×

Zoek Impala

Offerte aanvragen

Waterberg Plateau

Waterberg Plateau | Vakantie Namibië

Otjiwarongo & Triangle Regio

De in het noordoosten van Namibië gelegen Otjiwarongo & Triangle Regio is vooral bekend om z’n agrarische activiteiten. Vergeleken met andere delen van Namibië kent de regio een redelijk hoge neerslag, waardoor het voor boeren een aantrekkelijke streek werd om zich te vestigen. Het landschap is redelijk vlak - met het Waterberg Plateau als grote uitzondering. De Triangle Regio is het gebied dat wordt gevormd door landbouwgrond tussen Tsumeb, Otavi en Grootfontein ten oosten van het Etosha Game Reserve. De stad Tsumeb heeft naast de landbouw, ook een belangrijke mijnbouw sector. De Otjiwarongo & Triangle Regio is het meest noordelijke gebied waar u de Duitse invloeden aantreft. Noordelijk vanaf hier zijn het meer de Engelse invloeden die zijn overgebleven.

Het Waterberg Plateau heeft in de geschiedenis een aantal bloedige episodes gekend, vooral omdat er meer water te vinden was dan in de omliggende gebieden. Groepjes Nama en Herero hebben eeuwenlang met hun vee langs en over het Waterberg Plateau getrokken dat doorgang bood tussen de Kleine en Grote Waterberg. Vanaf 1873 verscheen de eerste Duitse zendingpost op het toneel. Een school, winkels en een kerk werden gebouwd. De locale Damara, Herero en Nama groepen maakten ook van de voorzieningen gebruikt. Ook dat ging goed totdat de locale middenstand hen goederen ging leveren op krediet. Toen zij vervolgens hun schulden niet meer konden aflossen, werd er beslag gelegd op het land. Vooral bij de Herero leidde dit tot grote spanningen die in 1904 inderdaad tot een veldslag leidde tussen de Duitsers en de Herero. De 11e augustus van dat jaar zal voor de Herero’s altijd een zwarte dag blijven: hun gevecht met de Duitsers om het plateau kon die dag niet beslecht worden, waarna zij de volgende ochtend besloten liever oostwaarts - de woestijn in - te trekken. Velen van de Herero’s zijn in de jaren erna van honger en dorst gestorven.

De meer westelijk gelegen streek rondom het plaatsje Otjiwarongo is uitgegroeid tot het belangrijkste cheetah-opvangcentrum van Namibië. Ten zuidwesten van Otjiwarongo ligt Okonjima, waar het oudste opvangproject - Africat - is gevestigd. De Cheetah Conservation Trust (CCF) ligt ten zuidoosten van de stad richting het Waterberg Plateau.

De stad Otjiwarongo heeft een centrum functie voor de regio, veel inwoners in de omgeving doen hier hun inkopen en gaan hier heen voor ziekenhuisbezoek. In de stad vindt u supermarkten, winkels, garages, benzinestations, een postkantoor en een politiepost. De stad Otjiwarongo ligt 248 km noordelijk van Windhoek en 496 km ten zuidwesten van Rundu - dat de eerst volgende plaats is als u richting de Caprivi Strip rijdt.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
€ 3.214

per persoon

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
€ 1.829

per persoon

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
€ 2.719

per persoon

Vakantie Namibië

Onder het Zuiderkruis

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Mowani Pool Main Area | Rondreizen Namibië
€ 1.647

per persoon

Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 5.790

per persoon

Eronga Mountains | Rondreizen Namibië
€ 3.225

per persoon

Sossusvlei | Rondreizen Namibië
€ 3.247

per persoon

4x4 met daktent in Sossusvlei | Rondreizen in Namibië
€ 1.449

per persoon

Kalahari Game Reserve | Rondreizen Namibië

Vakantie Namibië

Stijlvol Namibië

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 4.657

per persoon

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.