×

Zoek Impala

Offerte aanvragen

Kavango

Als u vanaf Windhoek komt vormt de Kavango Regio de toegang tot de Caprivi Strip. De streek is genoemd naar de Kavango Rivier die de grens tussen Namibië en buurland Angola vormt. De Kavango Rivier ontspringt in Angola (waar de rivier Cubango wordt genoemd) en eindigt na 1450 kilometer uiteindelijk in Botswana in de Okavango Delta. Vanaf het moment dat de Kavango Rivier Namibië verlaat - iets voorbij de plaats Divundu en de Popa Falls - wordt de rivier de Batswana Okavango of Okavango Panhandle genoemd.

Al ontspringt de Kavango Rivier in de Angoleese hooglanden, het is overwegend een traag stromende rivier. Zowel het Kavango gebied als de Caprivi Strip zijn namelijk vrij vlak. Door de trage stroming heeft het water een lange tijd nodig om zijn lange weg af te leggen. Het water dat in het regenseizoen tussen november en maart valt, begint pas vanaf april/mei werkelijk tot brede stromen te leiden in de Caprivi en Okavango Delta. Wild komt en gaat te samen met het water. Overigens: door het vele water is de Kavango een vruchtbare streek. Maïs, sorghum en tropische vruchten zijn in de oogsttijd volop verkrijgbaar.

Eén van de belangrijkste activiteiten langs de Kavango Rivier is vissen. Namibiërs en Zuid-Afrikanen komen om tijgervis te vangen, een grote zoetwatervis. De rivier wordt natuurlijk ook als transportweg gebruikt. De lokale bevolking bevaart het water met houten kano’s (mokoro), terwijl voor toeristische sunsetcruises platte boten worden gebruikt die gemakkelijk tussen de nijlpaarden en krokodillen door kunnen varen.

In de Kavango Regio leven vijf stammen, die in culturele leefwijze en taal behoorlijk van elkaar verschillen. De Kangwali leven in het westen, de Mbunza en Shambuyu in het hart van de regio en Gciriku en Mbukushu in het oosten en het meest oostelijke deel. De bevolkingsgroepen houden zich alle in het leven door middel van visvangst op de rivieren, veeteelt en landbouw. De enige plaats van betekenis is Rundu - gelegen direct aan de rivier in het westen van Kavango. Hier kunt u diverse voorzieningen vinden, zoals een ziekenhuis, politiestation, pompstations en winkels.

In het oostelijk deel van Kavango ligt de plaats Divundu, waar de Kavango Rivier afbuigt naar het zuiden - richting Botswana. Hier liggen de beroemde Popa Falls en de fraaie natuurparken: Bwabwata National Park en Mahango National Park.

Duitse invloeden - zoals in de rest van Namibië - zijn hier nauwelijks te vinden. De Caprivi Strip en Kavango Regio lagen voor het Duitse bestuur rond 1900 te ver weg. Voor de Zuid-Afrikaanse regering vormde de Caprivi Strip juist een belangrijk strategische regio in de strijd tegen Angola tijdens de Apartheidsjaren. Het was in die tijd een "no-go" zone, en de wildstand heeft in die tijd erg te lijden gehad. Ondertussen zijn de natuurgebieden beschermd en is de wildstand hersteld tot vrijwel het nivo van voor de oorlog.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
€ 3.214

per persoon

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
€ 1.829

per persoon

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
€ 2.719

per persoon

Vakantie Namibië

Onder het Zuiderkruis

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Mowani Pool Main Area | Rondreizen Namibië
€ 1.647

per persoon

Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 5.790

per persoon

Eronga Mountains | Rondreizen Namibië
€ 3.225

per persoon

Sossusvlei | Rondreizen Namibië
€ 3.247

per persoon

4x4 met daktent in Sossusvlei | Rondreizen in Namibië
€ 1.449

per persoon

Kalahari Game Reserve | Rondreizen Namibië

Vakantie Namibië

Stijlvol Namibië

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 4.657

per persoon

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.