×

Zoek Impala

Offerte aanvragen

Dordabis

Dordabis ligt 87 kilometer ten zuidoosten van Windhoek. Het kleine plaatsje staat bekend om z’n schapenboerderijen en weverijen. Onderweg naar Dordabis worden op diverse plaatsen sculpturen van lokaal gevonden zeepsteen aangeboden. Dordabis dankt zijn naam aan de Nama-taal - het betekent ’droge plaats’. Het Karakul-schaap is een belangrijke bron van inkomsten in de streek. Er liggen een aantal boerderijen waar tapijten en andere voorwerpen geweven worden. Bezoek bijvoorbeeld:

  • Dorka Teppiche weavery
  • Ibenstein weavery

Het karakul-schaap

Het Karakulschaap is het oudste ras scahpen ter wereld en behoort tot de vetstaartschapen - de staart van het dier kan tot wel 9 kilo wegen. Het schapenras is oorspronkelijk afkomstig uit het Karakorum gebied (in Pakistan in de zuidelijke Himalaya). De beste wol komt van de pasgeboren lammetjes. Vooral de Persianer bontmuts is een bekend kledingstuk dat gemaakt wordt van karakulwol.

Arnhem Grotten

De langste grotten van Namibië liggen 126 kilometer ten zuidoosten van Windhoek. De grotten hebben bij elkaar een lengte van 4.501 meter. Het is mogelijk om de grotten te bezoeken - er loopt een gemarkeerd pad door het eerste deel. Voor mensen met claustrofobie zijn de grotten niet geschikt: het is donker en stoffig. Neem een zaklamp mee en doe bij voorkeur oudere kleding aan. In de grotten heerst een constante temperatuur van 24 graden; koud is het er dus niet. Ook niet onbelangrijk: in de grotten leven minstens 6 soorten vleermuizen en er is ooit berekend dat de grotten minimaal 15.000 ton (!) vleermuisuitwerpselen herbergen. Een bezoek is mogelijk vanaf 70 N$ per dag.

De grotten liggen aan de D 1808. Vanaf Dordabis neemt u de D 1482. Op de kruising met de M51 gaat u rechts en na enkele kilometers weer linksaf de D1808 op. Na 11 kilometer gaat u rechts en krijgt u de Arnhem Grotten.

 

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
€ 3.214

per persoon

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
€ 1.829

per persoon

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
€ 2.719

per persoon

Vakantie Namibië

Onder het Zuiderkruis

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Mowani Pool Main Area | Rondreizen Namibië
€ 1.647

per persoon

Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 5.790

per persoon

Eronga Mountains | Rondreizen Namibië
€ 3.225

per persoon

Sossusvlei | Rondreizen Namibië
€ 3.247

per persoon

4x4 met daktent in Sossusvlei | Rondreizen in Namibië
€ 1.449

per persoon

Kalahari Game Reserve | Rondreizen Namibië

Vakantie Namibië

Stijlvol Namibië

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 4.657

per persoon

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.