Mudumu National Park

Mudumu National Park2017-07-12T22:09:47+01:00

Het Mudumu National Park ligt in het noordoosten van Namibië op ongeveer 50 km zuidelijk van Kongola (Highway B8). Het Mudumu Park is het eerste park dat u bereikt als u vanaf Kongola zuidwaarts rijdt via de D 3511. Deze weg loopt zodra u het park bereikt gewoon verder, loopt 15 kilometer parallel aan de Kwando rivier, en komt uiteindelijk uit bij de rivier die dan inmiddels Linyanti heet. Ook de naam van het park is hier veranderd in Mamili National Park. Aan de oevers van de Kwando en Linyanti rivieren komt de grootste concentratie wild voor van heel het noordoosten van Namibië. U kunt hier grote kuddes zien van buffels, sabelantilopen, impala’s en olifanten. Maar ook vele andre wilde dieren en watervogels kunt u hier met gemak spotten.

De natuur in het Mudumu National Park is heel mooi, met mopane, grote worstbomen (sausagetree) en acacia. De wildstand gaat er geleidelijk steeds meer op vooruit, sinds Mudumu en Mamili in 1990 tot Nationale Parken zijn uitgeroepen.

In het Mudumu en Mamili National Park mag u met uw eigen 4WD huurauto of huurcamper zelf safari’s doen, d.w.z. zolang u op de gemarkeerde zandwegen blijft. U kunt overnachten op de camping in het park, het Nakatwa Nature Conservation Camp. Hiervoor moet u wel een vergunning hebben. Deze kunt u krijgen ter plaatse op het kantoor van Nakatwa of bij het ministerie van Toerisme in Katima Mulilo (ma-vr). Houdt u er rekening mee dat in het natte seizoen het zelfs met een 4WD terreinwagen lastig is om door het park te rijden.

Wat klanten zeggen (t100)

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan