×

Zoek Impala

Offerte aanvragen

Klimaat van Namibië

Namibië heeft voornamelijk een woestijnklimaat. Het hele land is erg droog. In de zuidelijke kuststreken valt niet meer dan 150 millimeter regen per jaar. Tussen januari en april valt de meeste regen. Omdat Namibië op het zuidelijk halfrond ligt, is december de heetste maand. Gemiddeld wordt het dan dertig graden in het land, met uitschieters naar 45 graden in de Kalahari- en de Namibwoestijn. ’s Nachts kan het in de woestijn ook vriezen. Klimaat van Namibië

Namibië ligt op het zuidelijk halfrond, de seizoenen zijn dus tegenovergesteld aan die van Europa. De Namibische winter is de beste tijd om Namibië te bezoeken, omdat deze periode de dieren in de wildparken zich het best laten zien. Zij zijn voor water afhankelijk van de ’waterholes’ die u vanaf de weg en de ’restcamps’ goed kunt observeren. Overdag is de temperatuur dan aangenaam, maar de nachten kunnen fris zijn, zeker in de woestijn – het kan zelfs ‘s nachts vriezen. Winter is het droge seizoen, waarbij er nagenoeg geen neerslag valt. Deze periode is tegelijkertijd het hoogseizoen voor reizen in Namibië en ook de lokale scholen (inclusief scholen in Zuid-Afrika) hebben dan vakantie. Het aanbod van accommodaties in Namibië is niet aangepast aan de grote vraag in deze periode, waardoor vroeg boeken in deze periode vereist is (dit geld overigens ook voor de Kerstperiode).

Ook in de Namibische zomer kunt u het land bezoeken. De temperatuur kan overdag dan wel behoorlijk oplopen (tot flink boven de 35°C). U heeft er echter minder last van omdat het een droge warmte is – gelukkig zijn de huurauto’s, campers en 4x4’s van airconditioning voorzien – dat geld echter niet voor alle accommodaties!Namibië is een droog land met een gemiddelde neerslag van slechts 270 mm. De meeste neerslag in de kustgebieden is in de vorm van mist die vanaf de Atlantische Oceaan een aantal kilometers het land in beweegt totdat de hitte van het binnenland de mist doet optrekken. De regen die er valt, valt over het algemeen in de zomer. De gebieden met de hoogste regenval zijn geconcentreerd in het uiterste noordoosten vanaf Rundu in de Kavango regio tot Katima Mulilo in het oostelijke deel van de Caprivi regio.

 

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
€ 3.214

per persoon

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
€ 1.829

per persoon

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
€ 2.719

per persoon

Vakantie Namibië

Onder het Zuiderkruis

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Mowani Pool Main Area | Rondreizen Namibië
€ 1.647

per persoon

Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 5.790

per persoon

Eronga Mountains | Rondreizen Namibië
€ 3.225

per persoon

Sossusvlei | Rondreizen Namibië
€ 3.247

per persoon

4x4 met daktent in Sossusvlei | Rondreizen in Namibië
€ 1.449

per persoon

Kalahari Game Reserve | Rondreizen Namibië

Vakantie Namibië

Stijlvol Namibië

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 4.657

per persoon

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.