Vingerklip2017-07-13T00:22:00+01:00

Vingerklip is een merkwaardige rotsformatie van zo’n 35 meter hoog, die – halverwege Outjo (101 km) en Khorixas (76 km) – langs de C39 staat. De omgeving lijkt een beetje op het Canyonlandschap in de Amerikaanse staat Arizona – de tafelbergen lijken imposante kastelen. De Ugab rivier – die door de vallei kronkelt – staat het grootste deel van het jaar droog, maar na grote regens kan de rivier plotseling beginnen te stromen.

De zandstenen Vingerklip rots ontleend haar naam aan haar vorm – die lijkt op een omhoog gestoken vinger. De rots staat op een kleine heuvel in de Ugab Vallei – temidden van imposante tafelbergen en plateaus. De rots is ontstaan door erosie van zo’n plateau – waarbij een hardere laag aan de bovenkant van de Vingerklip ervoor heeft gezorgd dat de lagen eronder niet werden weggesleten.

Rondom Vingerklip kunt u wandelingen maken over diverse wandelpaden, zoadat u de rots telkens vanuit een andere hoek kunt zien. Vanuit de vallei kunt u bovendien het Ugab plateau goed zien. Nabij de Vingerklip ligt de Vingerklip Lodge, waar u kunt overnachten en dat een goed restaurant heeft.

Mugorob
Lange tijd was Vingerklip niet de enige rotsformatie met deze vorm. Ook bij Keetmanshoop – in het zuiden van Namibië – stond een Vingerklip die de Mukorob of Mugorob (“Vinger van God” in de Nama taal) werd genoemd. Deze Vingerklip had een hoogte van 12 meter en een extreem dunne bodem van slechts 1,5 meter breed en 3 meter lengte en de rots had een gewicht van zo’n 450 ton. Op 8 december 1988 is de Mukorob Vingerklip – waarschijnlijk t.g.v. een aardbeving in Armenië (waarvan de schokken tot in Namibië werden gevoeld) – omgevallen, waarna er slechts een lege sokkel en een enorme hoop zandsteen is overgebleven van deze rots.

Wat klanten zeggen (t100)

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan