Palmwag2017-07-13T00:05:35+01:00

Het kleine dorpje Palmwag ligt in een semi-woestijngebied – nabij het Grootberg Massief en de Etendeka Bergen – in Damaraland in het noordwesten van Namibië. Palmwag is eigenlijk meer bekend als Concessie gebied – een privéreservaat van 5.500 km2 – met Palmwag Lodge als overnachtingsmogelijkheid. In het enorme gebied leven dieren die zich wonderwel hebben aangepast aan de woestijnomstandigheden zoals de olifant, neushoorn, zebra en giraffes. U kunt er aan excursies deel nemen, waarbij gezocht wordt naar de woestijnneushoorn, die vaak op het grondgebied van Palmwag aanwezig is. Palmwag dankt de naam aan een aantal hoge palmbomen die in de rivierbedding staan en schaduw geven.

De weg naar Palmwag vanuit het zuiden is goed berijdbaar voor een 2WD auto. De weg noordwaarts richting Sesfontein (115 km) is goed begaanbaar voor een AWD auto, maar wel van slechtere kwaliteit dan komend vanaf het zuiden. Vanaf Sesfontein is het aan te raden via de C43 verder te rijden (naar Opuwo), en niet via één van de andere wegen zonder mensen in de omgeving te raadplegen. Voor het bereiden van de C43 kunt u beter een 4WD hebben – de weg is op zich goed, maar stijgt en daalt soms wel erg scherp. Bovendien komt er langs deze weg weinig verkeer en u dient bij calamiteiten onderweg zelfredzaam te zijn.

Als u over een 4WD auto beschikt, is het mogelijk over de zandwegen te rijden in het concessiegebied. U heeft hiervoor een vergunning van Palmwag nodig die ondermeer wordt afgegeven door de receptie. Komend vanuit het zuiden komt u net voor Palmwag een controlepost tegen, waar op mond-en-klauwzeer wordt gecontroleerd. Bij Palmwag is een benzinepomp aanwezig. Ook is er een restaurant waar u kunt lunchen op weg naar het noorden.

Vanaf Palmwag kunt u een uitstapje maken naar Sesfontein. Het oude fort aldaar is omgebouwd tot een lodge met restaurant en vormt een oase in de woestijn.

Wat klanten zeggen (t100)

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan