×

Zoek Impala

Offerte aanvragen

Palmwag

Het kleine dorpje Palmwag ligt in een semi-woestijngebied - nabij het Grootberg Massief en de Etendeka Bergen - in Damaraland in het noordwesten van Namibië. Palmwag is eigenlijk meer bekend als Concessie gebied - een privéreservaat van 5.500 km2 - met Palmwag Lodge als overnachtingsmogelijkheid. In het enorme gebied leven dieren die zich wonderwel hebben aangepast aan de woestijnomstandigheden zoals de olifant, neushoorn, zebra en giraffes. U kunt er aan excursies deel nemen, waarbij gezocht wordt naar de woestijnneushoorn, die vaak op het grondgebied van Palmwag aanwezig is. Palmwag dankt de naam aan een aantal hoge palmbomen die in de rivierbedding staan en schaduw geven.

De weg naar Palmwag vanuit het zuiden is goed berijdbaar voor een 2WD auto. De weg noordwaarts richting Sesfontein (115 km) is goed begaanbaar voor een AWD auto, maar wel van slechtere kwaliteit dan komend vanaf het zuiden. Vanaf Sesfontein is het aan te raden via de C43 verder te rijden (naar Opuwo), en niet via één van de andere wegen zonder mensen in de omgeving te raadplegen. Voor het bereiden van de C43 kunt u beter een 4WD hebben - de weg is op zich goed, maar stijgt en daalt soms wel erg scherp. Bovendien komt er langs deze weg weinig verkeer en u dient bij calamiteiten onderweg zelfredzaam te zijn.

Als u over een 4WD auto beschikt, is het mogelijk over de zandwegen te rijden in het concessiegebied. U heeft hiervoor een vergunning van Palmwag nodig die ondermeer wordt afgegeven door de receptie. Komend vanuit het zuiden komt u net voor Palmwag een controlepost tegen, waar op mond-en-klauwzeer wordt gecontroleerd. Bij Palmwag is een benzinepomp aanwezig. Ook is er een restaurant waar u kunt lunchen op weg naar het noorden.

Vanaf Palmwag kunt u een uitstapje maken naar Sesfontein. Het oude fort aldaar is omgebouwd tot een lodge met restaurant en vormt een oase in de woestijn.

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
€ 3.214

per persoon

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
€ 1.829

per persoon

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
€ 2.719

per persoon

Vakantie Namibië

Onder het Zuiderkruis

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Mowani Pool Main Area | Rondreizen Namibië
€ 1.647

per persoon

Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 5.790

per persoon

Eronga Mountains | Rondreizen Namibië
€ 3.225

per persoon

Sossusvlei | Rondreizen Namibië
€ 3.247

per persoon

4x4 met daktent in Sossusvlei | Rondreizen in Namibië
€ 1.449

per persoon

Kalahari Game Reserve | Rondreizen Namibië

Vakantie Namibië

Stijlvol Namibië

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 4.657

per persoon

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.