Klimaat van Namibië

Klimaat van Namibië2017-07-12T15:49:05+01:00

Het klimaat van Namibië
Namibië heeft voornamelijk een woestijnklimaat. Het hele land is erg droog. In de zuidelijke kuststreken valt niet meer dan 150 millimeter regen per jaar. Tussen januari en april valt de meeste regen. Omdat Namibië op het zuidelijk halfrond ligt, is december de heetste maand. Gemiddeld wordt het dan dertig graden in het land, met uitschieters naar 45 graden in de Kalahari- en de Namibwoestijn. ’s Nachts kan het in de woestijn ook vriezen.

Namibië ligt op het zuidelijk halfrond, de seizoenen zijn dus tegenovergesteld aan die van Europa. De Namibische winter is de beste tijd om Namibië te bezoeken, omdat deze periode de dieren in de wildparken zich het best laten zien. Zij zijn voor water afhankelijk van de ‘waterholes’ die u vanaf de weg en de ‘restcamps’ goed kunt observeren. Overdag is de temperatuur dan aangenaam, maar de nachten kunnen fris zijn, zeker in de woestijn – het kan zelfs ‘s nachts vriezen. Winter is het droge seizoen, waarbij er nagenoeg geen neerslag valt. Deze periode is tegelijkertijd het hoogseizoen voor reizen in Namibië en ook de lokale scholen (inclusief scholen in Zuid-Afrika) hebben dan vakantie. Het aanbod van accommodaties in Namibië is niet aangepast aan de grote vraag in deze periode, waardoor vroeg boeken in deze periode vereist is (dit geld overigens ook voor de Kerstperiode).

Ook in de Namibische zomer kunt u het land bezoeken. De temperatuur kan overdag dan wel behoorlijk oplopen (tot flink boven de 35°C). U heeft er echter minder last van omdat het een droge warmte is – gelukkig zijn de huurauto’s, campers en 4×4’s van airconditioning voorzien – dat geld echter niet voor alle accommodaties!

Namibië is een droog land met een gemiddelde neerslag van slechts 270 mm. De meeste neerslag in de kustgebieden is in de vorm van mist die vanaf de Atlantische Oceaan een aantal kilometers het land in beweegt totdat de hitte van het binnenland de mist doet optrekken. De regen die er valt, valt over het algemeen in de zomer. De gebieden met de hoogste regenval zijn geconcentreerd in het uiterste noordoosten vanaf Rundu in de Kavango regio tot Katima Mulilo in het oostelijke deel van de Caprivi regio.

Klimaat van Namibië

Wat klanten zeggen (t100)

Voor meer landeninformatie over Namibië, ga naar:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan