×

Zoek Impala

Offerte aanvragen

Katima Mulilo

Katima Mulilo is - met ruim 25.000 inwoners - de hoofdstad van de Caprivi Regio. De aan de zuidwestelijkezijde van de Zambezi rivier gelegen plaats werd in 1935 gesticht door het Britse koloniale bestuur ter vervanging van nabij gelegen Schuckmannsburg. Het "oude Schuckmannsburg" bestaat nog wel (heet tegenwoordig Luhonono), maar is niet meer dan een verzameling hutten, een ziekenhuis en een politiepost. Katima Mulilo (en het nabij gelegen Schumannsburg) was in de Eerste Wereldoorlog (22 september 1914) de eerste plaats dat door de geallieerden op de Duitse bezetters werd veroverd.

Katima Mulilo is een grenstad, waar u naar Zambia en Botswana kunt reizen. In 2005 is de nieuwe Zambezi Bridge over de Zambezi rivier geopend, waarover u naar Sesheke in Zambia kunt reizen. Net voor de brug ligt de grenspost, die 24 uur per dag open is. De Zambezi Bridge vormt één van de belangrijkste verbindingen voor het internationale vrachtverkeer in Zuidelijk Afrika.

Ten zuiden van Katimo Mulilo kunt u via de veel kleinere Ngoma Bridge over de Chobe rivier naar Botswana rijden. U rijdt vanuit de stad eerst 67 km naar het zuidoosten - naar de Chobe rivier, die de grens markeert met Botswana. Aan de overkant van de brug ligt de grenspost Ngoma, waar u linksaf slaat over de geasfalteerde Kasane Transit Road door het Chobe National Park naar de stad Kasane.

Ook als u naar Impalila Island wilt reizen, gaat u het beste eerst naar Kasane, waar u vervolgens per boot naar Impalila Island gaat. Dit betekent dat u eerst de Botswaanse douane passeert en later weer door de Namibische douane moet gaan, maar het alternatief per 4WD auto over een zeer slecht begaanbaar weg is voor de meeste reizigers minder aantrekkelijk.

Katima Mulilo is een stad met allerlei voorzieningen, zoals een bank, garages, ziekenhuizen, apotheken, supermarkten etc.. Het Caprivi Arts Centre is een centrum waar ambachtelijke lokale producten worden verkocht, zoals manden en potten. U vindt Caprivi Arts Centre naast de lokale markt in het centrum van de stad.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
€ 3.214

per persoon

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
€ 1.829

per persoon

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
€ 2.719

per persoon

Vakantie Namibië

Onder het Zuiderkruis

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Mowani Pool Main Area | Rondreizen Namibië
€ 1.647

per persoon

Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 5.790

per persoon

Eronga Mountains | Rondreizen Namibië
€ 3.225

per persoon

Sossusvlei | Rondreizen Namibië
€ 3.247

per persoon

4x4 met daktent in Sossusvlei | Rondreizen in Namibië
€ 1.449

per persoon

Kalahari Game Reserve | Rondreizen Namibië

Vakantie Namibië

Stijlvol Namibië

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 4.657

per persoon

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.