Karibib2017-07-13T00:30:09+01:00

Karibib ligt aan de hoofdweg tussen Swakopmund en Windhoek en wordt door veel reizigers gebruikt om even koffie te drinken, even de benen te strekken of benzine te tanken. Het is de moeite waard om een aantal monumenten in Karibib te bezoeken. De hoofdstraat van Karibib laat een vroeg Duits-koloniaal straatbeeld zien zoals de bakkerij die vroeger bekend stond als Hotel Zum Grünen Kranze, gebouwd in 1913 waarvan het decoratieve plafond nog geheel in tact is. Het Kubas stationsgebouw uit 1900 en het Rösermann bankgebouw zijn gebouwd van marmer.

De omgeving van Karibib is rijk aan mineralen, interessant voor geologen. Vanuit Karibib is het tevens makkelijk om Spitzkoppe te bezoeken om rotstekeningen te bekijken. De marmergroeve en de Navachab Goudmijn zijn niet toegankelijk voor publiek. De naam Karibib komt uit de Nama- of Damara taal. Beide talen gebruiken het woord kharibes of kharibeb waarmee een ui-achtige plant wordt aangeduid.

Wat klanten zeggen (t100)

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan