Witvlei2017-07-12T20:57:40+01:00

Witvlei is een typisch boerendorp in het oosten van Namibië. In deze streek liggen veel rundvee boerderijen, en daarom staat er in Witvlei een groot abattoir – met een capaciteit van zo’n 27.000 runderen per jaar. Het vlees uit Witvlei wordt als kwaliteitsvlees gezien en wordt wereldwijd geëxporteerd. Er liggen ook enkele kopermijnen in het gebied.

De oorspronkelijke naam van het dorp volgens de Nama taal is !Uri !Khubus. Het merendeel van de inwoners van Witvlei zijn van Damara afkomst, maar er zijn ook Ovambo, Herero, mensen uit Kavango, een paar Himba’s, en inwoners van gemengde etniciteit.

De nederzetting was de plaats van de Slag van Witvlei in de Eerste Herero-Nama Oorlog (maart 1864). De Herero leider Maharero – met de hulp van de jager Frederick Green (bekend onder de Ovaherero als Kerina) – leidde een contingent van 1.400 Ovaherero uit Otjimbingwe in de strijd tegen de Orlam Afrikaners, onder leiding van Jan Jonker Afrikaner. Afrikaner’s troepen werden verslagen en vluchtten, maar er volgden daarna nog een aantal andere gevechten elders.

Wat klanten zeggen (t100)

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan