Alle facetten van Namibië

Alle facetten van Namibië2018-11-13T11:04:34+01:00
  • 21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
  • Mix van verschillende accommodaties
  • Ruime 4×4 huurauto inclusief verzekering
  • Inclusief excursies
  • Vanaf; € 3.247 p.p. (exclusief vluchten)

Vraag een offerte aan!

Alle facetten van Namibië

Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. De belangrijkste hoofdwegen zijn geasfalteerd, maar de meeste secundaire wegen zijn van gravel, maar zeker goed te berijden. Een 4×4 zorgt voor comfort en veiligheid. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Eén ding is zeker: Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!

Programma (Wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1: Windhoek.
Na aankomst op de luchthaven haalt u uw huurauto (cat. W – 4×4 double cab) op bij het depot van Europcar. Vervolgens rijdt u naar Windhoek. U heeft de rest van de dag ter vrije besteding. Wij raden u aan alvast even te winkelen voor een voorraad water en wat versnaperingen voor onderweg. In deze stad zijn de Duitse koloniale invloeden nog duidelijk zichtbaar. Joe´s Beerhouse is een uitstekende plek voor uw eerste diner in Namibië!
Overnachting The Elegant Guesthouse.

Dag 2: Windhoek – Mariental (halfpension).
Vandaag rijdt u zuidwaarts naar Mariental. U zult onder de indruk zijn van de weidse uitzichten en de pastelkleuren van het Namibische landschap. U rijdt naar de rand van de Kalahari woestijn.
2 overnachtingen Bagatelle Lodge (Dune Chalet).

Dag 3: Mariental (halfpension).
Dag ter vrije besteding. Vandaag kunnen jullie deelnemen aan één van de vele activiteiten die de lodge te bieden heeft. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Cheetah Centre, een wandeling maken met bosjesmannen of deelnemen aan een scenic drive om volop te genieten van de Kalahari woestijn.

Dag 4: Mariental – Fish River Canyon (halfpension).
Vandaag rijdt u naar de bekende Fish River Canyon. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het ‘Quivertree Forest’ (kokerboomwoud) en ‘Giant’s Playground’.
2 overnachtingen Fish River lodge.

kaart alle facetten van Namibie, rondreis door Namibie

Code
3880

Inclusief
Overnachtingen met vermelde maaltijden, vermelde excursies in Bagatelle Kalahari Game Ranch, Fish River Lodge, Swakopmund en Khowarib Lodge en 21 dagen autohuur cat. U (4×4 Toyota Fortuner o.g.) van Europcar inclusief verzekering zonder eigen risico (zie voorwaarden Europcar) en een Engelstalige routebeschrijving.

Exclusief
Vluchten, overige maaltijden, entreegelden, overige kosten huurauto (zie voorwaarden Europcar).

Reisdata
Dagelijks.

Opmerking
U dient minimaal 31 dagen voor vertrek te boeken. Boekt u korter voor vertrek, dan vervalt de vroegboekkorting voor de huurauto en geldt er een toeslag.

Vanafprijs per persoon (o.b.v. 2 pers.)
01.11.18 – 23.12.18: 3.247 Euro
24.12.18 – 31.12.18: 3.305 Euro
01.01.19 – 15.03.19: 3.271 Euro
16.03.19 – 31.05.19: 3.306 Euro
01.06.19 – 30.06.19: 3.364 Euro
01.07.19 – 31.10.19: 3.611 Euro

Dag 5: Fish River Canyon (halfpension).
Dag ter vrije besteding om de Fish River Canyon te verkennen. Deze canyon is, na de Grand Canyon in de Verenigde Staten, één van de grootste ter wereld. Uw lodge heeft een fantastische locatie, optioneel kunt u deelnemen aan een van de aangeboden activiteiten.

Dag 6: Fish River Canyon – Aus (ontbijt).
Vandaag rijdt u naar het kleine plaatsje Aus. De omgeving van uw accommodatie leent zich uitstekend voor het maken van een prachtige wandeling.
2 overnachtingen Klein Aus Vista (Eagle’s Nest).

Dag 7: Aus (ontbijt).
Dag ter vrije besteding. Het is een aanrader om vanuit Aus een bezoek te brengen aan het spookstadje Kolmanskop (met vast bezoekuren). Na de middag kunt u dan doorrijden naar Lüderitz, waar u het Goerke House en de Felsenkirche kunt bezichtigen. Stop op de terugweg vooral bij de waterdrinkplaats, wellicht ziet u dan de wilde paarden van de Namib!

Dag 8: Aus – Sossusvlei (halfpension).
Na het ontbijt rijdt u verder naar het noorden. Onderweg kunt u eventueel een bezoek brengen aan Duwesib Castle, dat in 1909 door Baron von Wolf voor zijn Amerikaanse bruid is gebouwd. U kunt het kasteel van binnen bewonderen. De middag kunt u gebruiken om de omgeving te verkennen of om te relaxen bij het zwembad van de lodge. U kunt genieten van het indrukwekkende uitzicht over de woestijn.
2 overnachtingen Desert Homestead Lodge.

Dag 9: Sossusvlei (halfpension).
U heeft de hele dag ter vrije besteding in de duinvelden van Sossusvlei. Als u erg vroeg opstaat, kunt u genieten van het prachtige kleurenschouwspel boven de duinen als de zon opkomt. De kleuren variëren van lichtoranje tot dieprood. De duinen van Sossusvlei behoren tot de hoogste ter wereld. Wij raden u aan om uitgebreid de tijd te nemen voor dit haast onwerkelijke woestijnlandschap. Op de terugweg kunt u een bezoek brengen aan de Sesriem Canyon.

Dag 10: Sossusvlei – Swakopmund (ontbijt).
Na het ontbijt rijdt u via de Kuiseb-pas, het Namib Naukluft Park, de Welwitschia-vlakte en de Maanvallei naar het gezellige badplaatsje Swakopmund.
3 overnachtingen in Cornerstone Guesthouse.

Dag 11: Swakopmund (ontbijt).
Na het ontbijt rijdt u naar het nabijgelegen Walvisbaai, vanwaar u een boottocht door de beschermde lagune maakt. In het brakke water treft u ontelbare flamingo’s, pelikanen, zeehonden en zelfs dolfijnen aan! De boottocht wordt afgesloten met oesters, snacks en een glaasje mousserende wijn. De middag heeft u ter vrije besteding in Swakopmund. Maak een strandwandeling of breng een bezoek aan het aquarium. Optioneel kan de excursie verlengd worden met een 4×4 trip door de duiden van Walvis Bay en Sandwich Harbour.

Dag 12: Swakopmund (ontbijt).
Deze morgen wordt u opgehaald aan de guesthouse. Er staat u een unieke ervaring te wachten. Met een 4×4 voertuig ontdekt u de spectaculaire schoonheid van de Namib Desert. De duinen langs de kust lijken soms levenloos, maar ze herbergen een fascinerende verscheidenheid aan kleine dieren die zich hebben aangepast aan de woestijn. Gekko’s, spinnen, hagedissen, slangen, schorpioenen en kameleons zijn de dieren waarnaar u op zoek gaat. Onderweg krijgt u uitleg over de bescherming van het gebied, geologische structuren en het ontstaan van de woestijn. Er zijn tal van mogelijkheden voor het maken van foto’s van de duinen en de woestijnbewoners.

Dag 13: Swakopmund – Twijfelfontein (ontbijt).
U vervolgt de kustweg langs de Atlantische Oceaan via Henties Bay naar Cape Cross, de thuishaven van één van de grootste zeerobbenkolonies op het zuidelijk halfrond. Vervolgens rijdt u terug naar Henties Bay en dan via de oude mijnwerkersstad Uis naar Twijfelfontein. Een alternatieve route is via het binnenland, dan rijdt u via Spitzkoppe, ook wel de Matterhorn van Afrika genoemd. De afgeronde granieten berg duikt met zijn ca. 1784 m hoogte in het landschap op.
Overnachting Twijfelfontein Country Lodge.

Dag 14: Twijfelfontein – Sesfontein (halfpension).
Deze morgen kunt u nog de omgeving van Twijfelfontein verkennen voor u richting het noorden trekt. Uw volgende bestemming is Sesfontein, namelijk Khowarib Lodge, genesteld in een canyon aan de oevers van de Hoanib rivier. De lodge ligt op een prachtige locatie aan de rand van Kaokoland.
2 overnachtingen Khowarib Lodge.

Dag 15: Sesfontein (halfpension).
Deze morgen staat een een bezoek aan de Himba’s voor u gepland. Ten noorden van de de lodge gaat u op bezoek in hun dorp en leert u hoe deze nomaden nog steeds leven. De rest van de dag hebt u ter vrije besteding.

Dag 16: Sesfontein – West Etosha NP (ontbijt).
Vandaag rijdt u naar de Galton gate van Etosha NP. Het is de thuishaven van o.a. zebra’s, giraffen, springbokken, olifanten en leeuwen. U verblijft uw eerste nacht in het westen van het park. De kern van het park is een enorme zoutvlakte.
Overnachting Dolomite Camp (bush chalet).

Dag 17: Etosha NP (ontbijt).
Ook vandaag gaat u op eigen houtje het Etosha NP verder verkennen. U rijdt van het westen naar het centrale gedeelte van het reusachtige park. Het meeste wild verzamelt zich telkens rond de waterdrinkplaatsen, hier maakt u telkens het meeste kans om de dieren van dichtbij te observeren. Er zijn in het park zo´n 114 verschillende soorten zoogdieren.
Overnachting Okaukuejo camp (Waterhole chalet).

Dag 18: Etosha NP (halfpension).
U rijdt dwars door het park naar de oostelijke gate. Onderweg kunt u uitkijken naar het vele wild.
Overnachting Mushara Bush Camp.

Dag 19: Etosha NP – Waterberg (ontbijt).
Na het ontbijt rijdt u via het Otjikotomeer en Tsumeb naar het Waterberg NP. Op deze tafelberg zijn voetafdrukken van dinosaurussen gevonden, die 200 miljoen jaar oud zijn.
2 overnachtingen in de Waterberg Valley Lodge.

Dag 20: Waterberg (ontbijt).
De regio van Waterberg is een uitstekend gebied voor het maken van verschillende wandelingen. Maar ook een bezoek aan het Cheetah Conservation Fund behoort tot de mogelijkheden. U kunt ook een begeleide tour maken naar een Herero dorp.

Dag 21: Waterberg – Windhoek (ontbijt).
Vandaag komt er helaas een einde aan uw avontuur in Namibië. U rijdt via het plattelandsdorpje Okahandja terug naar Windhoek en de luchthaven, waar u uw huurauto terug inlevert voor u de terugvlucht neemt.

In Namibië bieden we de volgende autorondreizen aan:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan