×

Zoek Impala

Offerte aanvragen

Natuur van Namibië

Namibië is het enige land ter wereld dat natuurbehoud in zijn grondwet heeft opgenomen. Zo’n 15 procent van het landoppervlakte is gereserveerd voor natuurbehoud. Het Namib Naukluft Park is met een oppervlakte 50 000 km² het grootste natuurreservaat in heel Afrika.

In 21 natuurparken - waaronder nationale parken, beschermde natuurgebieden en privé reservaten – vindt men een unieke variatie aan landschappen, flora en fauna: hieronder bijvoorbeeld de oudste woestijn ter wereld (Namib) met de hoogste duinen ter wereld (Sossusvlei), de op een na grootste ravijn ter wereld (Fish River Canyon), de Ugab Valley met zijn mysterieuze rotsformaties, een rijk dierenleven (met name in het Etosha National Park waar vier van de ’Big Five’ diersoorten, te weten de olifant, de neushoorn, de leeuw en de luipaard) en in de Caprivistrook komt men de vijfde van de ‘Big Five’ tegen: de buffalo.

Van de 887 vogelsoorten die men in zuidelijk Afrika vindt komen er 630 in Namibië voor alsmede zo’n 20 verschillende soorten antilopen en gazellen. Ook zo’n 120 verschillende boomsoorten en 3500 bloeiplanten waarvan er 200 alleen in Namibië groeien en 100 verschillende orchideeën die in de harde steenachtige aarde van de Geraamtekust weten te overleven.

In de Namib woestijn komen kleine litofyten voor, ook wel ‘levende stenen’ genoemd omdat ze op precies op stenen lijken totdat ze gaan bloeien, dit bijzondere gewas komt alleen in Namibië voor. Een van de oudste plantensoorten ter wereld Welwitschia (‘Welwitschia Mirabilis’) groeit al eeuwenlang in de Namib woestijn. De plant heeft maar twee bladeren en kan ruim 1500 jaar oud worden.Planten

Het grootste deel van Namibië is niet erg gevarieerd begroeid. De meeste bebossing komt voor in de noordoostelijke Caprivi-strook en langs de rivieren. In de rest van het land is de begroeiing meer zoals op de savanne. Geelbruine begroeiing afgewisseld met aloë en cactussen. Voorkomende soorten zijn: acacia, eik, euphorbia, gras, nara, palm, quiverboom en de bijzondere welwitschia.

Dieren

In de zuidelijke steppen, savannen en halfwoestijnen leven ontzettend veel dieren. Giraffen, spiesbokken, olifanten, leeuwen, zebra’s en jachtluipaarden kunt u hier aantreffen. Er zijn een groot aantal wildparken in Namibië. De Namibische regering wil de parken zoveel mogelijk in elkaar over laten lopen, door vergroting en wildcorridors. De natuur van Namibië is prachtig!

 

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
€ 3.214

per persoon

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
€ 1.829

per persoon

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
€ 2.719

per persoon

Vakantie Namibië

Onder het Zuiderkruis

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Mowani Pool Main Area | Rondreizen Namibië
€ 1.647

per persoon

Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 5.790

per persoon

Eronga Mountains | Rondreizen Namibië
€ 3.225

per persoon

Sossusvlei | Rondreizen Namibië
€ 3.247

per persoon

4x4 met daktent in Sossusvlei | Rondreizen in Namibië
€ 1.449

per persoon

Kalahari Game Reserve | Rondreizen Namibië

Vakantie Namibië

Stijlvol Namibië

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 4.657

per persoon

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.