×

Zoek Impala

Offerte aanvragen

Grootberg

Het Grootberg Massief ligt het noorden van Damaraland, in het noordwesten van Namibië. Het bergmassief - dat ten noorden van Palmwag ligt - is door de jaren deels weg-geërodeerd - waardoor een imposant canyon landschap is ontstaan. De overgebleven delen van het bergmassief steken als enorme burchten honderden meters uit boven het overwegend heuvelachtige landschap. De eindeloos glooiende heuvels zijn met gras begroeid en bieden een ideale habitat voor wilde dieren, die hier vrij kunnen rondtrekken.

In de koloniale tijd - honderd jaar terug - zijn in dit dunbevolkte en afgelegen gebied enorm uitgestrekte boerderijen opgericht, waar men vooral aan veeteelt deed. Maar ondertussen zijn de boerderijen gestaakt en is het land teruggegeven aan de natuur - bij wijze van Private Nature Concessions. Vanuit een safarilodge in deze concessies kunnen bezoekers met gids en 4WD auto of wandelend met gids een safari maken over de zandpaden in het gebied - op zoek naar wilde dieren, zoals olifanten, neushoorns, giraffen, antilopen, zebra’s, struisvogels ed. Maar anders dan in de natuurparken en reservaten wordt de natuur hier zijn gang gelaten - en eigenlijk ziet u hier een stuk Afrika zoals dat honderden jaren geleden er ook uitzag, zonder hekken, nauwelijks bewoond en zonder ingrepen van de mens.

Een bezoek aan het Grootberg Massief beleeft u daarom heel anders dan een bezoek aan een wildreservaat. Weliswaar is het hier veel lastiger om de wilde dieren te spotten, want die kunnen namelijk vrijelijk rondtrekken door een gebied dat groter is dan Nederland. Maar eigenlijk gaat het veel meer om de rust en het authentieke karakter van het gebied. Goede kans dat als u een paar dagen in Etendeka bent, dat u plotseling een kudde olifanten of oryxen langs het safarikamp ziet trekken of dat u bezoek krijgt van nieuwsgierige impala’s en zebra’s. Struisvogels, adelaars en kleinere grazers komen overigens in overvloed voor in het gebied.

Dit is echt een gebied voor mensen die al veel safari-ervaring hebben opgedaan en iets compleet anders willen ervaren - "back to the basics". Hier wordt men eraan herinnerd dat wij alle gasten van Moeder Aarde zijn. De lodges en safarikampen zijn vaak eenvoudig doch comfortabel genoeg, maar de ervaring die u hier opdoet is onvergetelijk en onbetaalbaar.

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
€ 3.214

per persoon

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
€ 1.829

per persoon

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
€ 2.719

per persoon

Vakantie Namibië

Onder het Zuiderkruis

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Mowani Pool Main Area | Rondreizen Namibië
€ 1.647

per persoon

Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 5.790

per persoon

Eronga Mountains | Rondreizen Namibië
€ 3.225

per persoon

Sossusvlei | Rondreizen Namibië
€ 3.247

per persoon

4x4 met daktent in Sossusvlei | Rondreizen in Namibië
€ 1.449

per persoon

Kalahari Game Reserve | Rondreizen Namibië

Vakantie Namibië

Stijlvol Namibië

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 4.657

per persoon

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.