Petrified Forest

Petrified Forest2017-07-13T00:07:08+00:00

Het Petrified Forest is een Nationaal Monument, gelegen in Damaraland in het noordwesten van Namibië. Het Petrified Forest ligt ongeveer 50 km ten westen van Khorixas en 45 km van Twijfelfontein. Het Petrified Forest (Versteende Woud) werd bij toeval in de jaren ’40 ontdekt door twee boeren. Nadat souvenirjagers hun tol begonnen te eisen, werd de site in 1950 uitgeroepen tot nationaal monument. Het is nu ten strengste verboden om zelfs een klein stukje versteend hout mee te nemen. Gidsen zien hier op toe en bij een bezoek zijn deze verplicht.

Het Petrified Forest ligt op een zandstenen rif waarop 50 boomstammen liggen – die tot 34m lang en 6m in omtrek zijn – en die naar schatting 260 miljoen jaar oud zijn. De zichtbare boomstammen zijn soms half begraven in zandsteen en zijn volkomen versteend in silica – compleet met schors en boom ringen – waardoor de bomen er soms nog heel levensecht uitzien. Het is niet duidelijk hoe de bomen hier terecht zijn gekomen. Omdat de wortels van de bomen echter ontbreken, zijn de bomen naar alle waarschijnlijkheid met een vloed vanuit het noorden aangevoerd. De bomen mogen fossielen zijn, rondom de bomen groeien diverse planten zoals welwitschia. Ook daarvan wordt aangenomen dat ze oud zijn, zelfs meer dan 1500 jaar.

Het Petrified Forest is dagelijks te bezoeken tussen 08.00 en 17.00. Bij de ingang moet u 15 NAD entree betalen per persoon. Er zijn schaduwrijke parkeerplaatsen en picknicktafels. Lokale gidsen bieden aan u rond te leiden tegen een vergoeding. Het is strikt verboden ook maar iets mee te nemen. U vindt de ingang aan de C 39, circa 40 km westwaars van Khorixas (40 km).

Wat klanten zeggen (t100)

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan