×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Gobabis

Gobabis is de hoofdplaats van de regio Omaheke en is - met ongeveer 16.000 inwoners - de grootste stad ten oosten van Windhoek. Gobabis ligt 204 km oostelijk van Windhoek en 120 km westelijk van de grens met Botswana, langs de Trans Kalahari Highway. De stad is vooral een regionaal centrum voor de boerderijen in de omgeving.

Gobabis ligt net niet in de Kalahari, maar grenst aan deze rode zand woestijn. In het verleden woonde hier een groot aantal Nama-stammen (Bushman) - vooral de de Oorlam. Later kwamen er ook Herero’s en Tswana’s. Hoewel elke bevolkingsgroep z’n eigen taal heeft, is Engels de officiële taal maar vormt Afrikaans in deze regio de lingua franca.

De naam Gobabis stamt uit het Nama, maar over de betekenis wordt verschillend gedacht. Het zou ’de plaats van de olifanten’ kunnen betekenen of - in de Nama-taal - ’de plaats van ruzie en discussie’. Deze laatste betekenis hangt waarschijnlijk samen met de strijd die de Nama’s hebben geleverd met de Herero’s vanaf 1900. De Herero’s waren door de Duitsers van hun traditionele woongebieden verdreven na de slag bij Waterberg in 1904. De meeste Herero’s konden niet anders dan de woestijn intrekken en de concurrentie aangaan met de verschillende Nama-stammen. De Bushman die nog in Namibië leven, hebben zich uiteindelijk meer noordwaarts bij Tshumkwe of zuidwaarts in de Kalahari terug getrokken (zie de Säa Ta Ko Campsite ten zuidoosten van Gobabis). De Herero leeft nog altijd in en rondom Gobabis, net als de blanke Afrikaner Boeren.

Een aantal gebouwen van Gobabis zijn te danken aan het zendelingenwerk van de Rhenish Mission Society, die hier in 1856 een missiepost met winkel en kerk bouwden, waar jagers en handelaren graag kwamen. De missiepost werd in 1880 vernietigd. Het Duitse koloniale bestuur bouwde in 1897 een fort dat ook werd vernietigd. Het oudste gebouw is nu het veldziekenhuis, de Lazarette. Als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Gobabis, kunt u het museum bezoeken dat aan de rand van Gobabis ligt en waar de historie van het stadje wordt geconserveerd.

Gobabis is het Texas van Namibië. Veeteelt is de belangrijkste economische activiteit. In de omgeving - die hoofdzakelijk uit savanne-grasland bestaat, waar acaciabomen voor een beetje schaduw zorgen - liggen enorm uitgestrekte boerderijen die uitsluitend extensieve veeteelt bedrijven. De meeste boeren zijn Afrikaans-talig die hier al generaties lang wonen. Het vee is bedoeld voor de slacht en wekelijks worden vachtwagens vol rundvee bij de abattoirs in Windhoek afgeleverd.

Harnas Wildlife Farm

Vanuit Gobabis kunt u het non-profit cheetah-, luipaard- en leeuwen opvangcentrum bezoeken bij Harnas. Harnas ligt op ruim 100 kilometer afstand van Gobabis en 50 kilometer noordoostelijk van Drimiopsis. De Harnas Wildlife Farm is bekend geworden als opvangplaats voor cheetahs, luipaarden en leeuwen en andere roofdieren die bedreig worden of het niet op eigen kracht kunnen redden. U kunt hier babycheeta´s, baby-luipaarden en leeuwtjes knuffelen.

Roofdieren in Namibië worden vaak bedreigd en raken gewond als ze in de omgeving van boerenbedrijven komen. Zeker als de dieren het vee aanvallen worden de roofdieren door de boeren opgejaagd. Als de roofdieren levend kunnen worden gevangen, worden ze naar Harnas gebracht om hier te herstellen en voor te bereiden om terug te keren naar de natuur in beschermde gebieden. Het is mogelijk om Harnas te bezoeken of om er een tijdje als vrijwilliger te werken. Aardig is ook het 40+ programma, voor mensen vanaf 45 die wat dichterbij de dieren willen komen. Groot wild mag niet door mensen worden aangeraakt volgens de Namibische wet. Het 40+ programma biedt een groeps-leerprogramma waarin er dichter contact met de dieren mogelijk is.

Volg in Gobabis de borden die u de C 22 wijzen richting Ojinen/Du Plessis/Drimiopsis. Volg deze C22 tot 8 kilometer voorbij Drimiopsis. Houdt hier rechts aan de M 131 (D 1668) op waar u na circa 30 kilometer Harnas aan uw linkerkant krijgt.

San van de Kalahari

250 km ten zuidoosten van Gobabis ligt "de Corridor" - een beschermd leefgebied van de San - die hier hun oude leefgewoontes proberen voort te zetten. Oorspronkelijk bestonden de in de noordelijke Kalahari levende San uit drie aparte taalgroepen: de !Xoo, Naro en !Twa. Door de strijd met zwarte stammen als Herero en het gevecht tegen de oprukkende kolonisatie van de Afrikaner Boeren werd hun leefgebied steeds kleiner. Sinds de jaren ’90 proberen speciale organisaties zich in te zetten voor het behoud van de San-leefgewoontes. Eén van deze organisaties is Omaheke San Trust die een San-kampeerplaats heeft gebouwd in de Kalahari nabij Motsomi. Bezoekers kunnen in Säa Ta Ko overnachten en het San-leven ervaren.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
Vanaf € 3.214

per persoon

Het mooiste van Namibië

Bewonder onvergetelijke landschappen tijdens deze 16-daagse autorondreis. Een waar paradijs voor fotoliefhebbers.

Lees meerOfferte aanvragen

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
Vanaf € 1.829

per persoon

Ongerept Afrika in de Kalahari

Treed in de voetstappen van wilde dieren tijdens deze 12-daagse rondreis door ongerept Afrika.

Lees meerOfferte aanvragen

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
Vanaf € 2.719

per persoon

Onder het Zuiderkruis

Rondreis van ca. 4.500 km en 20 dagen belooft een waar avontuur te worden terwijl u de belangrijkste attracties van Namibië bezoekt.

Lees meerOfferte aanvragen

Mowani Pool Main Area | Rondreizen Namibië
Vanaf € 828

per persoon

Uitbreiding Twijfelfontein - 3 dagen

Namibië nog niet zat? Bereid uw reis uit met deze 3 dagen waarin u onder andere een bezoekt brengt aan Damaraland.

Lees meerOfferte aanvragen

Deadvlei | Rondreizen Namibië
Vanaf € 5.790

per persoon

Verover Namibie per vliegtuig

Deze 13 dagen durende reis is ideaal voor de reiziger met minder tijd of die geen zin heeft om zelf te rijden. Ontdek de bekendste bezienswaardigheden...

Lees meerOfferte aanvragen

Eronga Mountains | Rondreizen Namibië
Vanaf € 3.225

per persoon

Via groen Namibië tot de Victoria Falls

18-daagse rondreis door Namibië, Botswana en Zimbabwe. Een route die verrassende en veelzijdig is.

Lees meerOfferte aanvragen

Sossusvlei | Rondreizen Namibië
Vanaf € 3.165

per persoon

Alle facetten van Namibië

Door ons samengestelde reis van 21 dagen die u op eigen houtje kan ontdekken per 4x4 huurauto die zorgt voor comfort en veiligheid.

Lees meerOfferte aanvragen

4x4 met daktent in Sossusvlei | Rondreizen in Namibië
Vanaf € 1.011

per persoon

Verken Namibië per 4x4 met daktent

Beleef het leven in de natuur tijdens deze 19-daagse rondreis in Namibië. Slaap onder de sterrenhemel om één te worden met de natuur.

Lees meerOfferte aanvragen

Kalahari Game Reserve | Rondreizen Namibië
Prijs op aanvraag

per persoon

Stijlvol Namibië

Reizigers met weinig tijd die toch veel willen zien kunnen kiezen voor deze 8- of 10-daagse reis door Namibië. U brengt onder andere een bezoekje aan...

Lees meerOfferte aanvragen

Deadvlei | Rondreizen Namibië
Vanaf € 5.044

per persoon

De rode loper voor natuurliefhebbers

Ontdek Okonjima, Etosha National Park, Huab, NamibRand en GocheGans tijdens deze reis van 16 dagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Eagles Nest Lodge | Rondreizen Namibië
Vanaf € 2.006

per persoon

Het grandioze zuiden van Namibië

Hoogtepunten die u zeker gaat zien gedurende deze 14-daagse reis: Kalahari, Fish River Canyon, Sossusvlei en Swakopmund.

Lees meerOfferte aanvragen

Zonsondergang Namibië | Rondreizen Namibië
Vanaf € 2.093

per persoon

Familieplezier in Namibië

Deze 14-daagse reis is zeer geschikt voor groot en klein. Families kunnen genieten van het spotten van wilde dieren en de vrijheid die gegeven wordt...

Lees meerOfferte aanvragen

Zeebras in Etosha | Rondreizen Namibië
Vanaf € 1.766

per persoon

Namibia on a Budget

Deze 17-daagse rondreis is voor de reizigers die opzoek zijn naar een budget reis. Het combineert bijna alle hoogtepunten van Namibië.

Lees meerOfferte aanvragen

Windhoek, Namibië

Het ruwe noordwesten

Deze reis biedt u enkele klassiekers zoals Sossusvlei, Swakopmund en Etosha maar brengt u ook naar het ruwe noordwesten van het land. De regio...

Lees meerOfferte aanvragen

Swakopmund, Namibië

Kennismaking met Namibië

U reist op eigen gelegenheid in een huurauto door Namibië, een indrukwekkend land in zuidelijk Afrika. U verblijft in goede en zorgvuldig...

Lees meerOfferte aanvragen

Etosha NP

Namibia Adventure

Deze rondreis is ideaal voor wie de Namibische highlights wil ontdekken. Comfort wordt gecombineerd met wat avontuur. Tijdens deze 17 dagen bezoekt u...

Lees meerOfferte aanvragen

Etosha National Park

Southern Circle

Deze veelomvattende reis begint bij de Victoria watervallen en een bezoek aan Zambia, voordat u de hoogtepunten van Namibië en Botswana gaat...

Lees meerOfferte aanvragen

Swakopmund

Klassiek Namibië

Namibië is beslist een van de meest fascinerende landen van zuidelijk Afrika. Op een reis door unieke landschappen kunt u de uitgestrektheid en...

Lees meerOfferte aanvragen

Namibië's Diamant

Namibië's Diamant

Deze exclusieve tour biedt het hoogste comfort in Namibië en laat u kennis maken met dit fascinerende land. Geniet van verfijnde luxe in het midden...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.