Usakos2017-07-13T00:51:23+01:00

Usakos is een stad aan de oevers van de rivier de Khan, 140 kilometer ten noord-oosten van Swakopmund in de Erongo-regio in Namibië. Usakos ligt aan de B2 (Trans-Kalahari Highway), de hoofdweg tussen de Walvisbaai en Johannesburg.

Usakos is heel schilderachtig, omgeven door bergen. Bepaalde plekken rond de stad tonen de langste ononderbroken horizon in de wereld. Het is de dichtstbijzijnde stad naar de Spitzkoppe.

De nederzetting werd gesticht in het begin van 1900 als werkplaats voor locomotieven. Samuel Maharero verkocht de grond aan Europeanen die het doorverkochten in 1903 aan de Otavi Minen- und Eisenbahngesellschaft (OMEG), die een industriële spoorlijn bediend vanaf Swakopmund naar Tsumeb. OMEG vestigde een treinstation en een reparatiewerkplaats die werd gebruikt tot de jaren 1960. Hedendaags is Usakos een drive-trough van het Namibische binnenland naar de kust.

Historische gebouwen en structuren in Usakos zijn de room-katholieke kerk (opgericht in 19050), de inmiddels vervallen stationsgebouw en het oude hotel.

Wat klanten zeggen (t100)

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan