Rundu2017-07-12T22:31:36+01:00

Als u vanaf Windhoek komt, vormt Rundu uw springplank tot de Caprivi. Het is de laatste stop waar u min of meer inkopen kunt doen. Zorgt u in elk geval dat u hier tankt en laat bij voorkeur ook even naar uw banden en oliestand kijken. Na alle Duitse invloeden lijkt Rundu een wat vreemde eend in de bijt; het stadje heeft een meer Portugese inslag. Rundu kijkt uit op de Angolese stad Calai. Als u een paar dagen in Rundu blijft, kunt u een dagtocht naar Angola maken. De grens is open van 07.00 – 17.00 uur. Het is wel verstandig om dit samen met een locale touroperator of locaal persoon te doen. De douane kan nogal lastig zijn.

De lodges in Rundu liggen eigenlijk allemaal aan de Kavango Rivier. Sommige lodges organiseren boottochtjes op de rivier, al moet u er rekening mee houden dat in de maanden aan het einde van de droge periode en het begin van het regenseizoen (september – december) het water zo laag staat dat u er nauwelijks met een kano over kunt. In april vindt aan de westzijde van Rundu het ‘Float Carnival’ plaats waarbij over 16 kilometer een kleurrijke vlottenvaart plaatsvindt. Sterke mannen gaan een wedstrijd mokorovaren aan. De festiviteiten zijn gecentreerd rondom Rundu ‘beach’ – een rivierbank met wit zand.

De meeste lodges beschikken ook over restaurantfaciliteiten, maar in geval u elders wilt eten of tussendoor iets lust, dan kunt u terecht bij twee Take Aways. Zoals meestal in Zuidelijk Afrika zijn deze te vinden nabij benzinestations. Het Portugese Restaurant & Take-Away is gelegen tegenover het Total-station. Bij het Shell-benzinestation vindt u Hunter’s Tavern.

Als u wat extra informatie nodig heeft over de streek, loont het de moeite om even binnen te lopen bij het informatiecentrum dat achter het Portuguese Restaurant is gevestigd (tegenover Total).

Wat klanten zeggen (t100)

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan