×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Onder het Zuiderkruis

Route rondreis; Onder het Zuiderkruis

In één oogopslag

  • 20 dagen autorondreis
  • Van/naar Windhoek
  • Accommodaties met goede prijs/kwaliteitsverhouding
  • Vanaf; € 2.719 p.p. (exclusief vluchten)

 

 

 

 

20 dagen autorondreis van/naar Windhoek

Met een huurauto verkent u Namibië op uw eigen tempo. U vertrekt met een exacte routebeschrijving vanuit Windhoek door het land en verblijft in speciaal geselecteerde accommodaties met goede service en uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. De rondreis van ca. 4.500 km dekt de belangrijkste toeristische attracties in Namibië. Bewonder de hoogste duinen ter wereld bij Sossusvlei, beleef de Namib Desert met zijn maanlandschap en de oerplant welwitschia mirabilis op weg naar de Atlantische kust naar Swakopmund, observeer wilde dieren rond de beroemde Etosha Pan in Etosha NP en geniet van het prachtige berglandschap in het Erongo gebergte!

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Windhoek - Bagatelle (diner) ca. 310 km.

Op de luchthaven van Windhoek haalt u uw huurauto op. Vervolgens rijdt u zuidwaarts langs de westelijke rand van de Kalahari. Langs de rode zandduinen en door een uniek woestijnlandschap rijdt u via Dordabis, Uhlenhorst en Stampriet naar Mariental. ’s Middags neemt u optioneel deel aan een natuurrit met ´sundowner´ door de duinen.

Overnachting Bagatelle Kalahari Game Lodge.

Dag 2: Bagatelle - Fish River Canyon (ontbijt) ca. 410 km.

’s Ochtends rijdt u via Gochas naar Keetmanshoop, de hoofdstad van het zuiden. Hier vlakbij vindt u een unieke verzameling van bijzondere bomen van de aloë familie, het zogenaamde kokerbomenwoud. Breng ook een bezoek aan de ´speeltuin van de reuzen´.

2 overnachtingen Cañon Roadhouse.

Dag 3: Fish River Canyon (ontbijt) ca. 70 km.

Maak een korte excursie naar de Fish River Canyon. ’s Middags kunt u een wandeling maken in het Gondwana Cañon natuurreservaat.

Dag 4: Fish River Canyon - Lüderitz (ontbijt) ca. 410 km.

’s Ochtends reist u richting het westen via Seeheim en Goageb, waar u via een kleine omweg naar Bethanie kunt reizen om daar het Schmelenhaus, het oudste gebouw van Namibië te bezoeken. Net voor Lüderitz bereikt u Kolmanskop, het vroegere centrum van goudwinning. Daar werden in 1908 de eerste diamanten van Namibië gevonden en ontstond een bloeiende, rijke stad midden in de woestijn. Verken tijdens een boeiende wandeling deze verlaten, in woestijnzand verzonken ghosttown.

2 overnachtingen Nest Hotel.

Dag 5: Lüderitz (ontbijt).

In Lüderitz valt er heel wat te zien: bezoek het Haaieneiland met het Lüderitz monument, het Diaz kruis en het Achat strand, maak een wandeling door de Bismarck-, Zeppelin- en Kirchstraße en bezoek de Lesehalle en Felsenkirche. Veel gebouwen uit de Duits-koloniale tijd zijn hier goed bewaard gebleven.

Dag 6: Lüderitz - Aus (ontbijt) ca. 125 km.

Ervaar de oneindigheid van dit landschap met grassavannes (wanneer het geregend heeft), wijde, rotsachtige woestijnvlaktes en de kleine Kuichab duinen. In de omgeving leven de wilde paarden die de toenmalige Duitse ´Schutztruppe´ heeft achtergelaten en sindsdien vechten om in deze omgeving te overleven. Met een beetje geluk kunt u ook oryx antilopen spotten. Maak ’s middags een wandeling, een excursie of een rondrit op het farmland.

Overnachting Klein-Aus Vista, Eagle’s Nest.

Dag 7: Aus - Koiimasis (ontbijt) ca. 155 km.

De dagreis brengt u door het heuvelachtige gebied van de Schwarzrand noordwaarts tot aan de Koiimasis Ranch in de Tiras bergen.

Overnachting Koiimasis Ranch.

Dag 8: Koiimasis - Sossusvlei (onbijt) ca. 240 km.

U rijdt ’s midags verder naar de entree van de Sossusvlei, waar uw accommodatie vlakbij ligt.

2 overnachtingen A Little Sossus Lodge.

Dag 9: Sossusvlei (ontbijt) ca. 120 km.

’s Morgens vroeg begeeft u zich naar het duinengebied van de Sossusvlei, waar u de hoogste duinen ter wereld kunt bewonderen. De beroemde rode duinen van de Namib reiken tot 300 m in de blauwe hemel en veroorzaken in het licht van de opkomende zon een indrukwekkend spel van licht en kleur. Een 4x4 shuttle brengt u naar het eigenlijke duinengebied bij de Sossusvlei. Daarna kunt u ook nog de kleine Sesriem Canyon bezoeken.

Dag 10: Sossusvlei - Rostock Ritz (ontbijt) ca. 160 km.

Korte rit naar Rostock Ritz. Hier zijn er 10 verschillende bewegwijzerde wandelpaden.

Overnachting Rostock Ritz.

Dag 11: Rostock Ritz - Swakopmund (ontbijt) ca. 220 km.

De reis brengt u door het Namib-Naukluft NP, over de Kuiseb pas met zijn spectaculaire rotsverschuivingen en naar de Kuiseb Canyon. Bezoek de drinkplaatsen van Ganab en Hotsas, waar u vaak oryx antilopen, zebra’s en struisvogels aantreft. Alvorens u Swakopmund bereikt, kunt u nog een blik werpen op het maanlandschap en de oerplanten, de welwitschia mirabilis. Tegen de avond arriveert u in Swakopmund aan de koele Atlantische kust.

2 overnachtingen Intermezzo Guesthouse.

Dag 12: Swakopmund (ontbijt).

Vandaag hebben we voor u een bijzondere excursie voorzien. Per 4x4 gaat u naar het duinengebied van Swakopmund en een ervaren ranger vertelt u interessante weetjes over het leven in de woestijn. Want wat u misschien niet had verwacht, is dat er in deze dorre omgeving veel verschillende diersoorten leven. De namiddag is ter vrije besteding. In Swakopmund is het de moeite waard om de voormalige Duitse koloniale stad te bezoeken, waar veel gebouwen uit die tijd bewaard zijn gebleven.

Dag 13: Swakopmund - Twijfelfontein (halfpension) ca. 385 km.

Op weg naar Twijfelfontein heeft u de mogelijkheid om de hoogste berg van Namibië te bezoeken, de Brandberg, met zijn rotsschilderingen (White Lady). Deze zijn niet te verwarren met de rotsgravures in de ´openlucht galerie´ bij Twijfelfontein, die in 2007 tot UNESCO Werelderfgoed zijn verklaard.

Overnachting Camp Kipwe.

Dag 14: Twijfelfontein - Vingerklip (halfpension) ca. 180 km.

Op uw doorreis kunt u een bezoek brengen aan het Versteende Woud alvorens u de Vingerklip Lodge bereikt. U kunt deze uniek gevormde rots te voet bereiken. Van boven heeft u een prachtig uitzicht op de Ugab terrassen en Tafelbergen.

Overnachting Vingerklip Lodge.

Dag 15: Vingerklip - Etosha NP (ontbijt) ca. 190 km.

U rijdt verder oostwaarts naar Outjo en vervolgens noordwaarts richting het Etosha NP.

Overnachting Okaukuejo Camp.

Dag 16: Etosha NP (halfpension) ca. 170 km.

De volgende 2 dagen staan in het teken van safari’s in het nationale park met de wereldberoemde Etosha zoutpan in het midden. U kunt kiezen om de safari te maken in uw eigen wagen of optioneel met een ervaren ranger in een open terreinwagen. In het park leven grote kuddes in een bijna ongerept landschap.

2 overnachtingen Mushara Lodge.

Dag 17: Etosha NP (halfpension).

Op de savannes en bij de drinkplaatsen kunt u zebra’s, springbokken, gnoes, oryx antilopen, leeuwen, hyena’s, jakhalzen, koedoes, giraffen, elanden en misschien wel luipaarden en olifanten observeren. Als een regenbui voor genoeg water zorgt, dan zijn er zelfs honderden watervogels te bewonderen.

Dag 18: Etosha NP - Frans Indongo (ontbijt) ca. 265 km.

Na een laatste ochtendsafari (optioneel) reist u verder in zuidelijke richting over goede asfaltwegen. Onderweg kunt u een korte stop inlassen bij het Otjikoto meer en in Tsumeb het kleine, interessante mijnmuseum bezoeken (indien geopend) of in Otjiwarongo de krokodillenboerderij. Het verdient aanbeveling om ’s middags tijdig bij de Frans Indongo Lodge te arriveren. U kunt dan nog deelnemen aan een safari op het terrein van de lodge (optioneel).

Overnachting Frans Indongo Lodge.

Dag 19: Frans Indongo - Okahandja (halfpension) ca. 340 km.

’s Ochtends heeft u tijd om het rustig aan te doen voordat u richting Windhoek rijdt. Breng een bezoek aan de houtsnijwerkmarkt in Okahandja alvorens u in de namiddag in uw lodge arriveert. Daar kunt u in alle rust met een drankje nagenieten van uw Namibiëreis. Een laatste sundowner sluit de dag af.

Overnachting The Elegant Farmstead.

Dag 20: Okahandja (ontbijt) ca. 110 km.

Geniet nog een keer van de typisch Namibische gastvrijheid. In de namiddag reist u naar de internationale luchthaven van Windhoek, waar u uw huurauto inlevert.

Code

239

Inclusief

Overnachtingen, vermelde maaltijden, excursie Swakopmund (halve dag), Europcar huurauto categorie R met Classic Plus verzekering (zonder eigen risico, huurvoorwaarden zie pag. 20-22), uitgebreide routebeschrijving en informatiemateriaal.

Exclusief

Overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, drankjes, fooien, optionele excursies en entreegelden voor nationale parken.

Reisdata

Dagelijks

Opmerking

4 samenreizende personen delen een huurauto en verblijven in 2 tweepersoonskamers.

Vanaf prijs per persoon (o.b.v. 2 pers.)

01.11.18 - 31.12.18: 2.719 Euro 01.01.19 - 30.06.19: 2.839 Euro 01.07.19 - 31.10.19: 2.946 Euro

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid