Chobe Plains2017-07-12T22:02:08+01:00

Omarmd door de Chobe rivier en Zambezi rivier ligt het meest oostelijke deel van de Caprivi Strook in een prachtig groen deltagebied waar olifanten, puku en Chobe bosbokken een goed onderkomen vinden. Tijdens de regenmaanden lopen de vlaktes aan de oevers onder water. Gedurende de droge maanden hebben de rivieren grote aantrekkingskracht op naar water smachtende dieren.

Impalila Island
Impalila Island ligt op het kruispunt van de Chobe rivier en Zambezi rivier, op Namibisch grondgebied. Het eiland heeft enkele lodges en een airstrip. Bezoekers komen evenwel meestal per boot. Vanaf Kasane aan Botswaanse zijde gaat de tocht via kanalen en bredere waterwegen naar dit verborgen eiland.

Chobe Rivier
De Chobe rivier ontspringt als Kuando in de hooglanden van Angola en stroomt vervolgens in zuidelijke richting door de Caprivi Strook (Namibië) naar het moeras van de Linyanti rivier. De Linyanti rivier stroomt vervolgens verder in oostelijke richting en heet hier vervolgens Chobe rivier en vormt hier de grens tussen Botswana en Namibië. Alleen in tijden van hoge afvoer bereikt het water de Zambezi. Het Chobe National Park dankt haar naam aan de rivier.

Vierlandenpunt
Het enige “vierlandenpunt” ter Wereld ligt ten westen van de Victoria watervallen in de Zambezi rivier – ter hoogte van waar de Chobe rivier en de Zambezi rivier samenvloeien bij Kazungula. Hier vormen Zambia, Zimbabwe, Botswana en Namibië twee drielandenpunten. Dat het officieel net geen “vierlandenpunt” is, is eigenlijk meer een cartografische kwestie – want een stukje denkbeeldige grens in de Zambezi rivier van Botswana en Zambia van 150 meter lengte voorkomt dat hier een echt vierlandenpunt ligt.

Wat klanten zeggen (t100)

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan