Zuidwesten

Zuidwesten2017-07-12T12:00:14+01:00

Het zuidwesten van Madagaskar wordt gekenmerkt door een warm en droog klimaat. Hoe verder u naar het zuiden gaat, des te droger en ruiger wordt het landschap. De vegetatie en het landschap nemen hierbij soms onverwachte vormen aan. U ziet er bossen van baobabs en bush van vetplanten. Maar ook eindeloze ongerepte stranden van wit zand geflankeerd met duinen en een turquoise zee. U ziet er wetlands met mangrove bossen, die een schuilplaats en broedgebied zijn van watervogels.

Het zuidwesten van Madagaskar is het armste deel van het eiland. Maar tegelijkertijd is het een mystieke en fascinerende streek, rijk aan cultuur en traditie. In het zuiden schijnt de zon 365 dagen per jaar. Ondanks de hitte vindt u er paradoxaal genoeg een groene natuur, vooral vanwege de vetplanten, de baobabs en de andere planten, die zich wonderbaarlijk hebben aangepast aan deze dorre omgeving. Het is een omgeving waar u een diep gevoel van respect voor het aanpassingsvermogen van de natuur krijgt.

Vanwege het gebrek aan verharde wegen, de natuurlijke wildernis en de schaarse bevolking vormt dit gebied ideale omgeving voor avontuur en ontdekking. Hoogtepunten voor de bezoeker in dit gebied zijn het nationale park van Ankarafantsika, de grotten van Anjohibe, de Betsiboka rivier, het nationale park van Namoroko, de idyllische Bai de Baly, het nationale park van Bemaraha, de Tsiribihina rivier, de bossen van baobabs en cactussen, het natuurreservaat van Tampoketsa Analamaintso, Lac de Kinkony en Lac Ihotry.

De volgende hotels liggen in dit gebied:

[put_wpgm id=94]

Wat klanten zeggen (t118)

Reisaanbiedingen voor Madagaskar (t117)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Madagaskar is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, guesthouses en lodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het Noorden van Madagaskar

Vanaf 1.196 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het Noorden van Madagaskar

8-daagse rondreis van/naar Antananarivo
Het tropische noorden van Madagaskar bestaat voor een groot deel uit vanille- en suikerrietplantages. Ontdek tijdens deze tour de nationale parken van Montagne d’Ambre en Ankarana en het eiland Nosy Be.
meer informatie

Ontdek de Magie

Vanaf 2.914 Euro p.p. – exclusief vluchten

Ontdek de Magie

18-daagse rondreis om het eiland per boot, auto en trein te ontdekken
Rit naar het westen naar Miandrivazo, waar de drie-daagse boottocht over de Tsiribihina rivier begint. Avontuurlijke reis naar de Tsingy van Bemaraha en de beroemde Baobab Allee. Vlucht naar het droge zuiden om te genieten van een paar gezellige dagen op het strand. Vervolgens treinreis naar het binnenland aan de oostkust en een bezoek aan een nationale parken.
meer informatie

Veelzijdig Madagaskar

Vanaf 2.914 Euro p.p. – exclusief vluchten

Veelzijdig Madagaskar

15-daagse reis om het heuvelachtige hoogland, het regenwoud en de oceaan te ervaren
Tijdens deze rondreis met privéchauffeur (Frans- of Engelstalig) reist u door het zuiden en het oosten van het eiland en bezoekt u de nationale parken Ranomafana en Isalo. De reis wordt afgesloten met een strandverlenging op Ile St. Marie.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan