpointe of Ste-Marie, fooien en overige persoonlijke uitgaven.

Vertrekdata
2019: 25.04. / 16.05. / 06.06. / 05.09. / 24.10. / 21.11.

Aantal deelnemers
Min. 2 pers, max. 12 pers.

Vanafprijs per pers. o.b.v. 2pers.
01.11.18 – 30.11.19: 2.563 Euro

Dag 6: Foulpointe – Soanierana Ivongo – Ste-Marie (halfpension).
Rit naar Soanierana Ivongo en overtocht per veerboot naar tropische pirateneiland Île Sainte-Marie.
2 overnachtingen Lakana Hotel o.g.

Dag 7: Ste-Marie (halfpension).
Dag ter vrije besteding op het eiland. Verken het zuiden met het kleine buureiland Île aux Nattes, ga in het noorden of oosten fietsen en wandelen, fotografeer vissers met hun vangst en geniet van de prachtige Malagassische zonsondergang. Tussen juli en september kunt u ter plaatse ook een walvistour boeken.

Dag 8: Ste-Marie – Antananarivo (ontbijt).
Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Tana, waar u de namiddag ter vrije besteding heeft.
Overnachting Hotel Belvedere.

Dag 9: Antananarivo – Ampefy (ontbijt).
U rijdt richting Miarinarivo en Ampefy. Onderweg maakt u een stop bij een lemurenpark, waar 9 verschillende lemuursoorten vrij leven op een domein van 5 ha. Daarna rijdt u verder met nog talrijke fotogelegenheden. Onderweg naar Ampefy maakt u ook stops bij kleine dorpjes. Ampefy ligt aan het visrijke Itasy meer en in deze omgeving groeien vooral tomaten, ananas, papaya’s en avocado’s.
2 overnachtingen Hotel Kintana Fleuron o.g.

Dag 10: Ampefy (ontbijt).
Vandaag maakt u gezellige wandelingen naar het uitzichtpunt Ilot de la Vierge, naar de waterval van de Lily rivier en naar de koudwater-geisers bij Analavory.

Dag 11: Ampefy – Antsirabe (ontbijt).
Vandaag rijdt u eerst naar Ambatolampy. Deze stad ligt in het zuidelijke hoogland en geldt als dé sieraad- en edelsteenmetropool bij uitstek. In de omgeving wordt veel rijst geteeld, deels in kunstmatig aangelegde rijstterrassen op heuvelflanken. ’s Middags maakt u een stadstour in Antsirabe, ook wel de ´Stad van het Water´ genoemd vanwege de aanwezigheid van warmwaterbronnen en kratermeren.
Overnachting Flower Palace o.g.

Dag 12: Antsirabe – Fianarantsoa (ontbijt).
Langs een slingerweg en prachtige landschappen rijdt u via Ambositra naar Fianarantsoa, door de Malagassiërs kortweg ´Fianara´ of ´Fiana´ genoemd. Vanaf het hoogste punt van de stad van de 1001 kerken heeft u een fraai uitzicht over de omgeving. In het atelier van de bekende Malagassische fotograaf Pierrot Men leert u veel bij over zijn kunst. U overnacht in Hotel La Rizière, dat deel uitmaakt van een opleidingscentrum voor jonge hotel- en restaurantuitbaters in opleiding. Zij runnen het hotel onder vakkundige begeleiding.
Overnachting Hotel La Rizière.

Dag 13: Fianarantsoa – Manakara (ontbijt).
Vroeg in de ochtend vertrekt u met de legendarische Jungle Express trein voor een tocht naar Manakara aan de zuidoostkust. De reis van 163 km duurt zonder vertraing een achttal uur. U passeert 67 bruggen en 48 tunnels, rijdt door junglevalleien en over de derde steilste railhelling ter wereld. In elk station biedt de lokale bevolking specialiteiten aan, die naargelang het seizoen verschillen: van rivierkreeftjes tot gegrilde vis, van mandarijnen en bananen tot maniok en rijstgebak.
Overnachting Hotel Parthenay Club.

Dag 14: Manakara – Ranomafana (ontbijt).
De voormiddag is ter vrije besteding. ’s Middags rijdt u naar Ranomafana, langs reizigerspalmen en kruidplantages. Avondwandeling langs de de hoofdweg, op zoek naar lemuren, kameleons enz.
Overnachting Lodge Chez Gaspard.

Dag 15: Ranomafana – Sahambavy (ontbijt).
’s Ochtends bezoekt u aan de Namorona rivier het Ranomafana NP, een regenwoudpark met een gevarieerde fauna en flora. Met een beetje geluk ziet u hier roodbuiklemuren, roodkoplemuren en sifaka’s, ook wel dansende lemuren genoemd. ’s Middags rijdt u naar het Sahambavy meer. Uw accommodatie ligt op de oever van dit meer, aan de voet van de heuvel met de enige theeplantage van het eiland.
Overnachting Lac Hotel.

Dag 16: Sahambavy – Ambositra (ontbijt).
U rijdt noordwaarts naar Ambositra en bezoekt daar een atelier van de Zafimaniry snijkunst.
Overnachting Grand Hotel o.g.

Dag 17: Ambositra – Antananarivo (ontbijt).
Via een kronkelende weg rijdt u noordwaarts door het hoogland. Eventueel bezoekt u nog een handwerkmarkt. Individuele terug- of doorreis.

Andere rondreizen die we aanbieden in Madagaskar zijn:

Reisaanbiedingen voor Madagaskar (t117)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Madagaskar is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, guesthouses en lodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het Noorden van Madagaskar

Vanaf 1.196 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het Noorden van Madagaskar

8-daagse rondreis van/naar Antananarivo
Het tropische noorden van Madagaskar bestaat voor een groot deel uit vanille- en suikerrietplantages. Ontdek tijdens deze tour de nationale parken van Montagne d’Ambre en Ankarana en het eiland Nosy Be.
meer informatie

Ontdek de Magie

Vanaf 2.914 Euro p.p. – exclusief vluchten

Ontdek de Magie

18-daagse rondreis om het eiland per boot, auto en trein te ontdekken
Rit naar het westen naar Miandrivazo, waar de drie-daagse boottocht over de Tsiribihina rivier begint. Avontuurlijke reis naar de Tsingy van Bemaraha en de beroemde Baobab Allee. Vlucht naar het droge zuiden om te genieten van een paar gezellige dagen op het strand. Vervolgens treinreis naar het binnenland aan de oostkust en een bezoek aan een nationale parken.
meer informatie

Veelzijdig Madagaskar

Vanaf 2.914 Euro p.p. – exclusief vluchten

Veelzijdig Madagaskar

15-daagse reis om het heuvelachtige hoogland, het regenwoud en de oceaan te ervaren
Tijdens deze rondreis met privéchauffeur (Frans- of Engelstalig) reist u door het zuiden en het oosten van het eiland en bezoekt u de nationale parken Ranomafana en Isalo. De reis wordt afgesloten met een strandverlenging op Ile St. Marie.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan