×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours
020 6230008

Beguera Beach

Beguera Beach | Informatie over Mozambique

Kruger National Park

Kruger National Park | Informatie over Mozambique

Rijke onderwater wereld

Rijke onderwater wereld | Informatie over Mozambique

Informatie over Mozambique

Mozambique is een heel groot land en toeristisch gezien vrijwel onontgonnen. De stranden aan de Indische Oceaan kunnen tot de mooiste op het zuidelijke halfrond worden gerekend. Mozambique is ook een ontdekking voor duikers. Voor een strandvakantie na een safari in Zuidelijk Afrika zijn de stranden van Mozambique ideaal.

Bevolking

Er wonen circa 23 miljoen mensen in Mozambique. De meerderheid hiervan behoort tot een inheemse volksstam, zoals de Makua-Lomwe, de Tsonga en de Shona. Daarnaast vindt u er Yao, Swahili, Makonde en Portugezen.

Paspoort/visa

EU-ingezetenen hebben bij een verblijf tot 3 maanden een visum nodig. Indien er een consulaat of ambassade in eigen land is, dient het visum vooraf te worden aangevraagd. De kosten bedragen EUR 50 voor een enkele inreis en EUR 60 voor meerdere inreizen. Uw paspoort dient nog minstens 6 maanden geldig te zijn na uw vertrek uit Mozambique. De bepalingen kunnen te allen tijde wijzigen. Bij in- en uitreis via Zuid-Afrika dient uw paspoort nog minimaal 3 lege pagina’s te bevatten. In Mozambique geldt een legitimatieplicht, waar regelmatig op gecontroleerd wordt.

Vluchttoeslagen en vertrekbelasting

De aankomst- en vertrekbelasting (’immigration tax’) van USD 5 p.p. dient u ter plaatse te betalen.

Bagagebeperking

Indien u met een klein vliegtuig een binnenlandse vlucht maakt, is vaak maar 12 of 15 kg bagage per persoon in een zachte reistas toegestaan.

Eten en drinken

De keuken biedt veel visgerechten en zeevruchten. Het leidingwater is niet drinkbaar.

Gezondheid

De medische voorzieningen zijn niet overal gewaarborgd. Ernstige ziektes en aandoeningen worden meestal in Zuid-Afrika of Europa behandeld. Een reisapotheek met insectenspray, verband en pijnstillers wordt aangeraden. Inentingen zijn niet verplicht, maar een inenting tegen hepatitis A en malariapreparaten worden uitdrukkelijk aanbevolen. Raadpleeg uw huisarts of andere gespecialiseerde instanties.

Kleding

Lichte zomerkleding wordt aangeraden met lange mouwen en broekspijpen. Tijdens koele ochtenden en avonden is een dunne jas of trui handig.Informatie over Mozambique

Klimaat/reistijd

In Mozambique zijn de jaargetijden omgekeerd aan Europa. De regentijd duurt van oktober tot maart en de droge tijd (beste reistijd) loopt van april tot september. Aan de kustgebieden heerst een tropisch en vochtig klimaat.

Tijdsverschil

In de winter (Europese zomer) is er geen tijdverschil. In de zomer bedraagt het tijdverschil plus 1 uur.

Talen

De officiële taal in Mozambique is Portugees. Daarnaast worden er zo’n 20 Afrikaanse talen en andere Bantu talen gesproken.

Transport en verkeer

In Mozambique wordt links gereden. Het wegennet wordt uitgebreid, maar Mozambique is nog niet het perfecte land om zelf te rijden. Avontuurlijk ingestelde reizigers moeten weten dat afgezien van de hoofdwegen (tussen het zuiden van het Krugerpark tot Maputo en langs de kust van Maputo tot Pemba) de meeste wegen alleen per 4x4 (met daktent) toegankelijk zijn. Tijdens de regentijd zijn de wegen vaak onbegaanbaar. Uitgebreide voorbereiding, minimaal 2 voertuigen en een GPS zijn noodzakelijk.

Accommodaties

De enkele accommodaties, meestal langs de kust gelegen, zijn doorgaans zeer eenvoudig. Het toerisme van Mozambique staat nog in z’n kinderschoenen en de professionaliteit van andere bestemmingen ontbreekt vaak. Geduld is daarom belangrijk. De inwoners zijn vriendelijk maar wat terughoudend. In Maputo, Beira en Pemba en op het eiland Bazaruto bevinden zich hotels van een internationale standaard.

Valuta en betaalmiddelen

De betaaleenheid in Mozambique is de New Metical (MNZ). 1 New Metical (MNZ) = 100 centavos = ca. EUR 0,03, EUR 1 = 39 MNZ (stand: 19.06.2013). De lokale valuta mag niet worden in- en uitgevoerd. Deviezen kunnen onbeperkt worden in- en uitgevoerd. Creditcards worden slechts door sommige winkels in de hoofdstad en in de grotere hotels en lodges geaccepteerd. Excursies en andere toeristische diensten worden in US dollars afgerekend. Het meenemen van nieuwe US dollarbiljetten in kleine coupures wordt aangeraden.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Blyde River Canyon
Vanaf € 2.317

per persoon

Ontdek Zuid-Afrika en Mozambique

Best of both worlds, dat omschrijft deze 15-daagse safari. Ontdek veelzijdig Afrika in Zuid-Afrika en ontspan vervolgens aan het tropische strand van...

Lees meerOfferte aanvragen

Rhino Post Safari Lodge
Vanaf € 2.456

per persoon

Bush & Beach

Beleef de wereld van de Big Five in deze reis van 9 dagen dat u meeneemt door Mozambique en Zuid-Afrika.

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.