×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Wandeling in Erongo Mountains

Wandeling in Erongo Mountains | Vakantie Namibië

Spitzkoppe

De Spitzkoppe is één van de meest markante bergen van Namibie, gelegen ten noorden van de N2 aan de D 1918 (tussen Usakos[52 km] en Swakopmund) in Damaraland - in het noordwesten van Namibië. De berg wordt vaak beschreven als de "Matterhorn van Namibië". Met een hoogte van 1728 meter is de Sptzkoppe niet de hoogste berg van Namibië, echter - vanwege de opvallende contouren - is het wel de meest bekende berg in het land. Omdat de bergpunt zo plotseling uit de haast eindeloze, droge vlakte omhoog rijst, kunt u de berg gemakkelijk al van ver zien. Het verschil in hoogte tussen de bergtop en de omringende vlakten bedraagt 700 meter.

De Spitzkoppe beschikt over mooie rotstekeningen, bijvoorbeeld bij Bushman’s Paradise. U kunt een wandeltocht maken naar deze rotstekeningen vanaf de ingang, waarbij het laatste deel via een klimtocht met een ladder gaat. Er zijn gidsen beschikbaar die met u mee kunnen lopen. De ingang van het National Tourist Camp Spitzkoppe bereikt u door vanaf de B2 linksaf de D1930 op te gaan. Na circa 1,5 kilometer gaat u weer links de D 1918 op. Na 19 kilometer gaat u rechtsaf de D 3716 op. Na 13 kilometer ziet u de toegang.

In het gebied liggen ook andere bergen, zoals de Klein Spitzkoppe van 1.584 meter en het Pontok Mountains. Dit granieten massief, dat deel uitmaakt van de Erongo Mountains, ontstond na de instorting van een gigantische vulkaan meer dan 100 miljoen jaar geleden en de daaropvolgende erosie. In de loop van miljoenen jaren is de buitenste laag van de vulkaan door winderosie afgevoerd, totdat de granieten lava-kegel werd blootgelegd.

Qua samenstelling zijn deze bergen verwant aan de Brandberg, die noordelijker ligt bij Uis (80 km). Het gaat hier bij al deze bergen om oude vrijstaande vulkanen die deels weg-geërodeerd zijn; ze worden daarom niet voor niets ’inselbergs’ genoemd.

Ondanks het onschuldige uiterlijk van de Spitzkoppe, is het heel moeilijk om de berg te beklimmen. Pas in 1946 werd de berg voor het eerst beklommen. Een beklimming is voorbehouden aan ervaren en goed voorbereide bergbeklimmers met adequate uitrusting. In de zomer is een beklimming sowieso niet aan de orde, omdat de rots dan zo heet wordt, dat klimmers hun handen direct zouden branden.

Maar er kunnen wel mooie wandelingen worden gemaakt in dit prachtige gebied. U kunt klimmen over tussen de bizarre rotsformaties. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de flora, u vindt hier bijvoorbeeld de Yellow Butter Tree en de Poison Tree (euphorbia virosa), die een uiterst giftige witte sap afgeeft dat de Bosjesmannen gebruiken om hun pijlen te vergiftigen. Ook zijn er op verschillende plaatsen bij de Spitzkoppe San (Bosjesmannen) rotstekeningen te vinden, zoals die van "Bushman Paradise" onder een overhangende rotswand.

Spitzkoppe kan als daguitstapje vanuit Swakopmund gemaakt worden. Rijdt via de B2 naar Usakos en ga 24 kilometer voor Usakos links af de D 1918op. Ga rechts op de D 3716. Na 11 kilometer ziet u de toegang.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
Vanaf € 3.214

per persoon

Het mooiste van Namibië

Bewonder onvergetelijke landschappen tijdens deze 16-daagse autorondreis. Een waar paradijs voor fotoliefhebbers.

Lees meerOfferte aanvragen

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
Vanaf € 1.829

per persoon

Ongerept Afrika in de Kalahari

Treed in de voetstappen van wilde dieren tijdens deze 12-daagse rondreis door ongerept Afrika.

Lees meerOfferte aanvragen

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
Vanaf € 2.719

per persoon

Onder het Zuiderkruis

Rondreis van ca. 4.500 km en 20 dagen belooft een waar avontuur te worden terwijl u de belangrijkste attracties van Namibië bezoekt.

Lees meerOfferte aanvragen

Mowani Pool Main Area | Rondreizen Namibië
Vanaf € 828

per persoon

Uitbreiding Twijfelfontein - 3 dagen

Namibië nog niet zat? Bereid uw reis uit met deze 3 dagen waarin u onder andere een bezoekt brengt aan Damaraland.

Lees meerOfferte aanvragen

Deadvlei | Rondreizen Namibië
Vanaf € 5.790

per persoon

Verover Namibie per vliegtuig

Deze 13 dagen durende reis is ideaal voor de reiziger met minder tijd of die geen zin heeft om zelf te rijden. Ontdek de bekendste bezienswaardigheden...

Lees meerOfferte aanvragen

Eronga Mountains | Rondreizen Namibië
Vanaf € 3.225

per persoon

Via groen Namibië tot de Victoria Falls

18-daagse rondreis door Namibië, Botswana en Zimbabwe. Een route die verrassende en veelzijdig is.

Lees meerOfferte aanvragen

Sossusvlei | Rondreizen Namibië
Vanaf € 3.165

per persoon

Alle facetten van Namibië

Door ons samengestelde reis van 21 dagen die u op eigen houtje kan ontdekken per 4x4 huurauto die zorgt voor comfort en veiligheid.

Lees meerOfferte aanvragen

4x4 met daktent in Sossusvlei | Rondreizen in Namibië
Vanaf € 1.011

per persoon

Verken Namibië per 4x4 met daktent

Beleef het leven in de natuur tijdens deze 19-daagse rondreis in Namibië. Slaap onder de sterrenhemel om één te worden met de natuur.

Lees meerOfferte aanvragen

Kalahari Game Reserve | Rondreizen Namibië
Prijs op aanvraag

per persoon

Stijlvol Namibië

Reizigers met weinig tijd die toch veel willen zien kunnen kiezen voor deze 8- of 10-daagse reis door Namibië. U brengt onder andere een bezoekje aan...

Lees meerOfferte aanvragen

Deadvlei | Rondreizen Namibië
Vanaf € 5.044

per persoon

De rode loper voor natuurliefhebbers

Ontdek Okonjima, Etosha National Park, Huab, NamibRand en GocheGans tijdens deze reis van 16 dagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Eagles Nest Lodge | Rondreizen Namibië
Vanaf € 2.006

per persoon

Het grandioze zuiden van Namibië

Hoogtepunten die u zeker gaat zien gedurende deze 14-daagse reis: Kalahari, Fish River Canyon, Sossusvlei en Swakopmund.

Lees meerOfferte aanvragen

Zonsondergang Namibië | Rondreizen Namibië
Vanaf € 2.093

per persoon

Familieplezier in Namibië

Deze 14-daagse reis is zeer geschikt voor groot en klein. Families kunnen genieten van het spotten van wilde dieren en de vrijheid die gegeven wordt...

Lees meerOfferte aanvragen

Zeebras in Etosha | Rondreizen Namibië
Vanaf € 1.766

per persoon

Namibia on a Budget

Deze 17-daagse rondreis is voor de reizigers die opzoek zijn naar een budget reis. Het combineert bijna alle hoogtepunten van Namibië.

Lees meerOfferte aanvragen

Windhoek, Namibië

Het ruwe noordwesten

Deze reis biedt u enkele klassiekers zoals Sossusvlei, Swakopmund en Etosha maar brengt u ook naar het ruwe noordwesten van het land. De regio...

Lees meerOfferte aanvragen

Swakopmund, Namibië

Kennismaking met Namibië

U reist op eigen gelegenheid in een huurauto door Namibië, een indrukwekkend land in zuidelijk Afrika. U verblijft in goede en zorgvuldig...

Lees meerOfferte aanvragen

Etosha NP

Namibia Adventure

Deze rondreis is ideaal voor wie de Namibische highlights wil ontdekken. Comfort wordt gecombineerd met wat avontuur. Tijdens deze 17 dagen bezoekt u...

Lees meerOfferte aanvragen

Etosha National Park

Southern Circle

Deze veelomvattende reis begint bij de Victoria watervallen en een bezoek aan Zambia, voordat u de hoogtepunten van Namibië en Botswana gaat...

Lees meerOfferte aanvragen

Swakopmund

Klassiek Namibië

Namibië is beslist een van de meest fascinerende landen van zuidelijk Afrika. Op een reis door unieke landschappen kunt u de uitgestrektheid en...

Lees meerOfferte aanvragen

Namibië's Diamant

Namibië's Diamant

Deze exclusieve tour biedt het hoogste comfort in Namibië en laat u kennis maken met dit fascinerende land. Geniet van verfijnde luxe in het midden...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.