Mamili National Park

Mamili National Park2017-07-12T22:08:05+01:00

Het Mamili National Park ligt in de armkom van de twee rivieren Kwando en Linyanti, op 130 km van Katima Mulilo en 480 km van Rundu. Het is een natuurgebied vol water, graslanden, moerassen, kanalen, struiken en bomen. Aan de overkant van de Kwando rivier liggen de beroemde Linyanti moerassen (Botswana). De Namibische kant van de rivier begint geleidelijk aan weer de wildconcentraties terug te krijgen die het ooit had voor de oorlog met Angola in de jaren ’70 en ’80. De noordoever van de Kwando rivier leent zich uitstekend voor bootcruises, jeepsafari’s en mokorotochten.

Het Mamili National Park bestaat al sinds 1990, maar heeft pas de laatste jaren de aandacht gekregen die het nodig heeft. De lodges in het park zijn bereikbaar per auto vanaf de Highway B8 of vanaf de Kongola airstrip. In totaal is het park 320 km2 groot. Aan de oevers drinken regelmatig grote kuddes wild, zoals olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden, hyena’s, wilde honden – maar ookde grazers zoals impala’s, lechwe’s, rietbokken, kudu’s en roan antilopen. Als u gaat varen over de rivier ziet u niet alleen nijlpaarden en krokodillen, maar wemelt het ook van de watervogels.

U mag in het park met uw eigen 4WD terreinwagen rijden – dus u kunt uw eigen safari doen als u over een eigen 4WD huurauto of -huurcamper beschikt. De natuur in het park is prachtig mooi, met mopane, grote worstbomen (sausagetree) en acacia. Als u met uw eigen huurcamper bent, kunt u overnachten op de camping in het park – het Shisinze Nature Conservation Camp. Hiervoor moet u wel een vergunning hebben. Deze kunt u krijgen ter plaatse op het kantoor van Nakatwa of bij het ministerie van Toerisme in Katima Mulilo (ma-vr). Houdt u er wel rekening mee dat in het natte seizoen het zelfs voor een 4WD erg lastig is om door het park te rijden.

Wat klanten zeggen (t100)

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan