×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Nyae Nyae Conservancy

Het 30.000 hectare grootte Nyae Nyae Conservancy is een beschermd woon- en jachtgebied voor een groep van 2000 San-mensen, zodat zij volgens hun oude traditionele wijze verder kunnen leven. De leden van de Ju/’hoansi !Kung kunnen zich hier met traditionele jachtgewoontes en het verzamelen van voedsel in leven houdt. De San-mensen lezen de natuur als een boek. Een spoor, de hoek van een hoef, een verwaaid zandkorreltje: het zijn voor hen betekenisvolle aanwijzingen op weg naar een prooi.

In het Nyae Nyae Conservancy willen de San-mensen hun kennis met anderen delen door diverse activiteiten te organiseren zoals spoorzoeken, het verzamelen van eetbare planten, een 2-daagse jachttocht of u deelgenoot te maken van een dansceremonie rondom het vuur. U kunt al deze activiteiten bij het Nyae Nyae Conservancy Office boeken. Het Conservancy heeft een kantoor in de hoofdstraat van Tsumkwe.

Houdt u er rekening mee dat de meeste San-mensen ietwat verlegen en teruggetrokken mensen zijn. Vaak praten ze Afrikaans - naast hun eigen kliktaal uiteraard. Ze zullen u met liefde helpen om de kliks van hun eigen taal onder de knie te krijgen. U zult merken dat dit nog niet zo makkelijk gaat, al is het maar omdat ze elk dialect minimaal 5 verschillende kliks heeft die voor onze oren nog wel eens hetzelfde klinken.

Alhoewel in het Nyae-Nyae Conservancy de San-mensen zoveel mogelijk willen vasthouden aan hun traditionele levenswijze, is deze toch niet meer vrij van moderne invloeden. Toeristen komen en gaan - en natuurlijk gebeurt dat niet zonder geld achter te laten. Een pure onaangetaste en geheel zuivere San-leefwijze is daarom zelfs in de meest afgelegen Kalahari-gebieden niet meer te vinden. Maar als u de ’romantiek’ van dat beeld los laat en open staat voor de San-leefwijze op het snijpunt van traditie en moderniteit, zult u waarschijnlijk met kippevel naar huis gaan. De kennis die deze mensen hebben, is nog altijd van een andere orde dan de kennis die onze samenleving kenmerkt.Het grondgebied van Nyae Nyae Conservancy kromt zich rondom de gelijknamige waterpan die alleen in het regenseizoen volop water bevat. In de overige maanden blijft er hier en daar water staan dat natuurlijk alleen al daardoor toch troepjes wild aantrekt. Als u een 4WD auto heeft en een vergunning van het kantoor in Tsumkwe kunt u hier een gamedrive gaan maken. Voor een safari vormen de waterpannen dus een prima locatie. Dat wil niet zeggen dat er enorme grote troepen leven zoals in Etosha, want daarvoor zijn de omstandigheden te droog. Maar met een beetje geluk en veel geduld zult u zeker beloond worden met kleine troepen zebra, gnoe, gemsbok, kudu en in hun voetsporen de leeuw, cheetah en hyena.

U mag in Nyae Nyae niet in het wild te kamperen. Op de officiële campingplaatsen is het verplicht om in een tent te slapen. Houdt deze ’s nachts goed dicht. Om naar of door Nyae Nyae Conservancy te rijden heeft u beslist een 4WD auto nodig.

Vanuit het Nyae Nyae Conservancy is het mogelijk om een meerdaagse tour te maken naar Khaudum Game Reserve. Hiervoor zijn convooien van minimaal 2 x 4WD verplicht.

 

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
Vanaf € 3.214

per persoon

Het mooiste van Namibië

Bewonder onvergetelijke landschappen tijdens deze 16-daagse autorondreis. Een waar paradijs voor fotoliefhebbers.

Lees meerOfferte aanvragen

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
Vanaf € 1.829

per persoon

Ongerept Afrika in de Kalahari

Treed in de voetstappen van wilde dieren tijdens deze 12-daagse rondreis door ongerept Afrika.

Lees meerOfferte aanvragen

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
Vanaf € 2.719

per persoon

Onder het Zuiderkruis

Rondreis van ca. 4.500 km en 20 dagen belooft een waar avontuur te worden terwijl u de belangrijkste attracties van Namibië bezoekt.

Lees meerOfferte aanvragen

Mowani Pool Main Area | Rondreizen Namibië
Vanaf € 828

per persoon

Uitbreiding Twijfelfontein - 3 dagen

Namibië nog niet zat? Bereid uw reis uit met deze 3 dagen waarin u onder andere een bezoekt brengt aan Damaraland.

Lees meerOfferte aanvragen

Deadvlei | Rondreizen Namibië
Vanaf € 5.790

per persoon

Verover Namibie per vliegtuig

Deze 13 dagen durende reis is ideaal voor de reiziger met minder tijd of die geen zin heeft om zelf te rijden. Ontdek de bekendste bezienswaardigheden...

Lees meerOfferte aanvragen

Eronga Mountains | Rondreizen Namibië
Vanaf € 3.225

per persoon

Via groen Namibië tot de Victoria Falls

18-daagse rondreis door Namibië, Botswana en Zimbabwe. Een route die verrassende en veelzijdig is.

Lees meerOfferte aanvragen

Sossusvlei | Rondreizen Namibië
Vanaf € 3.165

per persoon

Alle facetten van Namibië

Door ons samengestelde reis van 21 dagen die u op eigen houtje kan ontdekken per 4x4 huurauto die zorgt voor comfort en veiligheid.

Lees meerOfferte aanvragen

4x4 met daktent in Sossusvlei | Rondreizen in Namibië
Vanaf € 1.011

per persoon

Verken Namibië per 4x4 met daktent

Beleef het leven in de natuur tijdens deze 19-daagse rondreis in Namibië. Slaap onder de sterrenhemel om één te worden met de natuur.

Lees meerOfferte aanvragen

Kalahari Game Reserve | Rondreizen Namibië
Prijs op aanvraag

per persoon

Stijlvol Namibië

Reizigers met weinig tijd die toch veel willen zien kunnen kiezen voor deze 8- of 10-daagse reis door Namibië. U brengt onder andere een bezoekje aan...

Lees meerOfferte aanvragen

Deadvlei | Rondreizen Namibië
Vanaf € 5.044

per persoon

De rode loper voor natuurliefhebbers

Ontdek Okonjima, Etosha National Park, Huab, NamibRand en GocheGans tijdens deze reis van 16 dagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Eagles Nest Lodge | Rondreizen Namibië
Vanaf € 2.006

per persoon

Het grandioze zuiden van Namibië

Hoogtepunten die u zeker gaat zien gedurende deze 14-daagse reis: Kalahari, Fish River Canyon, Sossusvlei en Swakopmund.

Lees meerOfferte aanvragen

Zonsondergang Namibië | Rondreizen Namibië
Vanaf € 2.093

per persoon

Familieplezier in Namibië

Deze 14-daagse reis is zeer geschikt voor groot en klein. Families kunnen genieten van het spotten van wilde dieren en de vrijheid die gegeven wordt...

Lees meerOfferte aanvragen

Zeebras in Etosha | Rondreizen Namibië
Vanaf € 1.766

per persoon

Namibia on a Budget

Deze 17-daagse rondreis is voor de reizigers die opzoek zijn naar een budget reis. Het combineert bijna alle hoogtepunten van Namibië.

Lees meerOfferte aanvragen

Windhoek, Namibië

Het ruwe noordwesten

Deze reis biedt u enkele klassiekers zoals Sossusvlei, Swakopmund en Etosha maar brengt u ook naar het ruwe noordwesten van het land. De regio...

Lees meerOfferte aanvragen

Swakopmund, Namibië

Kennismaking met Namibië

U reist op eigen gelegenheid in een huurauto door Namibië, een indrukwekkend land in zuidelijk Afrika. U verblijft in goede en zorgvuldig...

Lees meerOfferte aanvragen

Etosha NP

Namibia Adventure

Deze rondreis is ideaal voor wie de Namibische highlights wil ontdekken. Comfort wordt gecombineerd met wat avontuur. Tijdens deze 17 dagen bezoekt u...

Lees meerOfferte aanvragen

Etosha National Park

Southern Circle

Deze veelomvattende reis begint bij de Victoria watervallen en een bezoek aan Zambia, voordat u de hoogtepunten van Namibië en Botswana gaat...

Lees meerOfferte aanvragen

Swakopmund

Klassiek Namibië

Namibië is beslist een van de meest fascinerende landen van zuidelijk Afrika. Op een reis door unieke landschappen kunt u de uitgestrektheid en...

Lees meerOfferte aanvragen

Namibië's Diamant

Namibië's Diamant

Deze exclusieve tour biedt het hoogste comfort in Namibië en laat u kennis maken met dit fascinerende land. Geniet van verfijnde luxe in het midden...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.