×

Zoek Impala

Offerte aanvragen

Petrified Forest

Het Petrified Forest is een Nationaal Monument, gelegen in Damaraland in het noordwesten van Namibië. Het Petrified Forest ligt ongeveer 50 km ten westen van Khorixas en 45 km van Twijfelfontein. Het Petrified Forest (Versteende Woud) werd bij toeval in de jaren ’40 ontdekt door twee boeren. Nadat souvenirjagers hun tol begonnen te eisen, werd de site in 1950 uitgeroepen tot nationaal monument. Het is nu ten strengste verboden om zelfs een klein stukje versteend hout mee te nemen. Gidsen zien hier op toe en bij een bezoek zijn deze verplicht.

Het Petrified Forest ligt op een zandstenen rif waarop 50 boomstammen liggen - die tot 34m lang en 6m in omtrek zijn - en die naar schatting 260 miljoen jaar oud zijn. De zichtbare boomstammen zijn soms half begraven in zandsteen en zijn volkomen versteend in silica - compleet met schors en boom ringen - waardoor de bomen er soms nog heel levensecht uitzien. Het is niet duidelijk hoe de bomen hier terecht zijn gekomen. Omdat de wortels van de bomen echter ontbreken, zijn de bomen naar alle waarschijnlijkheid met een vloed vanuit het noorden aangevoerd. De bomen mogen fossielen zijn, rondom de bomen groeien diverse planten zoals welwitschia. Ook daarvan wordt aangenomen dat ze oud zijn, zelfs meer dan 1500 jaar.

Het Petrified Forest is dagelijks te bezoeken tussen 08.00 en 17.00. Bij de ingang moet u 15 NAD entree betalen per persoon. Er zijn schaduwrijke parkeerplaatsen en picknicktafels. Lokale gidsen bieden aan u rond te leiden tegen een vergoeding. Het is strikt verboden ook maar iets mee te nemen. U vindt de ingang aan de C 39, circa 40 km westwaars van Khorixas (40 km).

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
€ 3.214

per persoon

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
€ 1.829

per persoon

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
€ 2.719

per persoon

Vakantie Namibië

Onder het Zuiderkruis

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Mowani Pool Main Area | Rondreizen Namibië
€ 1.647

per persoon

Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 5.790

per persoon

Eronga Mountains | Rondreizen Namibië
€ 3.225

per persoon

Sossusvlei | Rondreizen Namibië
€ 3.247

per persoon

4x4 met daktent in Sossusvlei | Rondreizen in Namibië
€ 1.449

per persoon

Kalahari Game Reserve | Rondreizen Namibië

Vakantie Namibië

Stijlvol Namibië

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 4.657

per persoon

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.