Grootberg2017-07-12T22:56:11+01:00

Het Grootberg Massief ligt het noorden van Damaraland, in het noordwesten van Namibië. Het bergmassief – dat ten noorden van Palmwag ligt – is door de jaren deels weg-geërodeerd – waardoor een imposant canyon landschap is ontstaan. De overgebleven delen van het bergmassief steken als enorme burchten honderden meters uit boven het overwegend heuvelachtige landschap. De eindeloos glooiende heuvels zijn met gras begroeid en bieden een ideale habitat voor wilde dieren, die hier vrij kunnen rondtrekken.

In de koloniale tijd – honderd jaar terug – zijn in dit dunbevolkte en afgelegen gebied enorm uitgestrekte boerderijen opgericht, waar men vooral aan veeteelt deed. Maar ondertussen zijn de boerderijen gestaakt en is het land teruggegeven aan de natuur – bij wijze van Private Nature Concessions. Vanuit een safarilodge in deze concessies kunnen bezoekers met gids en 4WD auto of wandelend met gids een safari maken over de zandpaden in het gebied – op zoek naar wilde dieren, zoals olifanten, neushoorns, giraffen, antilopen, zebra’s, struisvogels ed. Maar anders dan in de natuurparken en reservaten wordt de natuur hier zijn gang gelaten – en eigenlijk ziet u hier een stuk Afrika zoals dat honderden jaren geleden er ook uitzag, zonder hekken, nauwelijks bewoond en zonder ingrepen van de mens.

Een bezoek aan het Grootberg Massief beleeft u daarom heel anders dan een bezoek aan een wildreservaat. Weliswaar is het hier veel lastiger om de wilde dieren te spotten, want die kunnen namelijk vrijelijk rondtrekken door een gebied dat groter is dan Nederland. Maar eigenlijk gaat het veel meer om de rust en het authentieke karakter van het gebied. Goede kans dat als u een paar dagen in Etendeka bent, dat u plotseling een kudde olifanten of oryxen langs het safarikamp ziet trekken of dat u bezoek krijgt van nieuwsgierige impala’s en zebra’s. Struisvogels, adelaars en kleinere grazers komen overigens in overvloed voor in het gebied.

Dit is echt een gebied voor mensen die al veel safari-ervaring hebben opgedaan en iets compleet anders willen ervaren – “back to the basics”. Hier wordt men eraan herinnerd dat wij alle gasten van Moeder Aarde zijn. De lodges en safarikampen zijn vaak eenvoudig doch comfortabel genoeg, maar de ervaring die u hier opdoet is onvergetelijk en onbetaalbaar.

Wat klanten zeggen (t100)

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan