Natuur van Namibië

Natuur van Namibië2017-07-12T15:49:47+00:00

De natuur van Namibië:
Namibië is het enige land ter wereld dat natuurbehoud in zijn grondwet heeft opgenomen. Zo’n 15 procent van het landoppervlakte is gereserveerd voor natuurbehoud. Het Namib Naukluft Park is met een oppervlakte 50 000 km² het grootste natuurreservaat in heel Afrika.

In 21 natuurparken – waaronder nationale parken, beschermde natuurgebieden en privé reservaten – vindt men een unieke variatie aan landschappen, flora en fauna: hieronder bijvoorbeeld de oudste woestijn ter wereld (Namib) met de hoogste duinen ter wereld (Sossusvlei), de op een na grootste ravijn ter wereld (Fish River Canyon), de Ugab Valley met zijn mysterieuze rotsformaties, een rijk dierenleven (met name in het Etosha National Park waar vier van de ’Big Five’ diersoorten, te weten de olifant, de neushoorn, de leeuw en de luipaard) en in de Caprivistrook komt men de vijfde van de ‘Big Five’ tegen: de buffalo.

Van de 887 vogelsoorten die men in zuidelijk Afrika vindt komen er 630 in Namibië voor alsmede zo’n 20 verschillende soorten antilopen en gazellen. Ook zo’n 120 verschillende boomsoorten en 3500 bloeiplanten waarvan er 200 alleen in Namibië groeien en 100 verschillende orchideeën die in de harde steenachtige aarde van de Geraamtekust weten te overleven.

In de Namib woestijn komen kleine litofyten voor, ook wel ‘levende stenen’ genoemd omdat ze op precies op stenen lijken totdat ze gaan bloeien, dit bijzondere gewas komt alleen in Namibië voor. Een van de oudste plantensoorten ter wereld Welwitschia (‘Welwitschia Mirabilis’) groeit al eeuwenlang in de Namib woestijn. De plant heeft maar twee bladeren en kan ruim 1500 jaar oud worden.

Planten
Het grootste deel van Namibië is niet erg gevarieerd begroeid. De meeste bebossing komt voor in de noordoostelijke Caprivi-strook en langs de rivieren. In de rest van het land is de begroeiing meer zoals op de savanne. Geelbruine begroeiing afgewisseld met aloë en cactussen. Voorkomende soorten zijn: acacia, eik, euphorbia, gras, nara, palm, quiverboom en de bijzondere welwitschia.

Dieren
In de zuidelijke steppen, savannen en halfwoestijnen leven ontzettend veel dieren. Giraffen, spiesbokken, olifanten, leeuwen, zebra’s en jachtluipaarden kunt u hier aantreffen. Er zijn een groot aantal wildparken in Namibië. De Namibische regering wil de parken zoveel mogelijk in elkaar over laten lopen, door vergroting en wildcorridors. De natuur van Namibië is prachtig!

Natuur van Namibië

Wat klanten zeggen (t100)

Voor meer landeninformatie over Namibië, ga naar:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan