Motsomi2017-07-12T20:54:30+01:00

Motsomi ligt in een gebied dat “de Corridor” wordt genoemd en is feitelijk niet meer dan een politiebureau. De Corridor is een beschermd leefgebied van de San – Bosjesmannen – die in deze streek hun oude leefgewoontes proberen voort te zetten.

Oorspronkelijk bestond de hier levende San uit drie aparte taalgroepen: de !Xoo, Naro en !Twa. Door de strijd met zwarte stammen als Herero en het gevecht tegen de oprukkende kolonisatie van de Afrikaner Boeren is hun leefgebied steeds kleiner geworden. Sinds de jaren ’90 proberen speciale organisaties zich in te zetten voor het behoud van de San-leefgewoontes. Eén van deze organisaties is Omaheke San Trust die een San-kampeerplaats heeft gebouwd in de Kalahari nabij Motsomi. Bezoekers kunnen in Säa Ta Ko overnachten en het San-leven ervaren.

De weg naar Säa Ta Ko is in redelijke staat, zodat u het ook met een gewone 2WD auto kunt bereiken. Er ligt een benzinestation op 20 km afstand van de San camping. Het hoofdkantoor van Säa Ta Ko is gevestigd in Gobabis (Roosevelt Straat, Gobabis). U kunt hier een boeking maken.

Neem de C22 zuidwaarts naar Onderombapa. Ga na 66 km linksaf de D 1716 op. Ga na 26 kilometer rechts de D 1717 op en blijf deze volgen tot u de T-splitsing krijgt met de D 3820. Ga hier rechts en blijf de weg volgen (circa 80 km) totdat u bij de camping komt.

Motsomoi – Gobabis: 250 km
Motsomi – Mariëntal: 267 km

Wat klanten zeggen (t100)

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan