×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Het ruwe noordwesten

Over de reis

Deze reis biedt u enkele klassiekers zoals Sossusvlei, Swakopmund en Etosha maar brengt u ook naar het ruwe noordwesten van het land. De regio Kaokaland wordt gezien als één van de laatste echte ongerepte gebieden van Namibië. Deze unieke regio bestaat uit woestijnlandschap, ruige rotsformaties, bergketens en rivierbeddingen. Het is vooral bekend vanwege de Himba stammen en de zeldzame woestijnolifanten die hier leven. Bijzonder is de weelderige groene oase die door de Kunene rivier en Epupa watervallen wordt gevormd.

In een oogopslag

  • 20 dagen autorondreis van/naar Windhoek
  • ongerept Namibië
  • inclusief niet te missen excursies!
Vanaf € 3.661 p.p.

Dag 1: Windhoek.

Na aankomst op de luchthaven haalt u uw huurauto op en rijdt u naar Windhoek. In deze stad zijn de Duitse koloniale invloeden nog duidelijk zichtbaar. Joe´s Beerhouse is een uitstekende plek voor uw eerste diner in Namibië!

Overnachting: Overnachting The Elegant Guesthouse.

Dag 2: Windhoek - Sesriem (halfpension) ca. 320 km.

Het avontuur start, u rijdt richting een eerste hoogtepunt. De middag kunt u gebruiken om de omgeving te verkennen of om te deel te nemen aan een activiteit van de lodge.

Overnachting: 2 overnachtingen Desert Homestead Lodge.

Dag 3: Sesriem (halfpension).

Als u vroeg opstaat, kunt u genieten van het prachtige kleurenschouwspel boven de duinen als de zon opkomt. De kleuren variëren van lichtoranje tot dieprood. De duinen van Sossusvlei behoren tot de hoogste ter wereld. Wij raden u aan om uitgebreid de tijd te nemen voor dit haast onwerkelijke woestijnlandschap. Op de terugweg kunt u een stop maken bij de Sesriem Canyon.

Dag 4: Sesriem - Swakopmund (ontbijt) ca. 340 km.

Na het ontbijt rijdt u via de Kuiseb-pas, de Welwitschia-vlakte en de Maanvallei (permit nodig) naar het gezellige badplaatsje Swakopmund.

Overnachting: 2 overnachtingen Cornerstone Guesthouse.

Dag 5: Swakopmund (ontbijt).

Deze morgen wordt u opgehaald. Met een 4x4 voertuig ontdekt u de Dorob woestijn. De duinen langs de kust lijken soms levenloos, maar ze herbergen een fascinerende verscheidenheid aan kleine dieren die zich hebben aangepast aan de woestijn. Gekko's, spinnen, hagedissen, slangen, schorpioenen en kameleons zijn de dieren waarnaar u op zoek gaat. Onderweg krijgt u uitleg over de bescherming van het gebied, geologische structuren en het ontstaan van de woestijn.

Dag 6: Swakopmund - Twijfelfontein (halfpension) ca. 340 km.

U vervolgt uw reis richting Damaraland, u rijdt via Spitzkoppe, ook wel de Matterhorn van Afrika genoemd. De afgeronde granieten berg duikt met zijn ca. 1784 m hoogte in het landschap op. In de omgeving van Twijfelfontein vindt u bijzondere gravures, die in de keiharde rotsen zijn gekerfd.

Overnachting: Overnachting Twijfelfontein Country Lodge.

Dag 7: Twijfelfontein - Grootberg massief (halfpension) ca. 120 km.

De trip gaat verder in noordelijke richting naar de uitloper van Damaraland. U verblijft in Etendeka Mountain Camp, dit camp streeft ernaar om u zo dicht mogelijk bij de natuur te brengen. Tijdens uw verblijf waan je je bijna alleen op de wereld.

Overnachting: 2 overnachtingen Etendeka Mountain Camp.

Dag 8: Grootberg massief (volpension).

Vandaag geniet u ten volle van wat Etendeka te bieden heeft. Tijdens uw verblijf zijn gegidse natuurwandelingen en scenic drives inbegrepen. ’s Avonds kunnen jullie samen met de gastheer de spectaculaire sterrenhemel bestuderen.

Dag 9: Grootberg massief - Opuwo (halfpension) ca. 240 km.

U trekt verder naar het ruwe noorden. Opuwo betekent in het Herero, letterlijk ‘het einde’. Opuwo ligt midden in Kaokoland, waar nog traditionele Himba ’s en Herero ’s wonen.

Overnachting: Overnachting Opuwo Country Lodge.

Dag 10: Opuwo - Epupa (halfpension) ca. 180 km.

In het noorden van Kaokoland ligt de Kunene rivier die de landgrens vormt tussen Namibië en Angola. De rivier begint in Angola en stroomt richting Atlantische Oceaan. Halfweg de rivier bevinden zich de Epupa watervallen. Dit zijn kleine watervallen in een mooie weelderige groene omgeving. Epupa is één van de meest afgelegen gebieden en is prima voor het observeren van vogels, de Himba cultuur en kajakken. Na een dag rijden op stofferige ruwe wegen is het fantastisch om aan te komen in een oase van rust.

Overnachting: 3 overnachtingen Epupa Camp.

Dag 11: Epupa (halfpension).

Vandaag gaat u de Kunene rivier temmen. U gaat eerst met de wagen stroomopwaarts om daarna de rivier af te varen (enkel tussen mei en november). Onderweg geniet u van een prachtige natuur.

Dag 12: Epupa (halfpension).

Samen met uw gids gaat u op bezoek in een Himba dorp. U maakt kennis met hun tradities, gebruiken en dagdagelijks leven. Deze regio is de echte thuisbasis van dit semi-nomadisch volk. De rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 13: Epupa - Sesfontein (halfpension) ca. 340 km.

Deze morgen geniet u een laatste keer van het mooie stukje groen Namibië. Daarna reist u terug zuidwaarts naar Sesfontein, terug richting Damaraland.

Overnachting: 2 overnachtingen Khowarib Lodge

Dag 14: Sesfontein (halfpension).

Vandaag staat een neushoorn tracking voor u gepland. Na het ontbijt vertrekt u met een gids in zuidelijke richting naar de Palmwag concessie. Hier gaat u op zoek naar de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn terwijl u kan genieten van de prachtige omgeving.

Dag 15: Sesfontein - West Etosha (halfpension) ca. 270 km.

Na het ontbijt rijdt u richting één van de klassiekers, nl. Etosha NP. Het is de thuishaven van o.a. zebra’s, giraffen, springbokken, olifanten en leeuwen. U verblijft uw eerste nacht aan het westen van het park.

Overnachting: Overnachting Hobatere Lodge.

Dag 16: Etosha NP (halfpension) ca. 190 km.

Vandaag gaat u op eigen houtje door Etosha NP. U rijdt van het westen naar het centrale gedeelte van het park. Het wild verzamelt zich vaak rond de waterdrinkplaatsen, hier maakt u telkens het meeste kans om de dieren van dichtbij te observeren. De kern van het park is een enorme zoutvlakte.

Overnachting: Overnachting Etosha Safari Lodge.

Dag 17: Oost Etosha (halfpension).

Begin uw dag vroeg vandaag, want u rijdt dwars door het park naar de oostelijke gate. Onderweg kunt u uitkijken naar het vele wild. Er zijn in het park zo´n 114 verschillende soorten zoogdieren.

Overnachting: 2 overnachtingen Onguma Bush Camp.

Dag 18: Oost Etosha (halfpension).

Een laatste dag om het Etosha NP te gaan verkennen. Optioneel kunt u ook deelnemen aan een activiteit die de accommodatie te bieden heeft.

Dag 19: Etosha NP - Okonjima (halfpension) ca. 350 km.

U laat het reusachtige Etosha achter zich en trekt terug zuidwaarts. De volgende stop is Okonjima Nature Reserve. Hier kunt u optioneel deelnemen aan een van de activiteiten. U kan mee op game drive of mee met een ranger bij het opsporen van luipaarden. Voor wie het wat actiever wil kan een educatieve wandeling maken op de Bushman Trail. In de namiddag gaat u op een laatste sundowner drive.

Overnachting: Overnachting Okonjima Plains Camp.

Dag 20: Okonjima - Windhoek (ontbijt) ca. 270 km.

Er komt helaas een einde aan uw avontuur. Deze morgen kunt u eventueel nog optioneel deelnemen aan een excursie vooraleer u terug naar Windhoek en de luchthaven rijdt. U levert uw huurauto terug in en neemt aansluitend uw terugvlucht.

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

BijzonderhedenPrijs p.p.

Mogelijke accommodaties tijdens deze reis

Desert Homestead Lodge | Accommodatie in Namibië

Accommodations

Desert Homestead Lodge

Ongedwongen en gastvriendelijkheid in een fraai landschap. Desert Homestead Lodge staat bekend om zijn paardensafari’s in de Namib Dsert. Een...


Lees meerOfferte aanvragen
Epupa Camp | Accommodatie in Namibië

Accommodations

Epupa Camp

Epupa Camp is gelegen in het noordwesten van Namibië aan de grens met Angola, direct aan de Kunene rivier. De lodge ligt onder de schaduwrijke...


Lees meerOfferte aanvragen
The Elegant Guesthouse

Accommodations

The Elegant Guesthouse

Persoonlijke zorg en Namibische gastvrijheid wachten op u in een moderne en rustige omgeving.


Lees meerOfferte aanvragen
Etosha Safari Lodge | Accommodatie in Namibië

Accommodations

Etosha Safari Lodge

Etosha Safari Lodge is hoger gelegen waardoor u een prachtig uitzicht heeft op het typerende landschap, ca. 10 km van de Andersson entree. Ruim...


Lees meerOfferte aanvragen
Okonjima Lodges | Accommodatie in Namibië

Accommodations

Okonjima Lodges

De Okonjima Lodges zijn gelegen tussen Windhoek en Etosha NP. Verschillende soorten lodges die los van elkaar geleid worden. Alle beschikken over...


Lees meerOfferte aanvragen

Code

134862

Inclusief

overnachtingen met vermelde maaltijden, vermelde excursies in Swakopmund, Etendeka Mountain Camp, Epupa Camp, Khowarib Lodge en Okonjima, 20 dagen autohuur cat. U (4x4 Toyota Fortuner o.g.) van Europcar inclusief verzekering zonder eigen risico en een Engelstalige routebeschrijving.

Exclusief

vluchten, overige maaltijden, entreegelden, overige kosten huurauto (zie voorwaarden Europcar).

Opmerking

U dient minimaal 31 dagen voor vertrek te boeken. Boekt u korter voor vertrek, dan vervalt de vroegboekkorting voor de huurauto en geldt er een toeslag.

 

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze specialisten voor reizen op maat naar Afrika

Over ons

Impala Tours is al ruim 30 jaar dé specialist in op maat gemaakte reizen naar Afrika en de eilanden van de Indische Oceaan. Ook kunnen wij stopovers in Dubai en verlengingen in de Indische Oceaan voor u verzorgen.
Onze partners

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid