Erindi Private Game Reserve

Erindi Private Game Reserve2017-07-13T00:25:51+01:00

Het Erindi Private Game Reserve is een malariavrij natuurgebied van 71.000 ha met een zeer gevarieerd landschap, van bergen tot savanne tot open grasland. In het natuurgebied leven meer dan 12.000 wilde dieren, waaronder verschillende bijzondere en met uitsterven bedreigde diersoorten. Wild – zoals de leeuw, cheeta, luipaard, bruine hyena, olifant, giraffe, nijlpaard, krokodil, wilde hond, serval kat, veel verschillende herten, baviaan, struisvogel en zebra – loopt vrij door het park heen.

Het Erindi Private Game Reserve ligt in het noordwesten van Namibië, tussen de steden Okahandja, Otjiwarongo en Omaruru. Erindi betekent ‘De Plaats van het Water’ in de lokale Herero taal. Erindi ligt 176 km van Windhoek.

Het landschap in Erindi is zeer gevarieerd, van bergen tot savanne tot open grasland. Omdat het in een malariavrij gebied ligt, is dit natuurpark zeer geschikt voor een safari-belevenis als u met kinderen reist. Het gebied vormde het decor van de tv-serie ‘Into the pride’ (Animal Planet), waar een leeuwenkenner het gebied in gaat voor 6 maanden om zo de leeuwen in het reserve beter te leren kennen.

Sinds 2007 is er een opvangproject voor luipaarden gaande in het reserve. Luipaarden zijn op onze planeet één van de meest bedreigde diersoorten – omdat hun leefgebied in Afrika steeds verder wordt verkleind. In 2007 is de vangst en collaring (aanbrengen van een halsband met een klein zendertje) van luipaarden op Erindi Game Reserve begonnen. Er zijn ondertussen 5 luipaarden uitgerust met een halsband, waardoor inzicht wordt gekregen over de leefgewoonten van deze dieren. Maar daardoor is het ook mogelijk om deze dieren op te sporen en ze tijdens een safari te laten zien.

Er ligt slechts één safarilodge in Erindi Private Game Reserve, maar in de nabije toekomst komen er meerdere accommodaties in het gebied bij zo alle type reizigers te kunnen ontvangen.

Wat klanten zeggen (t100)

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan