Dordabis2017-07-12T20:49:37+01:00

Dordabis ligt 87 kilometer ten zuidoosten van Windhoek. Het kleine plaatsje staat bekend om z’n schapenboerderijen en weverijen. Onderweg naar Dordabis worden op diverse plaatsen sculpturen van lokaal gevonden zeepsteen aangeboden. Dordabis dankt zijn naam aan de Nama-taal – het betekent ‘droge plaats’. Het Karakul-schaap is een belangrijke bron van inkomsten in de streek. Er liggen een aantal boerderijen waar tapijten en andere voorwerpen geweven worden. Bezoek bijvoorbeeld:

  • Dorka Teppiche weavery
  • Ibenstein weavery

Het karakul-schaap
Het Karakulschaap is het oudste ras scahpen ter wereld en behoort tot de vetstaartschapen – de staart van het dier kan tot wel 9 kilo wegen. Het schapenras is oorspronkelijk afkomstig uit het Karakorum gebied (in Pakistan in de zuidelijke Himalaya). De beste wol komt van de pasgeboren lammetjes. Vooral de Persianer bontmuts is een bekend kledingstuk dat gemaakt wordt van karakulwol.

Arnhem Grotten
De langste grotten van Namibië liggen 126 kilometer ten zuidoosten van Windhoek. De grotten hebben bij elkaar een lengte van 4.501 meter. Het is mogelijk om de grotten te bezoeken – er loopt een gemarkeerd pad door het eerste deel. Voor mensen met claustrofobie zijn de grotten niet geschikt: het is donker en stoffig. Neem een zaklamp mee en doe bij voorkeur oudere kleding aan. In de grotten heerst een constante temperatuur van 24 graden; koud is het er dus niet. Ook niet onbelangrijk: in de grotten leven minstens 6 soorten vleermuizen en er is ooit berekend dat de grotten minimaal 15.000 ton (!) vleermuisuitwerpselen herbergen. Een bezoek is mogelijk vanaf 70 N$ per dag.

De grotten liggen aan de D 1808. Vanaf Dordabis neemt u de D 1482. Op de kruising met de M51 gaat u rechts en na enkele kilometers weer linksaf de D1808 op. Na 11 kilometer gaat u rechts en krijgt u de Arnhem Grotten.

Wat klanten zeggen (t100)

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan