Tsintsabis2017-07-12T22:46:06+01:00

Tsintsabis is een klein plaatsje in het noordoosten van Namibië. De bevolking bestaat voornamelijk uit Bushmen, er leven hier zelfs nog inwoners die nog echt op jacht gaan. Tsintsabis ligt op 173km van Etosha National Park. Het park kan worden in 3 uur rijden worden bereikt (waarvan het laatste uur rijden – van Tsumeb het Treesleper Camp – het langzaamste is, omdat de weg nog niet is geasfalteerd).

Het plaatsje Tsintsabis is bij toeristen vooral bekend vanwege het unieke Treesleeper Camp, een camping waarbij u uw tent kunt opzetten op een platform hoog in de bomen. Treesleeper is een vertaling van het woord “hei / om”, de naam die de San-mensen gebruikten voor de gewoonte om in de omgeving van het wildrijke en gevaarlijke Etosha National Park in de top van de bomen te slapen, om op ​​veilige afstand van leeuwen en andere roofdieren te zijn.

Treesleeper Camp
Het Treesleeper Camp is gebouwd in harmonie met de omgeving. Het belangrijkste hier is uiteraard de mogelijkheid om te slapen op platforms hoog in de bomen. Er zijn een aantal platforms gebouwd (tot 4 à 5 meter hoog), waarop u uw tent kunt opzetten. Dit biedt u de gelegenheid om op een veilige manier in de vrije natuur te slapen. De camping is eigendom van de Tsintsabis gemeenschap, het door toeristen hier uitgegeven geld komt volledig te gunste van de lokale bevolking.

Naast accommodatie biedt het Treesleeper Camp ook bushwalks aan, waarbij u begeleid wordt door lokale San-mensen. U leert tijdens de wandeltocht over hun geheimen voor het maken van vuur, de jacht en de vele verschillende planten die ze kennen. Naast de bushwalks kunt u ook een bezoek brengen aan dorpen in de buurt, om de lokale bevolking en hun manier van leven te leren kennen. De belangrijkste attractie ’s avonds in het kamp is de traditionele San dansen.

Wat klanten zeggen (t100)

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan