Buitepos2017-07-12T20:48:18+01:00

Buitepos is het grensplaatsje tussen Namibië en Botswana. Het woestijnstadje ligt aan de Trans Kalahari Highway, die van Windhoek naar Johannesburg loopt – 1300 kilometer dwars door de Kalahari woestijn. De inwoners van Buitepos leven van het transitoverkeer – er zijn enkele benzinestations en winkels. Vooral als u naar Botswana gaat is het verstandig om hier te tanken en voorraden in te slaan, omdat het eerstvolgende tankstation tussen 150 (Ghanzi) en 400 kilometer (Kang) ver weg ligt.

De grenspost is dagelijks geopend van 07.00 – 24.00 uur. U dient bij de grens het certificaat te laten zien waarmee uw verhuurmaatschappij u toestemming geeft om de auto over de grens van Namibië mee te nemen. Aan de Botswaanse kant dient u een douanetol te betalen van circa 25 pula.

Het landschap rondom Buitenpos is vrij droog, vlak en eentonig. In de omgeving van Buitenpos leven enkele San communities, die u kunt bezoeken. Verder zijn er in de omgeving safari’s te maken – waarbij u een indruk krijgt hoe de flora en fauna zich in deze dorre omgeving toch staande hebben kunnen houden.

Wat klanten zeggen (t100)

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan