Otjiwarongo2017-07-12T22:42:42+00:00

De drukke stad Otjiwarongo – met een bevolking van bijna 25.000 mensen – ligt in het noordoosten van Namibië, op zo’n 69 kilometer ten zuidoosten van Outjo en 252 ten noordwesten van Windhoek. De naam Otjiwarongo betekent “aangename vrede” of “plaats waar het dikke vee graast”. Otjiwarongo ligt aan de Highway B1, het is vooral een regionaal centrum voor de agrarische bedrijven in de omgeving. Net ten zuidoosten van Otjiwarongo ligt het Waterberg Plateau, dat bereikbaar is via de Highway C22 (die 23 kilometer ten zuiden van de stad ligt).

De stad Otjiwarongo is officieel gesticht in 1906, toen de spoorlijnen vanaf de kust en vanaf Tsumeb bij elkaar kwamen. Voor die tijd leefden erin de omgeving van Otjiwarongo vooral San – Bushman en Damara-stammen. Er is archeologisch bewijs dat tenminste in de 14e eeuw Damara-stammen hier rondzwierven, totdat ze in de 19e eeuw door Herero grotendeels werden verjaagd.

In 1891 is de Rhenisch Missiepost gesticht na toestemming van de Herero-hoofdman Kambazembi. Na de Herero-opstand van 1904 heeft de Duitse overheid het gezag over de missiepost overgenomen en kon de spoorweg worden aangelegd. In het Otjiwarongo Heritage Explorarorium – een museum over de geschiedenis van de stad – ziet u een locomotief met een luxe coupé erachter, die vanaf de jaren 20 is gebruikt voor het vervoer van passagiers. In 1960 is de coupé uit actieve dienst gegaan omdat de breedte van het spoor werd veranderd.

Naast het museum is een krokodillenfarm gevestigd – de enige krokodillenkwekerij van Namibië. Beide bezienswaardigheden zijn aan elkaar verbonden door middel van een overkapping met winkels en restaurants. Een tour duurt 30 minuten en kan van maandag tot vrijdag gedaan worden tussen 09.00 en 16.00 uur, op zaterdag en zondag van 10.00 tot 13.00 uur.

Het belangrijkste thema van de stad is de opvang van cheeta’s. Op de Elands Vreugde Ranch – 40 kilometer buiten de stad – is de Cheetah Conservation Fund (CCF) gevestigd. Namibië telt namelijk wereldwijd de meeste cheeta’s en in dit centrum wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de dieren.

Ook andere katachtigen krijgen de nodige zorg. Dit gebeurt in Okonjima, waar de Africat Foundation is gevestigd. Deze ranch biedt accommodatie aan gasten die tegelijkertijd op safari kunnen om cheeta’s en luipaarden te spotten. In de meeste natuurparken van Afrika is het spotten van luipaarden en cheeta’s één van de zeldzaamste gebeurtenissen, dus wat dat betreft vormt deze safari een uitgelezen kans om deze schuwe roofdieren te zien.

Wat klanten zeggen (t100)

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan