×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Waterberg Plateau

Waterberg Plateau | Vakantie Namibië

Waterberg Plateau

Het Waterberg Plateau is 48 kilometer lang, 15 kilometer breed en ligt bijna 200 meter boven het omliggende land in het noordoosten van Namibië. Door de hooggelegen positie ontvangt het bergplateau meer regenval en heeft het een dichtere subtropische vegetatie dan in de meeste andere natuurparken van Namibië. Het gesteente van het bergplateau laat water gemakkelijk door, waardoor vooral aan de voet van het plateau het landschap groen en weelderig is, terwijl de bovenkant droog is.

Groepjes Nama en Herero hebben eeuwenlang met hun vee langs en over het plateau getrokken dat doorgang bood tussen de Kleine en Grote Waterberg. Vanaf 1873 verscheen de eerste Duitse zendingpost op het toneel. Een school, winkels en een kerk werden gebouwd. De locale Damara, Herero en Nama groepen maakten ook van de voorzieningen gebruikt. Ook dat ging goed totdat de locale middenstand hen goederen ging leveren op krediet. Toen zij vervolgens hun schulden niet meer konden aflossen, werd er beslag gelegd op het land.

Vooral bij de Herero leidde dit tot grote spanningen die in 1904 inderdaad tot een veldslag leidde tussen de Duitsers en de Herero. De 11e augustus van dat jaar zal voor de Herero’s altijd een zwarte dag blijven. Aan de voet van het bergplateau verloren de Herero’s toen hun laatste en grootste slag tegen de Duitse koloniale strijdkrachten. De Herero werden hierna gedwongen het gebied te verlaten en oostwaarts te trekken naar British Bechuanaland (nu Botswana). Velen kwamen om tijdens de hevige en ongelijke strijd tegen hun onderdrukkers, of in de Kalahari woestijn door gebrek aan water en voedsel.

Begin jaren zeventig werd een aanzienlijke hoeveelheid bedreigde diersoorten overgebracht naar Waterberg. Het plateau is grotendeels ontoegankelijk, waardoor bijvoorbeeld de zwarte neushoorn beschermd kon worden tegen roofdieren en stropers. Het programma werd een groot succes. De zwarte neushoorn is inmiddels vanuit Waterberg ook geherintroduceerd in het gebied rondom Damaraland.

Tegenwoordig behoort het bergplateau tot het Waterberg Plateau National Park, dat een oppervlakte heeft van meer dan 8000 hectare (50 x 16 kilometer). In het park zijn o.a. buffels, nijlpaarden en verschillende soorten antilopen te zien. Er leven zo’n 125 soorten zoogdieren, waaronder een aantal bedreigde diersoorten zoals de sabelantiloop en de witte en zwarte neushoorn. Ook wilde honden, gnoes, buffels, duikers, bavianen, klipspringers, luipaarden, cheeta’s en meer dan 200 vogelsoorten komen hier voor. U kunt tijdens gamedrives van deze uitbundige flora en fauna genieten.

Op het plateau zijn fossiele voetsporen van dinosaurussen te vinden. De sporen zijn meer dan 200 miljoen jaar oud. Ook de allereerste mensen in dit gebied, de San, hebben sporen nagelaten. De rotstekeningen op het plateau zijn soms vierduizend jaar oud. Tot ongeveer 50 jaar geleden leefde de San-bevolking hier op geheel traditionele wijze.

Bezoekers worden pas sinds 1989 toegelaten. Overnachten is mogelijk in het Bernabé de la Bat Rest Camp dat ruime chalets heeft, een restaurant, zwembad , winkel en een receptie. Bij de receptie is het mogelijk gamedrives te boeken die elke ochtend en middag onder begeleiding van een parkbeheerder worden verzorgd. De drives duren 4 uur. In het Waterberg Plateau National Park kunt u vanwege het rulle zand niet zelf rijden. Het natuurreservaat is omheind en alleen het lokale personeel heeft een sleutel van de entree.

In het Waterberg National Park gaat het vooral om wandelen: er zijn diverse wandelroutes uitgezet die u zonder verdere begeleiding kunt maken. In totaal zijn er negen wandelingen. Bij de receptie kunt u een boekje krijgen waarin de routes beschreven staan. Deze zijn veilig, al kan het zo maar gebeuren dat u een giraffe familie op zoek naar voedsel tegenkomt. Andere diersoorten die hier gemakkelijk tegenkomt zijn impala’s, steenbokken en kudu’s. Met een beetje geluk spot u ook neushoorns, buffels en cheeta’s.

Voor fanatieke wandelaars is het mogelijk meerdaagse trektochten te maken. Tussen april en november is het mogelijk te boeken voor een onbegeleide meerdaagse tocht. Een begeleide 3-daagse wandeltocht is de Waterberg Wilderness Trail gedurende enkele weekenden per jaar.

Er is maar één mogelijkheid om bij het Waterberg Plateau uit te komen. Vanaf de Highway B1 - 30k m ten zuiden van Otjiwarongo - slaat u af naar het Waterberg Plateau, waarna u via de Highway C22 en de verbindingsweg D 2512 naar het bergplateau rijdt.

 

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
Vanaf € 3.214

per persoon

Het mooiste van Namibië

Bewonder onvergetelijke landschappen tijdens deze 16-daagse autorondreis. Een waar paradijs voor fotoliefhebbers.

Lees meerOfferte aanvragen

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
Vanaf € 1.829

per persoon

Ongerept Afrika in de Kalahari

Treed in de voetstappen van wilde dieren tijdens deze 12-daagse rondreis door ongerept Afrika.

Lees meerOfferte aanvragen

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
Vanaf € 2.719

per persoon

Onder het Zuiderkruis

Rondreis van ca. 4.500 km en 20 dagen belooft een waar avontuur te worden terwijl u de belangrijkste attracties van Namibië bezoekt.

Lees meerOfferte aanvragen

Mowani Pool Main Area | Rondreizen Namibië
Vanaf € 828

per persoon

Uitbreiding Twijfelfontein - 3 dagen

Namibië nog niet zat? Bereid uw reis uit met deze 3 dagen waarin u onder andere een bezoekt brengt aan Damaraland.

Lees meerOfferte aanvragen

Deadvlei | Rondreizen Namibië
Vanaf € 5.790

per persoon

Verover Namibie per vliegtuig

Deze 13 dagen durende reis is ideaal voor de reiziger met minder tijd of die geen zin heeft om zelf te rijden. Ontdek de bekendste bezienswaardigheden...

Lees meerOfferte aanvragen

Eronga Mountains | Rondreizen Namibië
Vanaf € 3.225

per persoon

Via groen Namibië tot de Victoria Falls

18-daagse rondreis door Namibië, Botswana en Zimbabwe. Een route die verrassende en veelzijdig is.

Lees meerOfferte aanvragen

Sossusvlei | Rondreizen Namibië
Vanaf € 3.165

per persoon

Alle facetten van Namibië

Door ons samengestelde reis van 21 dagen die u op eigen houtje kan ontdekken per 4x4 huurauto die zorgt voor comfort en veiligheid.

Lees meerOfferte aanvragen

4x4 met daktent in Sossusvlei | Rondreizen in Namibië
Vanaf € 1.011

per persoon

Verken Namibië per 4x4 met daktent

Beleef het leven in de natuur tijdens deze 19-daagse rondreis in Namibië. Slaap onder de sterrenhemel om één te worden met de natuur.

Lees meerOfferte aanvragen

Kalahari Game Reserve | Rondreizen Namibië
Prijs op aanvraag

per persoon

Stijlvol Namibië

Reizigers met weinig tijd die toch veel willen zien kunnen kiezen voor deze 8- of 10-daagse reis door Namibië. U brengt onder andere een bezoekje aan...

Lees meerOfferte aanvragen

Deadvlei | Rondreizen Namibië
Vanaf € 5.044

per persoon

De rode loper voor natuurliefhebbers

Ontdek Okonjima, Etosha National Park, Huab, NamibRand en GocheGans tijdens deze reis van 16 dagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Eagles Nest Lodge | Rondreizen Namibië
Vanaf € 2.006

per persoon

Het grandioze zuiden van Namibië

Hoogtepunten die u zeker gaat zien gedurende deze 14-daagse reis: Kalahari, Fish River Canyon, Sossusvlei en Swakopmund.

Lees meerOfferte aanvragen

Zonsondergang Namibië | Rondreizen Namibië
Vanaf € 2.093

per persoon

Familieplezier in Namibië

Deze 14-daagse reis is zeer geschikt voor groot en klein. Families kunnen genieten van het spotten van wilde dieren en de vrijheid die gegeven wordt...

Lees meerOfferte aanvragen

Zeebras in Etosha | Rondreizen Namibië
Vanaf € 1.766

per persoon

Namibia on a Budget

Deze 17-daagse rondreis is voor de reizigers die opzoek zijn naar een budget reis. Het combineert bijna alle hoogtepunten van Namibië.

Lees meerOfferte aanvragen

Windhoek, Namibië

Het ruwe noordwesten

Deze reis biedt u enkele klassiekers zoals Sossusvlei, Swakopmund en Etosha maar brengt u ook naar het ruwe noordwesten van het land. De regio...

Lees meerOfferte aanvragen

Swakopmund, Namibië

Kennismaking met Namibië

U reist op eigen gelegenheid in een huurauto door Namibië, een indrukwekkend land in zuidelijk Afrika. U verblijft in goede en zorgvuldig...

Lees meerOfferte aanvragen

Etosha NP

Namibia Adventure

Deze rondreis is ideaal voor wie de Namibische highlights wil ontdekken. Comfort wordt gecombineerd met wat avontuur. Tijdens deze 17 dagen bezoekt u...

Lees meerOfferte aanvragen

Etosha National Park

Southern Circle

Deze veelomvattende reis begint bij de Victoria watervallen en een bezoek aan Zambia, voordat u de hoogtepunten van Namibië en Botswana gaat...

Lees meerOfferte aanvragen

Swakopmund

Klassiek Namibië

Namibië is beslist een van de meest fascinerende landen van zuidelijk Afrika. Op een reis door unieke landschappen kunt u de uitgestrektheid en...

Lees meerOfferte aanvragen

Namibië's Diamant

Namibië's Diamant

Deze exclusieve tour biedt het hoogste comfort in Namibië en laat u kennis maken met dit fascinerende land. Geniet van verfijnde luxe in het midden...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.