Otjiwarongo & Triangle Regio

///Otjiwarongo & Triangle Regio
Otjiwarongo & Triangle Regio2017-07-12T22:33:47+01:00

De in het noordoosten van Namibië gelegen Otjiwarongo & Triangle Regio is vooral bekend om z’n agrarische activiteiten. Vergeleken met andere delen van Namibië kent de regio een redelijk hoge neerslag, waardoor het voor boeren een aantrekkelijke streek werd om zich te vestigen. Het landschap is redelijk vlak – met het Waterberg Plateau als grote uitzondering. De Triangle Regio is het gebied dat wordt gevormd door landbouwgrond tussen Tsumeb, Otavi en Grootfontein ten oosten van het Etosha Game Reserve. De stad Tsumeb heeft naast de landbouw, ook een belangrijke mijnbouw sector. De Otjiwarongo & Triangle Regio is het meest noordelijke gebied waar u de Duitse invloeden aantreft. Noordelijk vanaf hier zijn het meer de Engelse invloeden die zijn overgebleven.

Het Waterberg Plateau heeft in de geschiedenis een aantal bloedige episodes gekend, vooral omdat er meer water te vinden was dan in de omliggende gebieden. Groepjes Nama en Herero hebben eeuwenlang met hun vee langs en over het Waterberg Plateau getrokken dat doorgang bood tussen de Kleine en Grote Waterberg. Vanaf 1873 verscheen de eerste Duitse zendingpost op het toneel. Een school, winkels en een kerk werden gebouwd. De locale Damara, Herero en Nama groepen maakten ook van de voorzieningen gebruikt. Ook dat ging goed totdat de locale middenstand hen goederen ging leveren op krediet. Toen zij vervolgens hun schulden niet meer konden aflossen, werd er beslag gelegd op het land. Vooral bij de Herero leidde dit tot grote spanningen die in 1904 inderdaad tot een veldslag leidde tussen de Duitsers en de Herero. De 11e augustus van dat jaar zal voor de Herero’s altijd een zwarte dag blijven: hun gevecht met de Duitsers om het plateau kon die dag niet beslecht worden, waarna zij de volgende ochtend besloten liever oostwaarts – de woestijn in – te trekken. Velen van de Herero’s zijn in de jaren erna van honger en dorst gestorven.

De meer westelijk gelegen streek rondom het plaatsje Otjiwarongo is uitgegroeid tot het belangrijkste cheetah-opvangcentrum van Namibië. Ten zuidwesten van Otjiwarongo ligt Okonjima, waar het oudste opvangproject – Africat – is gevestigd. De Cheetah Conservation Trust (CCF) ligt ten zuidoosten van de stad richting het Waterberg Plateau.

De stad Otjiwarongo heeft een centrum functie voor de regio, veel inwoners in de omgeving doen hier hun inkopen en gaan hier heen voor ziekenhuisbezoek. In de stad vindt u supermarkten, winkels, garages, benzinestations, een postkantoor en een politiepost. De stad Otjiwarongo ligt 248 km noordelijk van Windhoek en 496 km ten zuidwesten van Rundu – dat de eerst volgende plaats is als u richting de Caprivi Strip rijdt.

Wat klanten zeggen (t100)

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan