×

Zoek Impala

Offerte aanvragen

Uis

Uis is een klein mijnwerkersplaatsje - met bijna 4.000 inwoners - in het zuiden van Damaraland in het noordwesten van Namibië. Bij Uis ligt een belangrijke tinmijn, die in 1990 werd gesloten - waarna het plaatsje veel van haar levendigheid is kwijtgeraakt. Nog steeds herinnert een grote witte berg met puin uit de mijn - net buiten het plaatsje - aan dit mijnbouw verleden.

De tinproductie is lange tijd kleinschalig gebleven; eigenlijk is pas vanaf 1951 tinwinning op industriële schaal aangepakt. Uis kwam daarna snel tot groei, maar sinds 1990 is daar de klad in gekomen. Gelukkig vormt toerisme een nieuwe bron van inkomsten die weer leven blaast in de straten van het plaatsje. Het straatbeeld van Uis is daarom verrassend druk na een lange rit van 189 km vanaf Swakopmund.

Aan het einde van het plaatsje staat een redelijk nieuw centrum waarin ondermeer het toeristenbureau met een expositie over het dorp en haar geschiedenis is gevestigd - en een coffeeshop koffie en lichte lunches serveert. Verder kunt u enkele coffeeshops en restaurants ontdekken als u door de hoofdstraat rijdt. Verder ziet u een supermarkt en benzinepompen (geopend van 05.00 - 21.00 uur). Vanuit Uis kunt u uw route door Damaraland vervolgen naar bijvoorbeeld Twijfelfontein (160 km).

Brandberg

Vanuit Uis kunt u een uitstapje maken naar Brandberg, waar u de beroemde "White Lady" rotstekening kunt zien. De tekening laat een vrouw van circa 40 centimeter hoogte zien - als centrale figuur van waarschijnlijk een processie. Een aantal van de figuren in de processie hebben dierlijke kenmerken. De vrouw houdt in haar rechterhand een bloem of een eierdop van een struisvogel, in haar linkerhand heeft ze een boog met pijlen. De dame heeft vanaf haar borst een witte kleur.

Rijdt vanaf Uis de C 35 op richting Khorixas. Na 14 kilometer kunt u linksaf op de D 2359. Volg de weg 22 kilometer; u komt dan uit bij een parkeerplaats waar u entree moet betalen en een gids moet inhuren om bij de White Lady te komen. De wandeling naar de tekening neemt circa 60 minuten in beslag.

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
€ 3.214

per persoon

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
€ 1.829

per persoon

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
€ 2.719

per persoon

Vakantie Namibië

Onder het Zuiderkruis

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Mowani Pool Main Area | Rondreizen Namibië
€ 1.647

per persoon

Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 5.790

per persoon

Eronga Mountains | Rondreizen Namibië
€ 3.225

per persoon

Sossusvlei | Rondreizen Namibië
€ 3.247

per persoon

4x4 met daktent in Sossusvlei | Rondreizen in Namibië
€ 1.449

per persoon

Kalahari Game Reserve | Rondreizen Namibië

Vakantie Namibië

Stijlvol Namibië

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 4.657

per persoon

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.