×

Zoek Impala

Offerte aanvragen

Vingerklip

Vingerklip is een merkwaardige rotsformatie van zo’n 35 meter hoog, die - halverwege Outjo (101 km) en Khorixas (76 km) - langs de C39 staat. De omgeving lijkt een beetje op het Canyonlandschap in de Amerikaanse staat Arizona - de tafelbergen lijken imposante kastelen. De Ugab rivier - die door de vallei kronkelt - staat het grootste deel van het jaar droog, maar na grote regens kan de rivier plotseling beginnen te stromen.

De zandstenen Vingerklip rots ontleend haar naam aan haar vorm - die lijkt op een omhoog gestoken vinger. De rots staat op een kleine heuvel in de Ugab Vallei - temidden van imposante tafelbergen en plateaus. De rots is ontstaan door erosie van zo’n plateau - waarbij een hardere laag aan de bovenkant van de Vingerklip ervoor heeft gezorgd dat de lagen eronder niet werden weggesleten.

Rondom Vingerklip kunt u wandelingen maken over diverse wandelpaden, zoadat u de rots telkens vanuit een andere hoek kunt zien. Vanuit de vallei kunt u bovendien het Ugab plateau goed zien. Nabij de Vingerklip ligt de Vingerklip Lodge, waar u kunt overnachten en dat een goed restaurant heeft.

Mugorob

Lange tijd was Vingerklip niet de enige rotsformatie met deze vorm. Ook bij Keetmanshoop - in het zuiden van Namibië - stond een Vingerklip die de Mukorob of Mugorob ("Vinger van God" in de Nama taal) werd genoemd. Deze Vingerklip had een hoogte van 12 meter en een extreem dunne bodem van slechts 1,5 meter breed en 3 meter lengte en de rots had een gewicht van zo’n 450 ton. Op 8 december 1988 is de Mukorob Vingerklip - waarschijnlijk t.g.v. een aardbeving in Armenië (waarvan de schokken tot in Namibië werden gevoeld) - omgevallen, waarna er slechts een lege sokkel en een enorme hoop zandsteen is overgebleven van deze rots.

 

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
€ 3.214

per persoon

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
€ 1.829

per persoon

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
€ 2.719

per persoon

Vakantie Namibië

Onder het Zuiderkruis

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Mowani Pool Main Area | Rondreizen Namibië
€ 1.647

per persoon

Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 5.790

per persoon

Eronga Mountains | Rondreizen Namibië
€ 3.225

per persoon

Sossusvlei | Rondreizen Namibië
€ 3.247

per persoon

4x4 met daktent in Sossusvlei | Rondreizen in Namibië
€ 1.449

per persoon

Kalahari Game Reserve | Rondreizen Namibië

Vakantie Namibië

Stijlvol Namibië

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 4.657

per persoon

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.