Walvisbaai2017-07-13T00:52:57+01:00

Walvis Bay is gelegen aan kust van Namibië, geheel in Zuid-Afrikaanse stijl. Walvisbaai ligt net boven Swakopmund, tussen de woestijn met de zandduinen en de Atlantische Oceaan met de unieke kustlijn.

Amerikaanse walvisjagers ontdekten deze diepe baai, de enige natuurlijke haven van Namibië. Door de strategische ligging, halverwege de Namibische kustlijn en direct toegang tot de meest gebruikte zeevaartroutes, zijn de Engelsen en later de Zuid-Afrikanen deze baai als commerciële haven gaan gebruiken.

Net buiten Walvisbaai ligt de hoogste zandduin (Dune 7) in dit gebied. Voor iedereen is het een uitdaging om de metershoge (+/- 325 meter) duin te beklimmen. Bovenop de zandduin heeft u een adembenemend uitzicht over de omgeving van Walvisbaai. Ook treft u hier de Welwitschia Mirabilis aan, dit is een bijzondere woestijnplant die tot 2000 jaar oud kan worden.

Walvis Bay Lagoon is één van de grote bezienswaardigheden van Walvisbaai. De omgeving van de lagune is een beschermd natuurgebied waar u een groot aantal vogels kunt spotten. Denk bijvoorbeeld aan flamingo’s, pelikanen en pinguïns, die er afhankelijk van het seizoen verblijven. De natuurlijke schoonheid van het water, de rust, en de duizenden flamingo’s die samenkomen op de vruchtbare wetlands, is een bezoek aan Walvis Bay zeker de moeite waard.

Wat klanten zeggen (t100)

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan