×

Zoek Impala

Offerte aanvragen

Deadvlei

Deadvlei | Rondreizen Namibië

Namibia on a Budget

Rondreis; Namibia on a budget

In één oogopslag

  • 17 dagen autorondreis
  • Van/naar Windhoek
  • Prijsbewust gekozen overnachtingen in camps en guestfarms
  • Vanaf; € 1.921 p.p. (exclusief vluchten)

 

 

 


17-daagse autorondreis van/naar Windhoek

Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in rest camps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms. Deze liggen allemaal in het nationaal park, reservaat, of er dichtbij. Zo verspilt u geen kostbare tijd met het maken van excursies en uitstapjes. Dit zijn ook de accommodaties die veel Namibiërs en Zuid-Afrikanen zelf bezoeken. Op die manier kunt u ook makkelijk contact leggen met de lokale bevolking.

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Windhoek - Kalahari ca. 320 km.

U ontvangt uw huurauto op de luchthaven van Windhoek en rijdt naar de Kalahari. Het landschap verandert elke kilometer tegen een achtergrond van zachte rode duinen. Na ca. 4 u. rijden komt u aan in uw lodge, waar u de middag ter vrije besteding heeft.

2 overnachtingen Kalahari Anib.

Dag 2: Kalahari (ontbijt).

Wij raden u om aan de omgeving te verkennen tijdens een wandeling zodat u de stilte en de mooie kleuren ten volle op u kunt laten inwerken. Optioneel kunt u ook deelnemen aan een begeleide safari.

Dag 3: Kalahari - Fish River Canyon (ontbijt) ca. 370 km.

Vroeg na het ontbijt vertrekt u naar het zuiden. De grootste afstand van deze reis legt u af over een goede asfaltweg. In de middag komt u aan bij de Fish River Canyon.

2 overnachtingen Canyon Roadhouse.

Dag 4: Fish River Canyon (ontbijt).

De Fish River Canyon is de op één na grootste canyon ter de wereld en biedt vele prachtige uitzichtpunten en wandelingen. Carpe diem!

Dag 5: Fish River Canyon - Tiras bergen (ontbijt) ca. 350 km.

Door de zuidelijke Tiras bergen, langs de uitlopers van de Namib Desert, leidt de reis naar een typisch Namibische lodge in rustieke farm stijl.

Overnachting Ranch Koiimasis.

Dag 6: Tiras bergen - Sossusvlei (ontbijt) ca. 190 km.

Geniet van het Afrikaanse landschap. Via een kleine omweg komt u langs het Duwisib kasteel, een stukje Duits-Namibische geschiedenis. Het is een bijzonder koloniaal gebouw en het kan ook van binnen worden bezocht. Net voordat u uw bestemming van vandaag bereikt adviseren wij u te stoppen bij een supermarkt zodat u eten kunt kopen die u vanavond zelf op uw barbecue kunt grillen. Indien u vroeg genoeg aankomt kunt u een barbecue-pakket in het camp bestellen.

2 overnachtingen Desert Quiver Camp.

Dag 7: Sossusvlei (ontbijt).

Wij raden u aan om vandaag zeer vroeg op pad te gaan. Wees als één van de eersten bij de ingang van de Sossusvlei, zodat u tijdens de beste uren van de dag de indrukwekkende kleurverandering van dit duinengebied kunt aanschouwen. Beklim de duinen en wandel naar de Deadvlei. Op de terugweg is een bezoek aan de Sesriem Canyon de moeite waard. Een rivier heeft deze canyon uitgesleten en u kunt er heerlijk in de schaduw wandelen.

Dag 8: Sossusvlei - Swakopmund (ontbijt) ca. 360 km.

Mooie rit naar Swakopmund. De kleine badplaats biedt mogelijkheden voor veel excursies en heeft een uitgebreid aanbod aan restaurantjes en souvenirshops.

2 overnachtingen Intermezzo Guesthouse.

Dag 9: Swakopmund (ontbijt).

Geniet van uw dag in deze sfeervolle Duitse badplaats.

Dag 10: Swakopmund - Damaraland (ontbijt) ca. 320 km.

Langs de kust, over een zoutweg, rijdt u landinwaarts naar het noorden. Als u de rit op tijd begint, heeft u nog tijd om te stoppen bij de pelsrobbenkolonie bij Cape Cross. In de paartijd zijn hier zo’n 250.000 robben te zien! U zal versteld staan van de geuren en geluiden. Alternatief kunt u ook de rotsschilderingen bij Twijfelfontein bezoeken.

Overnachting Damara Mopane Lodge.

Dag 11: Damaraland - Etosha NP (ontbijt) ca. 260 km.

Door een heuvelachtige, bijna onbewoonde omgeving en door droge rivierbeddingen rijdt u door Damaraland. Het uiterste westen van Etosha NP werd onlangs geopend voor toeristen. Geniet in de namiddag van een safari in uw eigen auto.

Overnachting Dolomite Camp.

Dag 12: Etosha NP (ontbijt) ca. 190 km.

Van drinkplaats naar drinkplaats, met uw camara in de hand, rijdt u door het nationale park. In de avond raden wij u aan bij de drinkplaats van Okaukuejo te gaan kijken - er valt hier altijd wel iets te beleven.

Overnachting Okaukuejo Camp.

Dag 13: Etosha NP (halfpension) ca. 140 km.

Optioneel kunt u vóór het ontbijt aan een begeleide safari met ranger deelnemen. Hierna gaat u in uw eigen auto verder op safari naar de oostkant van het park. Het camp ligt slecht een paar kilometer buiten het park.

Overnachting Mushara Bush Camp.

Dag 14: Etosha NP - Waterberg plateau (ontbijt) ca. 270 km.

Optioneel kunt u ’s morgens nog een safari maken. De Waterberg regio verschilt qua landschap erg van het eerder bezochte Etosha NP. Het is hier bergachtig en groen en de vele paden bieden de mogelijkheid om de omgeving te voet te verkennen. Optioneel kunt u ook deelnemen aan begeleide activiteiten.

2 overnachtingen WABI Lodge.

Dag 15: Waterberg plateau (ontbijt).

Het Waterberg Plateau Park is maar een paar kilometer van de guest farm verwijderd en een excursie is zeker de moeite waard: dit is één van de twee plaatsen in heel Namibië waar waterbuffels leven.

Dag 16: Waterberg plateau - Windhoek (halfpension) ca. 280 km.

Na het ontbijt rijdt u verder door uitgestrekte landerijen. Op Okambara wordt u vriendelijk ontvangen, en wacht u een pure natuurbelevenis. Bepaal zelf hoe u uw reis wilt afsluiten: met een safari, een boswandeling of met ontspanning bij het zwembad van uw lodge.

Overnachting The Elegant Farmstead.

Dag 17: Windhoek (ontbijt) ca. 110 km.

’s Ochtends kunt u nogmaals deelnemen aan een activiteit. Hierna rijdt u ontspannen terug naar de luchthaven, waar u de huurauto inlevert.

Code

57490

Inclusief

Vermelde overnachtingen en maaltijden, Europcar huurauto categorie R (Toyota RAV o.g.) met Classic Plus verzekering (geen eigen risico, huurvoorwaarden zie pagina 27-31), uitgebreide routebeschrijving en informatiemateriaal.

Exclusief

Vluchten, persoonlijke uitgaven, fooien, drankjes, overige maaltijden, optionele activiteiten en entreegelden voor de nationale parken.

Reisdata

Dagelijks

Opmerking

4 samenreizende personen delen een huurwagen en verblijven in 2 tweepersoonskamers of een chalet met 2 slaapkamers.

Vanaf prijs (per persoon o.b.v. 2 pers.)

01.11.18 - 15.06.19: 1.921 Euro 16.06.19 - 31.10.19: 2.091 Euro

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid