×

Zoek Impala

Offerte aanvragen

Het grandioze zuiden van Namibië

Autorondreis: Het grandioze zuiden van Namibië

In één oogopslag

  • 14 dagen autorondreis
  • van/naar Windhoek
  • hoogtepunten: Kalahari, Fish River Canyon, Sossusvlei, Swakopmund
  • Vanaf; € 2.006 p.p. (exclusief vluchten)

 

 

 

 

14 dagen uitgestrekte vlaktes en bergen van/naar Windhoek

Namibië – het land met 300 zonnige dagen per jaar, een overwegend droog klimaat, unieke vlaktes en een prachtige schoonheid. Omringd door twee woestijnen treft u hier een natuurschouwspel met bizarre steenformaties, zandduinen en uitgestrekte vlaktes tot aan de zee. Laat u door de woestijn betoveren en geniet van de rust.

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Windhoek - Kalahari (ontbijt) ca. 310 km.

Na aankomst op de luchthaven haalt u uw huurauto op en rijdt u naar de Kalahari. Het landschap is bijzonder kleurrijk door de groene acacia’s, het gele gras en het rode zand van de 100 km lange Kalahari duinen. Optioneel een 3 u. durende excursie in de omgeving.

Overnachting Kalahari Anib Lodge.

Dag 2: Kalahari - Fish River Canyon (ontbijt) ca. 400 km.

’s Ochtends rijdt u zuidwaarts naar het kokerbomenwoud en verder naar het Canyon Roadhouse, nabij de Fish River Canyon.

2 overnachtingen Canyon Roadhouse.

Dag 3: Fish River Canyon (ontbijt).

Vroeg in de ochtend of in de namiddag kunt u een wandeling of een begeleide rondrit maken om het Gondwana Canyon Park beter te leren kennen. U hoort veel wetenswaardigheden over de fascinerende geologie en de aanpassing van fauna en flora aan deze dorre omgeving.

Dag 4: Fish River Canyon - Aus (ontbijt) ca. 290 km.

We raden u aan om in de ochtend een bezoek te brengen aan het uitkijkpunt aan de Fish River Canyon. Daarna reist u richting het westen via Seeheim en Goageb naar Aus. Onderweg kunt u eventueel via een kleine omweg naar Bethanien rijden om daar het Schmelenhaus, het oudste huis van Namibië, te bezoeken. Maak kennis met de bijna oneindige grassavannes (als het geregend heeft), de uitgestrekte steenachtige woestijnvlaktes en de kleine Kuichab duinen. Hier leven de wilde paarden die destijds door de Duitse Schutztruppe zijn achtergelaten en er hebben leren overleven. Met een beetje geluk ziet u ook oryx antilopen.

2 overnachtingen Klein-Aus Vista, Eagle’s Nest.

Dag 5: Aus (ontbijt).

In de namiddag kunt u een wandeling of een rondrit op het terrein van de lodge maken. U kunt ook een bezoek brengen aan Lüderitz of aan de spookstad Kolmanskop.

Dag 6: Aus - Tiras gebergte (ontbijt) ca. 160 km.

Geniet van de rit langs het Tiras gebergte. U aanschouwt hier een prachtig kleurenspel van rode duinen, gele grassen en zwarte klippen.

Overnachting Ranch Koiimasis.

Dag 7: Tiras gebergte - Gondwana Namib Park (ontbijt) ca. 185 km.

U rijdt verder door het indrukwekkende berglandschap in de richting van de Sossusvlei. We raden u aan om een 3 u. durende ´dune drive´ te boeken, die u tegen zonsondergang meevoert naar een versteende duin.

Overnachting Namib Desert Lodge.

Dag 8: Gondwana Namib Park - Sossusvlei - Rostock Ritz (ontbijt) ca. 150 km.

Wij raden u aan om een vroeg bezoek te brengen aan het 60 km verderop gelegen Sossusvlei met de hoogste duinen ter wereld. De beroemde ´rode duinen van de Namib´ reiken tot wel 300 m in de blauwe hemel. Geniet van de prachtige kleurschakeringen in het duinlandschap die u waarneemt tijdens zonsopkomst. De laatste 4 km naar het hart van de Sossusvlei zijn alleen bereikbaar met een 4x4. Eventueel kunt u voor dit traject een shuttletransfer boeken (niet inbegrepen). Aansluitend kunt u nog een bezoek brengen aan de kleine Sesriem Canyon.

2 overnachtingen Rostock Ritz Desert Lodge.

Dag 9: Rostock Ritz (ontbijt).

Geniet een hele dag van de prachtige omgeving van de lodge.

Dag 10: Rostock - Swakopmund (ontbijt) ca. 285 km.

De reis brengt u verder door het Namib-Naukluft NP, over de Kuiseb pas en naar de Kuiseb Canyon. Bezoek de drinkplaatsen van Ganab en Hotsas, waar vaak oryx antilopen, zebra’s en struisvogels aangetroffen worden. Voor u Swakopmund bereikt, kunt u nog een bezoek brengen aan het maanlandschap en de oerplanten welwitschia mirabilis bewonderen. In de namiddag kunt u een wandeling door Swakopmund maken.

2 overnachtingen Intermezzo Guesthouse.

Dag 11: Swakopmund (ontbijt).

U maakt een halve dagexcursie van/naar Walvis Bay. U rijdt in een 4x4 met een ervaren chauffeur door de duinen van Walvis Bay, naar de zoutpannen, in de lagune van Walvis Bay en naar Sandwich Harbour. Beleef de woestijn! De namiddag is ter vrije besteding.

Dag 12: Swakopmund – Windhoek (halfpension) ca. 400 km.

U verlaat de kust en rijdt over een geasfalteerde weg oostwaarts via Windhoek naar GocheGanas. Geniet nog eenmaal van de unieke sterrenhemel van het zuidelijke halfrond.

Overnachting GocheGanas.

Dag 13: Windhoek (halfpension).

Vandaag heeft u tijd om de herinneringen van de voorbije dagen de revue te laten passeren... terwijl u aan het zwembad vertoeft of geniet van een massage in de spa. Of misschien wilt u nog een laatste keer op safari om afscheid te nemen van de fantastische Namibische fauna en flora?

Dag 14: Windhoek (ontbijt) ca. 80 km.

Begin de dag rustig voordat u vertrekt naar de luchthaven van Windhoek en uw huurauto inlevert bij het verhuurdepot.

Code

259

Inclusief

Overnachtingen, vermelde maaltijden, halve dagexcursie Swakopmund, 14 dagen huurauto van Europcar categorie R (Toyota RAV o.g.) met Classic Plus verzekering (zonder eigen risico, huurvoorwaarden, zie pag. 20-22), uitgebreide routebeschrijving en informatiemateriaal.

Exclusief

Vluchten, brandstof huurauto, drankjes, maaltijden, fooien, optionele excursies, vergunningen en entreegelden voor nationale parken.

Opmerking

4 samenreizende personen delen een huurwagen en verblijven in 2 tweepersoonskamers of een chalet met 2 slaapkamers. De aangegeven activiteiten en bezienswaardigheden zijn slechts voorbeelden en niet inbegrepen in de prijs.

Reisdata

Dagelijks

Vanaf prijs per persoon (o.b.v. 2 pers.)

01.11.18 - 19.03.19: 2.006 Euro 20.03.19 - 30.06.19: 2.098 Euro 01.07.19 - 31.10.19: 2.184 Euro

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid