Veelzijdig Madagaskar

Veelzijdig Madagaskar2018-12-13T10:13:41+01:00

16 dagen reis door het heuvelachtige hoogland, het regenwoud en de oceaan van/tot Antananarivo

Tijdens deze rondreis vliegt u naar Tuléar in het zuiden van het eiland en reist u samen met uw lokale gids/chauffeur terug naar de hoofdstad Antananarivo en vervolgens verder oostwaarts. Onderweg bezoekt u o.a. het pittoreske Isalo nationaal park en het bergregenwoud nationaal park Ranomafana, waar u talrijke lemuursoorten en andere exotische diersoorten aantreft. In het oosten maakt u een interessante boottocht. U heeft een ontspannen verblijf aan het Pengalanes kanaal en leert meer over de lokale bevolking. Ten slotte nodigt het eiland Île Ste-Marie uit tot ontspannen en zwemmen.

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Antananarivo.
Transfer van de luchthaven naar Antananarivo (Tana).
Overnachting Belvedere (STD) of Royal Palissandre (STD Plus).

Dag 2: Antananarivo – Tuléar (ontbijt).
Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Tuléar. Daar wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.
Overnachting Hotel Victory (STD) of Hotel Moringa (STD Plus).

Dag 3: Tuléar – Ranohira (ontbijt).
U bezoekt het atelier van de organisatie ADES, waar zonne-ovens worden vervaardigd, die helpen om de wouden te beschermen (enkel mogelijk ma-vr). Op weg naar Ranohira bezoekt u het Arboretum, een door een Zwitser ingerichte verzameling van inheemse Malagassische planten en verschillende soorten baobabbomen. Daarna rijdt u verder, langs kleine cactuswouden en een typische graven van de Mahalafy stam.
2 overnachtingen Isalo Ranch (STD) of Isalo Rock Lodge (STD Plus, halfpension).

Dag 4: Ranohira (ontbijt).
U heeft de hele dag de gelegenheid om het Isalo NP te ontdekken. Het landschap biedt verschillende wandelingen met doorkliefde rotsmassieven, ravijnen en natuurlijke zwembassins. U vindt hier een bijzondere fauna en flora!

Dag 5: Ranohira – Fianarantsoa (ontbijt).
Vandaag rijdt u via Ihosy en de hoogvlakte van Horombe naar Fianarantsoa. Onderweg bezoekt u het kleine Anja reservaat. Hier leven ringstaartlemuren in hun natuurlijke omgeving. U overnacht in Hotel Vozama, een NGO die zich focust op het analfabetisme in afgelegen bergregio’s.
2 overnachtingen Hotel Vozama.

Dag 6: Fianarantsoa (ontbijt).
U kunt het project van de NGO beter leren kennen of deelnemen aan een wandeling in de typische Betsileo regio. Tijdens de wandeling geniet u van een heerlijk panorama en passeert u langs vele velden en kleine dorpjes.

Dag 7: Fianarantsoa – Ranomafana (ontbijt).
’s Morgens vroeg vertrekt u naar Ranomafana. Daar bezoekt u het natuurreservaat met interessante fauna en flora: lemuren, orchideeën, diverse geneeskrachtige planten en het regenwoud. Er is ook een bezoek aan het thermale bad mogelijk, waaraan Ranomafana (heet water) zijn naam ontleent.
Overnachting Hotel Thermal (STD) of Setam Lodge (STD Plus, halfpension).

Code 70471

Inclusief
Luchthaventransfers, vervoer volgens programma in auto of minibus met Engels of Franstalige chauffeur, boottransfers Manambato-Akanin’ny Nofy-Tamatave, binnenlandse vluchten (Tana- Tuléar, Tamatave – Ste-Marie en Ste-Marie – Tana, onder voorbehoud), overnachtingen in gekozen categorie, vermelde maaltijden, avondexcursie aye-aye lemuren, entreegelden voor de nationale parken inclusief lokale parkgids en toeristisch vignet.

Exclusief
Intercontinentale vluchten, visumkosten, overige maaltijden en excursies, drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven.

Aantal deelnemers
Min. 2 pers.

Opmerking
De route is afhankelijk van de binnenlandse vluchten, deze kan bijgevolg ook naar wens worden aangepast.

Reisdata
Dagelijks (afhankelijk van de vluchten)

Vanafprijs per pers. o.b.v. 2pers.
01.11.18 – 31.10.19:
Standard: 2.914 Euro
Standard Plus: 3.606 Euro

Dag 8: Ranomafana – Antsirabe (ontbijt).
Onderweg naar Antsirabe maakt u een stop in Ambositra. Hier bezoekt u een enkele ateliers en boetieks met Zafimaniry kunst. Stadsrondrit in Antsirabe. De naam van de stad betekent ´plaats met veel zout´, maar misschien is de Franse bijnaam ´Ville d’eau´ wel toepasselijker. Er zijn namelijk veel warmwaterbronnen en twee kratermeren. U bezoekt het Andraikiba meer.
Overnachting Chambres du Voyageur (STD) of Hotel Plumeria (STD Plus, halfpension).

Dag 9: Antisrabe – Antananarivo – Andasibe (ontbijt).
De weg naar Andasibe voert door een landschap dat voornamelijk bestaat uit rijstvelden en beboste heuvels. ’s Avonds heeft u de mogelijkheid om de dieren te observeren die in het donker actief worden.
Overnachting Grace Lodge (STD) of Vakona Lodge (STD Plus).

Dag 10: Andasibe – Manambato – Akanin’ny Nofy (ontbijt).
In de vroege ochtend brengt u een bezoek aan het reservaat van Analamazaotra. Hopelijk vindt u hier de bijzondere indri lemuren! Daarna reist u verder naar Manambato. Hier stapt u over in een boot en vaart door het Pangalanes kanaal naar uw hotel in Akanin’ny Nofy.
2 overnachtingen Le Palmarium (STD) of BushHouse Lodge (STD Plus, halfpension).

Dag 11: Akanin’ny Nofy (ontbijt).
Ontdek de omgeving aan de oever van het Ampitabe meer. Hier vindt u o.a. het privépark Palmarium. In het park leven veel verschillende lemuursoorten, die u van heel dicht kunt observeren.

Dag 12: Akanin’ny Nofy – Tamatave – Île Ste-Marie (halfpension).
’s Ochtends vroeg maakt u een boottocht door het Pangalanes kanaal naar Tamatave. Als de vlucht Tamatave – Ste-Marie (deze vlucht is slechts 3x per week) vroeg vertrekt, vindt de boottocht naar Tamatave al plaats op de avond van dag 11. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Ste-Marie. Transfer naar uw hotel.
3 overnachtingen Masoandra Lodge (STD) of Princesse Bora Lodge (STD Plus, halfpension).

Dag 13-14: Ile Ste-Marie (ontbijt).
Île Ste-Marie staat ook bekend als ´Nosy Boraha´ en was vroeger een uitvalsbasis voor piraten. U heeft deze dagen ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld naar het strand gaan, snorkelen, duiken of fietsen. Met een beetje geluk kunt u bultrugwalvissen zien (van juni tot september).

Dag 15: Ile Ste-Marie – Antananarivo (ontbijt).
Transfer naar de luchthaven van Île Ste-Marie en terugvlucht naar Tana.
Overnachting Belvedere (STD) of Royal Palissandre (STD Plus).

Dag 16: Antananarivo (ontbijt).
U bezoekt de historische bezienswaardigheden van Ambohimanga (UNESCO Werelderfgoed) en de markt met Malagassische kunsten en ambachten, waar u uw laatste souvenirs kunt kopen. Aansluitend transfer naar de luchthaven.

Andere rondreizen die we aanbieden in Madagaskar zijn:

Reisaanbiedingen voor Madagaskar (t117)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Madagaskar is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, guesthouses en lodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het Noorden van Madagaskar

Vanaf 1.196 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het Noorden van Madagaskar

8-daagse rondreis van/naar Antananarivo
Het tropische noorden van Madagaskar bestaat voor een groot deel uit vanille- en suikerrietplantages. Ontdek tijdens deze tour de nationale parken van Montagne d’Ambre en Ankarana en het eiland Nosy Be.
meer informatie

Ontdek de Magie

Vanaf 2.914 Euro p.p. – exclusief vluchten

Ontdek de Magie

18-daagse rondreis om het eiland per boot, auto en trein te ontdekken
Rit naar het westen naar Miandrivazo, waar de drie-daagse boottocht over de Tsiribihina rivier begint. Avontuurlijke reis naar de Tsingy van Bemaraha en de beroemde Baobab Allee. Vlucht naar het droge zuiden om te genieten van een paar gezellige dagen op het strand. Vervolgens treinreis naar het binnenland aan de oostkust en een bezoek aan een nationale parken.
meer informatie

Veelzijdig Madagaskar

Vanaf 2.914 Euro p.p. – exclusief vluchten

Veelzijdig Madagaskar

15-daagse reis om het heuvelachtige hoogland, het regenwoud en de oceaan te ervaren
Tijdens deze rondreis met privéchauffeur (Frans- of Engelstalig) reist u door het zuiden en het oosten van het eiland en bezoekt u de nationale parken Ranomafana en Isalo. De reis wordt afgesloten met een strandverlenging op Ile St. Marie.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan