×

Zoek Impala

Offerte aanvragen

Otjiwarongo

De drukke stad Otjiwarongo - met een bevolking van bijna 25.000 mensen - ligt in het noordoosten van Namibië, op zo’n 69 kilometer ten zuidoosten van Outjo en 252 ten noordwesten van Windhoek. De naam Otjiwarongo betekent "aangename vrede" of "plaats waar het dikke vee graast". Otjiwarongo ligt aan de Highway B1, het is vooral een regionaal centrum voor de agrarische bedrijven in de omgeving. Net ten zuidoosten van Otjiwarongo ligt het Waterberg Plateau, dat bereikbaar is via de Highway C22 (die 23 kilometer ten zuiden van de stad ligt).

De stad Otjiwarongo is officieel gesticht in 1906, toen de spoorlijnen vanaf de kust en vanaf Tsumeb bij elkaar kwamen. Voor die tijd leefden erin de omgeving van Otjiwarongo vooral San - Bushman en Damara-stammen. Er is archeologisch bewijs dat tenminste in de 14e eeuw Damara-stammen hier rondzwierven, totdat ze in de 19e eeuw door Herero grotendeels werden verjaagd.

In 1891 is de Rhenisch Missiepost gesticht na toestemming van de Herero-hoofdman Kambazembi. Na de Herero-opstand van 1904 heeft de Duitse overheid het gezag over de missiepost overgenomen en kon de spoorweg worden aangelegd. In het Otjiwarongo Heritage Explorarorium - een museum over de geschiedenis van de stad - ziet u een locomotief met een luxe coupé erachter, die vanaf de jaren 20 is gebruikt voor het vervoer van passagiers. In 1960 is de coupé uit actieve dienst gegaan omdat de breedte van het spoor werd veranderd.

Naast het museum is een krokodillenfarm gevestigd - de enige krokodillenkwekerij van Namibië. Beide bezienswaardigheden zijn aan elkaar verbonden door middel van een overkapping met winkels en restaurants. Een tour duurt 30 minuten en kan van maandag tot vrijdag gedaan worden tussen 09.00 en 16.00 uur, op zaterdag en zondag van 10.00 tot 13.00 uur.

Het belangrijkste thema van de stad is de opvang van cheeta’s. Op de Elands Vreugde Ranch - 40 kilometer buiten de stad - is de Cheetah Conservation Fund (CCF) gevestigd. Namibië telt namelijk wereldwijd de meeste cheeta’s en in dit centrum wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de dieren.

Ook andere katachtigen krijgen de nodige zorg. Dit gebeurt in Okonjima, waar de Africat Foundation is gevestigd. Deze ranch biedt accommodatie aan gasten die tegelijkertijd op safari kunnen om cheeta’s en luipaarden te spotten. In de meeste natuurparken van Afrika is het spotten van luipaarden en cheeta’s één van de zeldzaamste gebeurtenissen, dus wat dat betreft vormt deze safari een uitgelezen kans om deze schuwe roofdieren te zien.

 

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
€ 3.214

per persoon

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
€ 1.829

per persoon

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
€ 2.719

per persoon

Vakantie Namibië

Onder het Zuiderkruis

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Mowani Pool Main Area | Rondreizen Namibië
€ 1.647

per persoon

Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 5.790

per persoon

Eronga Mountains | Rondreizen Namibië
€ 3.225

per persoon

Sossusvlei | Rondreizen Namibië
€ 3.247

per persoon

4x4 met daktent in Sossusvlei | Rondreizen in Namibië
€ 1.449

per persoon

Kalahari Game Reserve | Rondreizen Namibië

Vakantie Namibië

Stijlvol Namibië

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 4.657

per persoon

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.