Otavi2017-07-12T22:40:43+01:00

Otavi is een klein plaatsje in het noordoosten van Namibië, gelegen in de zgn. Triangle – de vruchtbare landbouwstreek tussen de plaatsen Tsumeb, Otavi en Grootfontein ten oosten van het Etosha Game Reserve. De naam Otavi stamt van het Owambowoord ‘tava’ en betekent ‘het trekken en duwen van het kalf terwijl het bij zijn moeder drinkt’.

Otavi is in de beginjaren van de 20e eeuw voor de Duitsers van groot belang geweest – omdat in de bergen rondom Otavi koper werd gevonden. Als gevolg daarvan is bij Otavi een hele mijnindustrie ontstaan. De Otavi Minen und Eisenbahn Gesellschaft (OMEG) werd in 1900 opgericht en zorgde er – samen met South West Africa Company (een bedrijf uit Londen) – voor dat er een spoorweg werd aangelegd waarmee de metalen en mineralen naar Swakopmund konden worden vervoerd.

Tegenwoordig ligt de mijnbouw rondom Otavi grotendeels stil. Er wordt in de bergen alleen nog zink en lood gemijnd. Een paar kilometer buiten Otavi staat de Khorib gedenksteen, die herinnert aan het einde van het Duitse bestuur in 1915.

Wat klanten zeggen (t100)

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan