×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Onder het Zuiderkruis

20 dagen klassiek Namibië per huurauto van/naar Windhoek

Over de reis

Met een huurauto verkent u Namibië op uw eigen tempo. U vertrekt met een routebeschrijving vanuit Windhoek door het land en verblijft in diverse accommodaties met goede service. De rondreis van ca. 4.500 km dekt de belangrijkste toeristische attracties in Namibië. Bewonder de hoogste duinen ter wereld bij Sossusvlei, beleef de Namib Desert met zijn maanlandschap en de oerplant welwitschia mirabilis op weg naar de Atlantische kust naar Swakopmund, observeer wilde dieren rond de beroemde Etosha Pan in Etosha NP en geniet van het prachtige berglandschap in het Erongo gebergte!

In een oogopslag

  • 20 dagen autorondreis
  • langs alle hoogtepunten van Namibië
  • van/naar Windhoek
Vanaf € 2.428 p.p.

Dag 1: Windhoek - Kalahari (diner) ca. 310 km.

Op de luchthaven van Windhoek haalt u uw huurauto op. Vervolgens rijdt u zuidwaarts langs de westelijke rand van de Kalahari. Langs de rode zandduinen en door een uniek woestijnlandschap rijdt u via Dordabis, Uhlenhorst en Stampriet naar Mariental. ’s Middags neemt u optioneel deel aan een natuurrit met ´sundowner´ door de duinen.

Overnachting: Overnachting Bagatelle Kalahari Main Lodge.

Dag 2: Kalahari - Fish River Canyon (ontbijt) ca. 410 km.

’s Morgens rijdt u via Gochas naar Keetmanshoop, de hoofdstad van het zuiden. Hier vlakbij vindt u een unieke verzameling van bijzondere bomen van de aloë familie, het zogenaamde kokerbomenwoud. Breng ook een bezoek aan de ´speeltuin van de reuzen´.

Overnachting: 2 overnachtingen Canyon Roadhouse.

Dag 3: Fish River Canyon (ontbijt) ca. 70 km.

Maak een korte excursie naar de Fish River Canyon. ’s Middags kunt u een wandeling maken in het Gondwana Canyon natuurreservaat.

Dag 4: Fish River Canyon - Lüderitz (ontbijt) ca. 410 km.

In Bethanie bezoekt u het Schmelenhaus, het oudste gebouw van Namibië. Net voor Lüderitz bereikt u Kolmanskop, het voormalige centrum van diamantwinning. Daar werden in 1908 de eerste diamanten van Namibië gevonden en ontstond een bloeiende, rijke stad midden in de woestijn. Verken tijdens een boeiende wandeling deze verlaten, in woestijnzand verzonken ghosttown.

Overnachting: 2 overnachtingen Lüderitz Nest Hotel.

Dag 5: Lüderitz (ontbijt).

In Lüderitz valt er heel wat te zien: bezoek het Haaieneiland met het Lüderitz monument, het Diaz kruis en het Achat strand, maak een wandeling door de Bismarck-, Zeppelin- en Kirchstraße en bezoek de Lesehalle en Felsenkirche. Veel gebouwen uit de Duits-koloniale tijd zijn hier goed bewaard gebleven.

Dag 6: Lüderitz - Aus (ontbijt) ca. 125 km.

Ervaar de oneindigheid van dit landschap met grassavannes (wanneer het geregend heeft), wijde, rotsachtige woestijnvlaktes en de kleine Kuichab duinen. In de omgeving leven de wilde paarden die de toenmalige Duitse ´Schutztruppe´ heeft achtergelaten en sindsdien vechten om in deze omgeving te overleven.

Overnachting: Overnachting Klein-Aus Vista, Eagle’s Nest.

Dag 7: Aus - Koiimasis (ontbijt) ca. 155 km.

De dagreis brengt u door het heuvelachtige gebied van de Schwarzrand noordwaarts tot aan de Koiimasis Ranch in de Tiras bergen.

Overnachting: Overnachting Koiimasis Ranch.

Dag 8: Koiimasis - Sossusvlei (onbijt) ca. 240 km.

U rijdt ’s midags verder naar de entree van de Sossusvlei, waar uw accommodatie vlakbij ligt.

Overnachting: 2 overnachtingen Desert Quiver Camp.

Dag 9: Sossusvlei (ontbijt) ca. 120 km.

’s Morgens vroeg begeeft u zich naar het duinengebied van de Sossusvlei, waar u de hoogste duinen ter wereld kunt bewonderen. De beroemde rode duinen van de Namib reiken tot 300 m in de blauwe hemel en veroorzaken in het licht van de opkomende zon een indrukwekkend spel van licht en kleur. Een 4x4 shuttle brengt u (tegen toeslag) naar het eigenlijke duinengebied bij de Sossusvlei. Daarna kunt u ook nog de kleine Sesriem Canyon bezoeken.

Dag 10: Sossusvlei - Rostock Ritz (ontbijt) ca. 160 km.

Korte rit naar Rostock Ritz. Hier zijn 10 verschillende bewegwijzerde wandelpaden.

Overnachting: Overnachting Rostock Ritz Desert Lodge.

Dag 11: Rostock Ritz - Swakopmund (ontbijt) ca. 220 km.

De reis brengt u door het Namib-Naukluft NP, over de Kuiseb pas met zijn spectaculaire rotsverschuivingen en naar de Kuiseb Canyon. Alvorens u Swakopmund bereikt, kunt u nog een blik werpen op het maanlandschap en de oerplanten, de welwitschia mirabilis.

Overnachting: 2 overnachtingen Casa al Mare.

Dag 12: Swakopmund (ontbijt).

Vandaag hebben we voor u een bijzondere excursie voorzien. Per 4x4 gaat u naar het duinengebied van Swakopmund en een ervaren ranger vertelt u interessante weetjes over het leven in de woestijn. Want wat u misschien niet had verwacht, is dat er in deze dorre omgeving veel verschillende diersoorten leven. De namiddag is ter vrije besteding. In Swakopmund is het de moeite waard om de voormalige Duitse koloniale stad te bezoeken, waar veel gebouwen uit die tijd bewaard zijn gebleven.

Dag 13: Swakopmund - Twijfelfontein (halfpension) ca. 385 km.

Op weg naar Twijfelfontein heeft u de mogelijkheid om de hoogste berg van Namibië te bezoeken, de Brandberg, met zijn rotsschilderingen (White Lady). Deze zijn niet te verwarren met de rotsgravures in de ´openlucht galerie´ bij Twijfelfontein, die in 2007 tot UNESCO Werelderfgoed zijn verklaard.

Overnachting: Overnachting Malansrus Tented Camp.

Dag 14: Twijfelfontein - Vingerklip (halfpension) ca. 180 km.

Op uw doorreis kunt u een bezoek brengen aan het Versteende Woud alvorens u de Lodge bereikt. U kunt deze uniek gevormde rots te voet bereiken. Van boven heeft u een prachtig uitzicht op de Ugab terrassen en Tafelbergen.

Overnachting: Overnachting Vingerklip Lodge.

Dag 15: Vingerklip - Etosha NP (ontbijt) ca. 190 km.

Wanneer u Etosha NP binnenrijdt, ziet u al snel wilde dieren. Dit is het grootste nationaal park van het land!

Overnachting: Overnachting Okaukuejo Camp.

Dag 16: Etosha NP (halfpension) ca. 170 km.

De volgende 2 dagen staan in het teken van safari’s in het nationale park met de wereldberoemde Etosha zoutpan in het midden. U kunt kiezen om de safari te maken in uw eigen wagen of optioneel met een ervaren ranger in een open terreinwagen. In het park leven grote kuddes in een bijna ongerept landschap.

Overnachting: 2 overnachtingen Mushara Lodge.

Dag 17: Etosha NP (halfpension).

Op de savannes en bij de drinkplaatsen kunt u nagenoeg al het groot wild zien dat in deze omgeving voorkomt. Als een regenbui voor genoeg water zorgt, dan zijn er zelfs honderden watervogels te bewonderen.

Dag 18: Etosha NP - Frans Indongo (ontbijt) ca. 265 km.

Het wordt tijd om het park te verlaten. Onderweg kunt u een korte stop inlassen bij het Otjikoto meer en in Tsumeb het kleine, interessante mijnmuseum bezoeken (indien geopend) of in Otjiwarongo de krokodillenboerderij.

Overnachting: Overnachting Frans Indongo Lodge.

Dag 19: Frans Indongo - Windhoek (halfpension) ca. 295 km.

Breng onderweg een bezoek aan de houtsnijwerkmarkt in Okahandja alvorens u in de namiddag in uw hotel arriveert.

Overnachting: Overnachting Hotel Pension Palmquell.

Dag 20: Windhoek (ontbijt) ca. 45 km.

In de namiddag reist u naar de internationale luchthaven van Windhoek, waar u uw huurauto inlevert.

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

BijzonderhedenPrijs p.p.

Mogelijke accommodaties tijdens deze reis

Bagatelle Kalahari Game Ranch | Accommodatie in Namibië

Accommodations

Bagatelle Kalahari Game Ranch

Bagatelle Kalahari Game Ranch is gelegen aan de rand van de Kalahari omringd door de rode duinen. Beleef de Kalahari van zijn mooiste kant tijdens...


Lees meerOfferte aanvragen
Lüderitz Nest Hotel | Accommodatie in Nambië

Accommodations

Lüderitz Nest Hotel

Een hotel aan zee waar u zich onmiddellijk thuis voelt! Gelegen aan een fantastisch privéstrand, op slechts enkele min. loopafstand van het...


Lees meerOfferte aanvragen
Klein-Aus Vista Eagle´s Nest Lodge | Accommodatie in Namibië

Accommodations

Klein-Aus Vista Eagle´s Nest Lodge

Afzondering, stilte, uitgestrektheid en een prachtige zonsondergang – dat is de sfeer van Eagle’s Nest. De chalets liggen tegen de rotsen gebouwd en...


Lees meerOfferte aanvragen
Rostock Ritz Desert Lodge | Accommodatie in Namibië

Accommodations

Rostock Ritz Desert Lodge

Vanuit de Rostock Ritz Desert Lodge heeft u een schitterend panoramisch zicht op de uitgestrektheid van de Namib. Bij een nabijgelegen...


Lees meerOfferte aanvragen
Okaukuejo Camp | Accommodatie in Namibië

Accommodations

Okaukuejo Camp

Het oudste, maar zeer populaire restcamp in Etosha NP is onderdeel van de Namibia Wildlife Resorts en heeft een goedbezochte waterdrinkplaats. Het...


Lees meerOfferte aanvragen
Frans Indongo Lodge | Accommodatie in Namibië

Accommodations

Frans Indongo Lodge

Gezellige atmosfeer, ideaal voor ontspanning met een prachtig uitzicht. Een lodge om te relaxen en helemaal tot rust te komen. Er is een tuin,...


Lees meerOfferte aanvragen
Ranch Koiimasis | Accommodatie in Namibië

Accommodations

Ranch Koiimasis

Koiimasis: ´de plaats waar we afspreken´, in San taal. Een ideale verblijfplaats op de route van Sossusvlei naar Lüderitz / Fish River Canyon....


Lees meerOfferte aanvragen
Deser Quiver Camp

Accommodations

Deser Quiver Camp

Goede prijs-kwaliteitsverhouding in een adembenemend woestijnlandschap.


Lees meerOfferte aanvragen
Malansrus Tented Camp

Accommodations

Malansrus Tented Camp

Dit camp verbindt avontuur met comfortabele gezelligheid. Helder luchtig en Afrikaans interieur.


Lees meerOfferte aanvragen
Mushara Lodge | Accommodatie in Namibië

Accommodations

Mushara Collection

De 4 accommodaties van de Mushara Collection bieden de perfecte oplossing voor elke smaak en elk budget. Ze worden onafhankelijk van elkaar gerund en...


Lees meerOfferte aanvragen
The Elegant Farmstead

Accommodations

The Elegant Farmstead

Hier vindt u unieke charme, die ontstaat door een elegante mix tussen oud en nieuw. Perfect begin of einde van uw reis door Namibië.


Lees meerOfferte aanvragen

Code

239

Inclusief

overnachtingen, vermelde maaltijden, excursie Swakopmund (halve dag), Europcar huurauto categorie W met Classic Plus verzekering (zonder eigen risico, huurvoorwaarden zie pag. 30-33), Engelstalige routebeschrijving.

Exclusief

vluchten, brandstof, entreegelden voor nationale parken.

Opmerking

4 samenreizende personen delen een huurauto en verblijven in 2 tweepersoonskamers.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid