×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Caprivi Regio

De Caprivi regio - de langgerekte strook land die zich uitstrekt van Rundu tot aan het vierlandenpunt met Botswana, Zimbabwe en Zambia - ligt in het noordoosten van Namibië. De strook ligt ingeklemd tussen Angola (in het Noorden) en Botswana (in het zuiden) en is op sommige plekken maar enkele kilometers breed.

De Caprivi strook is duidelijk een voorbeeld van koloniale gekte: eind 19e eeuw werden door Europese grootmachten - die elkaar rond 1870 bevochten tijdens de fameuze "Scramble for Africa" - met ferme potloodstrepen lijnen getrokken door Afrika. De Caprivi Strook bood de Duitse koloniale macht een doorgang dwars door Afrika, van Namibië via de Zambezi rivier richting (het eveneeens Duitse) Tanganika.

Landschappelijk en ook etnisch gezien wijkt de Caprivistrip zeer af van de rest van Namibië. Het groene en waterrijke landschap doet eerder denken aan Botswana’s Okavango Delta. De 400 km lange Okavango rivier vormt de levensader van dit gebied. De rivier ontspringt in Angola en stroomt zuidoostwaarts en mond uit in de Okavango Delta in Botswana. De rivier zorgt ervoor dat dit een vruchtbaar gebied is. De Caprivi is tevens het natste gebied van Namibië, met regelmatig regenval. Verder wordt het gebied begrensd door een viertal rivieren - de Kwando, Linyanti, Chobe en Zambezi rivier, die allen in Angola ontspringen.

De overvloed aan water in de Caprivi zorgt voor een grote variëteit aan zoogdieren en vogelsoorten. Er zijn diverse wildparken in de Caprivi Regio, zoals in het Mudumu National Park (gelegen aan de Kwando rivier), in het Mamili National Park en in het Bwabwata National Park. Tevens is het vogelleven zeer goed vertegenwoordigd in dit gebied. De bekendste bezienswaardigheid in de Caprivi Strook zijn de Popa Falls, bij het Mahango Game Reserve.

In het oostelijk deel van de Caprivi Regio - bij de Chobe rivier - leven enorme kuddes olifanten, die echter door de dichte begroeiing niet makkelijk te zien zijn. Maar de dieren komen in grote getalen naar de rivier, zodat u hier prima bootsafari’s kunt doen. Het wild wordt beschermd in een aantal reservaten, maar daar staan geen hekken omheen, dus de dieren zwerven vrij rond over de grenzen van de buurlanden Botswana, Angola en Zambia.

In het gebied wonen verscheidene bevolgingsgroepen, maar bijelkaar worden ze over het algemeen aangeduid als Capriviërs. De Caprivi is nog relatief onbekend, maar vormt zeker één van de highlights van Nambië. Een bezoek het onbekende Impalila Island is zeker een aanrader.

De plaats Rundu vormt het bestuurlijke centrum van de regio. De stad ligt aan de Okavango rivier. Nabij Rundu vindt u het Khuudum National Park. Er loopt van west naar oost door het gebied een mooie geasfalteerde weg, waardoor het de snelste verbinding vormt vanuit Zuid Afrika naar Victoria Falls en Kasane.

Langs de Kwando rivier - maar net ten zuiden van de Caprivi Strook (in Botswana), maar alleen bereikbaar vanuit Namibië - liggen wetlands en een aantal eilanden met prachtige lodges erop.

Mahango National Park

Het Mahango National Park wordt gescheiden van de Caprivi door de Okavango-rivier. Het park is alleen toegankelijk met een 4WD auto. U vindt er veel bedreigde diersoorten, zoals de roan antilope, maar ook leeuwen, olifanten, luipaarden, nijlpaarden, buffels en sabelantilopen.

Bwabwata National Park

In het Bwabwata National Park komt u veel wild tegen zoals olifanten, leeuwen, nijlpaarden, krokodillen, antilopen en buffels. Het park huisvest ook veel vogels; er zijn tot heden 339 soorten gezien. Eén van de hoogtepunten is een cruise op de Kavango of de Kwando rivier waarbij u vanaf het water het leven op de oevers kunt bekijken.

Mudumu National Park

Mudumu National Park is een uitgestrekt gebied van 1.010 km² met de Kwando-River als westelijke. Het gebied is groen en heeft moerassen, oeverbossen, dicht begroeide savanne en mopanebossen. U krijgt hier een echt Afrika gevoel: het is er wild, ruig en er zijn weinig andere bezoekers.

Mamili National Park

Het park ligt tussen de Kwando- en Linyanti-rivier. Dit moerassige en doorgaans moeilijk begaanbare park heeft paradijselijke waterwegen, maar grote delen van het gebied zijn het hele jaar door uitstekend per 4x4 of te voet begaanbaar. Er zijn veel dieren te vinden, zoals olifanten, leeuwen, buffels, lechwe, antilopen, giraffes, krokodillen en nijlpaarden. Ook zijn hier meer dan 400 verschillende vogelsoorten gespot.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
Vanaf € 3.214

per persoon

Het mooiste van Namibië

Bewonder onvergetelijke landschappen tijdens deze 16-daagse autorondreis. Een waar paradijs voor fotoliefhebbers.

Lees meerOfferte aanvragen

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
Vanaf € 1.829

per persoon

Ongerept Afrika in de Kalahari

Treed in de voetstappen van wilde dieren tijdens deze 12-daagse rondreis door ongerept Afrika.

Lees meerOfferte aanvragen

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
Vanaf € 2.719

per persoon

Onder het Zuiderkruis

Rondreis van ca. 4.500 km en 20 dagen belooft een waar avontuur te worden terwijl u de belangrijkste attracties van Namibië bezoekt.

Lees meerOfferte aanvragen

Mowani Pool Main Area | Rondreizen Namibië
Vanaf € 828

per persoon

Uitbreiding Twijfelfontein - 3 dagen

Namibië nog niet zat? Bereid uw reis uit met deze 3 dagen waarin u onder andere een bezoekt brengt aan Damaraland.

Lees meerOfferte aanvragen

Deadvlei | Rondreizen Namibië
Vanaf € 5.790

per persoon

Verover Namibie per vliegtuig

Deze 13 dagen durende reis is ideaal voor de reiziger met minder tijd of die geen zin heeft om zelf te rijden. Ontdek de bekendste bezienswaardigheden...

Lees meerOfferte aanvragen

Eronga Mountains | Rondreizen Namibië
Vanaf € 3.225

per persoon

Via groen Namibië tot de Victoria Falls

18-daagse rondreis door Namibië, Botswana en Zimbabwe. Een route die verrassende en veelzijdig is.

Lees meerOfferte aanvragen

Sossusvlei | Rondreizen Namibië
Vanaf € 3.165

per persoon

Alle facetten van Namibië

Door ons samengestelde reis van 21 dagen die u op eigen houtje kan ontdekken per 4x4 huurauto die zorgt voor comfort en veiligheid.

Lees meerOfferte aanvragen

4x4 met daktent in Sossusvlei | Rondreizen in Namibië
Vanaf € 1.011

per persoon

Verken Namibië per 4x4 met daktent

Beleef het leven in de natuur tijdens deze 19-daagse rondreis in Namibië. Slaap onder de sterrenhemel om één te worden met de natuur.

Lees meerOfferte aanvragen

Kalahari Game Reserve | Rondreizen Namibië
Prijs op aanvraag

per persoon

Stijlvol Namibië

Reizigers met weinig tijd die toch veel willen zien kunnen kiezen voor deze 8- of 10-daagse reis door Namibië. U brengt onder andere een bezoekje aan...

Lees meerOfferte aanvragen

Deadvlei | Rondreizen Namibië
Vanaf € 5.044

per persoon

De rode loper voor natuurliefhebbers

Ontdek Okonjima, Etosha National Park, Huab, NamibRand en GocheGans tijdens deze reis van 16 dagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Eagles Nest Lodge | Rondreizen Namibië
Vanaf € 2.006

per persoon

Het grandioze zuiden van Namibië

Hoogtepunten die u zeker gaat zien gedurende deze 14-daagse reis: Kalahari, Fish River Canyon, Sossusvlei en Swakopmund.

Lees meerOfferte aanvragen

Zonsondergang Namibië | Rondreizen Namibië
Vanaf € 2.093

per persoon

Familieplezier in Namibië

Deze 14-daagse reis is zeer geschikt voor groot en klein. Families kunnen genieten van het spotten van wilde dieren en de vrijheid die gegeven wordt...

Lees meerOfferte aanvragen

Zeebras in Etosha | Rondreizen Namibië
Vanaf € 1.766

per persoon

Namibia on a Budget

Deze 17-daagse rondreis is voor de reizigers die opzoek zijn naar een budget reis. Het combineert bijna alle hoogtepunten van Namibië.

Lees meerOfferte aanvragen

Windhoek, Namibië

Het ruwe noordwesten

Deze reis biedt u enkele klassiekers zoals Sossusvlei, Swakopmund en Etosha maar brengt u ook naar het ruwe noordwesten van het land. De regio...

Lees meerOfferte aanvragen

Swakopmund, Namibië

Kennismaking met Namibië

U reist op eigen gelegenheid in een huurauto door Namibië, een indrukwekkend land in zuidelijk Afrika. U verblijft in goede en zorgvuldig...

Lees meerOfferte aanvragen

Etosha NP

Namibia Adventure

Deze rondreis is ideaal voor wie de Namibische highlights wil ontdekken. Comfort wordt gecombineerd met wat avontuur. Tijdens deze 17 dagen bezoekt u...

Lees meerOfferte aanvragen

Etosha National Park

Southern Circle

Deze veelomvattende reis begint bij de Victoria watervallen en een bezoek aan Zambia, voordat u de hoogtepunten van Namibië en Botswana gaat...

Lees meerOfferte aanvragen

Swakopmund

Klassiek Namibië

Namibië is beslist een van de meest fascinerende landen van zuidelijk Afrika. Op een reis door unieke landschappen kunt u de uitgestrektheid en...

Lees meerOfferte aanvragen

Namibië's Diamant

Namibië's Diamant

Deze exclusieve tour biedt het hoogste comfort in Namibië en laat u kennis maken met dit fascinerende land. Geniet van verfijnde luxe in het midden...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.