Het mooiste van Namibië

Het mooiste van Namibië2018-11-13T12:29:17+01:00
  • 16 dagen autorondreis
  • Van/naar Windhoek
  • Deze reis ook mogelijk met Engelstalige privégids/chauffeur
  • Vanaf; € 3.214 p.p. (exclusief vluchten)

Vraag een offerte aan!

16 dagen van/naar Windhoek

 

Namibië is een unieke Afrikaanse bestemming en een waar paradijs voor fotoliefhebbers. Een ongelofelijk kleurenspektakel van geel, oranje en rood wacht u op in de Kalahari en in het duinengebied rond Sossusvlei. In een groot contrast daarmee kleurt de Atlantische Oceaan bij Swakopmund diepblauw. In Namibië geniet u van onvergetelijke landschappen en een grote waaier aan bezienswaardigheden. Voor wie liever niet zelf aan het stuur zit, kunnen we deze reis ook aanbieden met de professionele begeleiding van een Engelstalige privé gids/chauffeur. Op deze manier mist u zeker geen van de Namibische hoogtepunten.

Reisprogramma (Wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1: Windhoek – Kalahari (diner) ca. 250 km.
U haalt uw huurauto op en rijdt naar de Kalahari. Dit wonderbaarlijke duinenlandschap biedt dankzij tal van kleurenspektakels uitgelezen fotomogelijkheden. In de namiddag kunt u op bewegwijzerde wandelpaden genieten van de pracht van het rode duinlandschap. U zal onderweg vast en zeker ook enkele antilopen ontmoeten.
Overnachting Kalahari Red Dunes Lodge.

Dag 2: Kalahari – Sesriem (ontbijt) ca. 260 km.
De wijdte en schoonheid van het landschap nodigt uit om te relaxen. Neem afstand van de dagelijkse sleur en geniet met volle teugen van Namibië. Optioneel kunt u deelnemen aan een begeleide safaritocht vooraleer u zich richting de op 1 na grootste woestijn van het land, de Namib, begeeft. U heeft keuze uit tal van optionele activiteiten. Bijzonder geliefd hier is paardrijden. In de stal wachten een aantal goed opgeleide paarden u op.
2 overnachtingen Desert Homestead Lodge.

Dag 3: Sossusvlei (halfpension).
Wij raden u aan vandaag vroeg op te staan, zodat u als een van de eerste aan de poorten van Sossusvlei aankomt om uw permit te kopen. Maak een eerste klim op Duin 45 en geniet van het betoverende vergezicht over de duinenzee. De laatste 4 km naar het hart van Sossusvlei kunt u met uw eigen 4×4 wagen (op eigen risico) afleggen. Maar optioneel kunt u echter ook voor een 4×4 shuttle opteren. Wandel tot aan de Deadvlei en maak mooie foto’s van dit onwerkelijk gebied. U bereikt het hart van Sossusvlei het best voor de zon hoog aan de hemel staat. Op uw terugweg loont een tussenstop aan de Sesriem Canyon, onmiddellijk aan de uitgangspoort, zeker de moeite.

Dag 4: Sesriem – Swakopmund (ontbijt) ca. 360 km.
Uw tocht gaat verder door de rots- en kiezelwoestijn richting noorden. De laatste kilometers voeren u langs de koude Atlantische Oceaan. Swakopmund heeft zijn charme, dat uit de koloniale tijd stamt, goed weten te bewaren. U zal zich hier snel thuis voelen. Kuier even gezellig rond in de binnenstad of maak een mooie rit door het nabijgelegen maanlandschap en de Welwitschia Drive (vergeet uw permit in Sesriem niet te kopen).
2 overnachtingen Hotel Zum Kaiser.

Dag 5: Swakopmund (ontbijt).
Deze morgen trekt u met een kleine groep gelijkgezinden in de woestijn. Onder vakkundige begeleiding leert u heel wat bij over de bewoners en planten van deze onwerkelijke wereld, dat helemaal niet zo onbewoond is als het lijkt. De namiddag heeft u ter vrije besteding.

Dag 6: Swakopmund – Erongo gebergte (halfpension) ca. 165 km.
Na het ontbijt rijdt u verder naar het Erongo gebergte. Maak onderweg een stop bij Matterhorn Namibias, niet de hoogste maar wel de meest bekende berg van het land. In de namiddag kunt u optioneel aan een safaritocht deelnemen of de omgeving via gemarkeerde wandelpaden verkennen.
Overnachting Hohenstein Lodge.

route het mooiste van Namibie

Code
95145

Inclusief
Overnachtingen met vermelde maaltijden, lokale drankjes in Ozondjou en Mushara, Europcar huurauto cat. W met Classic Plus verzekering (zonder eigen risico, zie huurvoorwaarden pag. 27-31), activiteiten volgens programma en een uitgebreide routebeschrijving.

Exclusief
Vluchten, persoonlijke uitgaven, drankjes, fooien, entreegelden, overige maaltijden en activiteiten. Autorondreis: Brandstof, entreegelden nationale parken en wegentaks.

Reisdata
Dagelijks.

Opmerking
4 samenreizende personen delen een huurwagen en verblijven in 2 tweepersoonskamers.

Vanafprijs per persoon (o.b.v. 2 pers.)
01.11.18 – 31.12.18: 3.214 Euro
01.01.19 – 30.06.19: 3.365 Euro
01.07.19 – 31.10.19: 3.450 Euro

Met privégids/chauffeur
Code
95239

Inclusief
Overnachtingen met vermelde maaltijden, lokale drankjes in Ozondjou, vervoer per 4×4, water in de wagen, Engelstalige privégids/ chauffeur, fooien voor de bagagedragers, activiteiten, entreegelden, volgens programma en een uitgebreide routebeschrijving.

Exclusief
Vluchten, persoonlijke uitgaven, drankjes, fooien, overige maaltijden en activiteiten.

Reisdata
Dagelijks.

Aantal deelnemers
Min. 2 personen.

Vanafprijs per persoon (o.b.v. 2 pers.)
01.11.18 – 31.12.18: 6.406 Euro
01.01.19 – 30.06.19: 6.583 Euro
01.07.19 – 31.10.19: 6.664 Euro

Dag 7: Erongo gebergte – Ugab River (halfpension) ca. 180 km.
Dwars door het Erongo gebergte gaat de reis verder richting het noorden. In de namiddag maakt u een gegidste tour met een inheemse farmer, van wie u veel bijleert over het lokale leven op een boerderij. Hij vertelt u over de uitdagingen van het dagelijkse boerenbestaan in een omgeving waar wilde dieren vrij rondlopen. Vervolgens maakt u en korte wandeling met een aansluitende sundowner.
2 overnachtingen Ozondjou Trails Camp.

Dag 8: Ugab River (volpension).
U bezoekt het Elephant Human Relations Aid (EHRA) en gaat met een team op zoek naar de zeldzame woestijnolifant, die meestal rondhangt in de droge rivierbedding. Op de safari kunt u ook andere wilde dieren spotten zoals zebra’s, koedoes, oryx antilopen, struisvogels en giraffen. Onderweg picknicklunch.

Dag 9: Ugab River  Twijfelfontein – Sesfontein (halfpension) ca. 290 km.
In het Damara Living Museum krijgt u de kans om de cultuur en tradities van deze stam te leren kennen. In de omgeving van Twijfelfontein zijn er heel wat bezienswaardigheden die duizenden jaren oud zijn. De bekende rotsschilderingen van Twijfelfontein zijn op de Werelderfgoedlijst opgenomen en gelden naast het Versteende Woud, de Orgelpijpen uit basalt en Burnt Mountain als hoogtepunt. U rijdt verder noordwaarts naar de Kaokoveldwoestijn, thuisbasis van de Himba. Deze halfnomadische veehoeders leven nog steeds zoals eeuwen geleden. U kunt ze tijdens een optionele activiteit bezoeken.
2 overnachtingen Khowarib Lodge.

Dag 10: Sesfontein (halfpension).
Vandaag maakt u een keuze uit één van optionele activiteiten en stelt u uw dagprogramma zelf op. Wat denkt u van een neushoorn zoektocht, een gegidste wandeling door de uitgedroogde Hoanib rivier, een bezoek aan de Himba of een rit door de natuur met het doel woestijnolifanten te spotten?

Dag 11: Sesfontein – Etosha NP (ontbijt) ca. 290 km.
U verlaat het droge en onvruchtbare gebied en trekt naar het Etosha NP, het grootste dierenparadijs van Namibië. U gaat het park binnen via de westelijke Galton gate. In de namiddag gaat u op eigen houtje van drinkplaats naar drinkplaats en dieren observeren. U kunt echter ook aan een begeleide safari van de lodge deelnemen (optioneel).
Overnachting Dolomite Camp.

Dag 12: Etosha NP (ontbijt) ca. 170 km.
Begin uw dag vroeg, net als de wilde dieren. Als de zon hoog aan de hemel staat, verstoppen de dieren zich namelijk overwegend op schaduwrijke plekjes. Ga vroeg op pad in het park en breng de namiddag lekker lui door in het camp of aan het zwembad door. Het camp kent een erg veel bezochte drinkplaats. Ga er zeker even post vatten tot de dieren hun dorst komen lessen, spektakel verzekerd.
Overnachting Okaukuejo Camp.

Dag 13: Etosha NP (halfpension) ca. 200 km.
De tocht gaat verder richting oosten, van drinkplaats naar drinkplaats tot u het oude, Duitse fort Namutoni bereikt en vervolgens het nationale park verlaat. Slechts enkele kilometers van de toegangspoorten bevindt zich de Mushara Outpost. Laat u hier door de hoogwaardige service verwennen! In de late namiddag maakt u per open terreinwagen samen met uw deskundige ranger een safaritocht. Houd uw camera in de aanslag!
2 overnachtingen Mushara Outpost.

Dag 14: Etosha NP (volpension).
In de vroege morgen en de late namiddag gaat u terug op safari in Etosha NP. U gaat er op zoek naar olifanten, leeuwen, luipaarden en ontelbaar veel antilopensoorten. U leert veel interessants bij over het park, zijn geschiedenis en bewoners. Ontspan u tijdens de namiddag aan het zwembad of in de schaduw van de overdekte veranda.

Dag 15: Etosha NP – Okonjima (halfpension) ca. 350 km.
Na uw laatste safaritocht en ontbijt neemt u afscheid van dit grootse nationale park. De volgende stop is maar liefst even interessant. Okonjima huisvest de AfriCat Foundation. Dit is een organisatie die zich voor de bescherming en verzorging van bedreigde diersoorten, zoals cheeta´s en luipaarden, inzet. Ook wilde honden, hyena´s en stekelvarkens kunnen er terecht. Zelden heeft men de kans luipaarden van zo dichtbij te observeren. In de namiddag onderneemt u al een eerste begeleide activiteit. De invulling ervan wordt ter plaatse met uw ranger besproken.
Overnachting Okonjima Plains Camp.

Dag 16: Okonjima – Windhoek (ontbijt) ca. 270 km.
Na het ontbijt en uw laatste activiteit neemt u definitief afscheid van de Namibische bush en zijn inwoners. Indien er nog wat tijd rest kunt u een bezoek brengen aan de hoofdstad Windhoek. Vervolgens rijdt u naar de internationale luchthaven van Windhoek, waar u uw huurwagen terug inlevert.

In Namibië bieden we de volgende rondreizen aan:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan