Ongerept Afrika in de Kalahari

Ongerept Afrika in de Kalahari2018-12-14T14:26:25+01:00
  • 12 dagen autorondreis van/naar Windhoek
  • Combinatiereis Namibië en Zuid-Afrika
  • Hoogtepunten: Kalahari, Bosjesmannen & Kgalagadi
  • Vanaf; € 1.829 p.p. (exclusief vluchten)

Vraag een offerte aan!

12 dagen Ongerept Afrika in de Kalahari

Ontdek de fascinerende vlaktes en de rust van het droge landschap in het zuiden van Namibië en het noorden van Zuid-Afrika. U volgt het spoor dat de wilde dieren hebben achtergelaten in het rode zand van de Kalahari. Tijdens de reis leert u meer over de overlevingsstrategie van de Bosjesmannen, die als jagers en verzamelaars al ruim 30.000 jaar in dit gebied wonen. De kliktaal van de Bosjesmannen vindt u in de schrijftaal terug in de vorm van uitroeptekens en verbindingsstreepjes.

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Windhoek – Kiripotib ca. 150 km.
Na aankomst haalt u uw huurauto op en rijdt u in oostelijke richting naar de Kiripotib Guestfarm. Geniet van uw eerste dag in Afrika. U kunt optioneel deelnemen aan een tour op de boerderij of luieren aan het zwembad.
2 overnachtingen Kiripotib Guestfarm.

Dag 2: Kiripotib (ontbijt).
Vrije dag. Rond de guestfarm liggen drie verschillende wandelroutes, waar u zonder gevaar voor het eerst op zoek kunt naar wilde dieren en zult genieten van het Namibische landschap.

Dag 3: Kiripotib – Kalahari (halfpension) ca. 125 km.
De reis gaat verder naar de Kalahari woestijn. Uw lodge ligt tussen de indrukwekkende rode zandduinen. Optioneel kunt u bij zonsopgang of -ondergang een natuurrit maken en genieten van het unieke duinlandschap met de uitbundige fauna en flora van de zuidelijke Kalahari.
2 overnachtingen Bagatelle Kalahari Ranch.

Route rondreis; Ongerept Afrika in de Kalahari

Code
12568

Inclusief
Overnachtingen, vermelde maaltijden, 12 dagen Europcar huurwagen cat. R (Toyota RAV o.g.) met Classic Plus verzekering (zonder eigen risico, zie huurvoorwaarden pag. 27-31), uitgebreide routebeschrijving en informatiemateriaal.

Exclusief
Vluchten, brandstof huurauto, fooien, overige maaltijden, drankjes, activiteiten, entreegelden voor de nationale parken, grensoverschrijdingskosten NAD 1.250.

Reisdata
Dagelijks

Opmerking
4 samenreizende personen delen een huurwagen en verblijven in 2 tweepersoonskamers of een chalet met 2 slaapkamers.

Vanafprijs per persoon (o.b.v. 2 pers.)
01.11.18 – 22.02.19: 1.829 Euro
23.02.19 – 31.10.19: 1.937 Euro

Dag 4: Kalahari (halfpension).
Wellicht wilt u vandaag deelnemen aan een optionele wandeling of genieten van een picknick bij een observatieplatform, om zo in alle rust de wilde dieren te aanschouwen.

Dag 5: Kalahari – Kgalagadi Transfrontier Park (ontbijt) ca. 325 km.
U rijdt in oostelijke richting en passeert de grensovergang naar Zuid-Afrika bij Mata Mata. In het omvangrijke natuurreservaat Kgalagadi leven grote kuddes dieren, die veelal langs de droge rivierbeddingen met kameeldoornbomen te vinden zijn. Ook kunt u roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en hyena’s in het droge savannegebied, langs de rivierbeddingen of bij de rode zandduinen aantreffen.
Overnachting Mata Mata restcamp.

Dag 6: Kgalagadi Transfrontier Park (diner) ca. 60 km.
U parkeert uw huurauto bij Rooibrak. Hier wordt u opgehaald en ca. 35 km verderop naar de !Xaus Lodge gebracht, waar een adembenemend landschap op u wacht.
2 overnachtingen !Xaus Lodge.

Dag 7: Kgalagadi Transfrontier Park (volpension).
Tijdens begeleide safari’s en wandelingen komt u meer te weten over de legendarische levenswijze van de Bosjesmannen. Geniet ’s avonds van de prachtige Afrikaanse sterrenhemel!

Dag 8: Kgalagadi Transfrontier Park (ontbijt) ca. 60 km.
U reist door een gebied met kameeldoornbomen en rode zandduinen. In het gebied kunt u op zoek gaan naar springbokken, gemsbokken, gnoes en kuddes elanden. Luipaarden en leeuwen liggen hier eveneens op de loer. Of misschien gaat u liever op zoek naar vlijtige stokstaartjes?
Overnachting Twee Rivieren restcamp.

Dag 9: Kgalagadi Transfrontier Park – Keetmanshoop ca. 350 km.
U verlaat het park en reist via Rietfontein terug naar Namibië. De uitgestrekte vlaktes worden hier afgewisseld door prachtige rotsformaties. U passeert het kokerbomenwoud en de ´speelplaats van de reuzen´ nabij Keetmanshoop. Beide laten zich in de late namiddag prachtig fotograferen.
2 overnachtingen Alte Kalköfen Lodge.

Dag 10: Keetmanshoop (ontbijt).
Optionele activiteiten. We raden een dagexcursie naar Fish River Canyon aan.

Dag 11: Keetmanshoop – Windhoek (ontbijt) ca. 500 km.
U rijdt via een goed geasfalteerde weg naar Windhoek en passeert daarbij de Steenbokskeerkring.
Overnachting Hotel Pension Palmquell.

Dag 12: Windhoek (ontbijt).
Deze ochtend kunt u nog wat souvenirs kopen of optioneel deelnemen aan een stadstour. Daarna rijdt u naar de luchthaven van Windhoek, waar u uw huurauto weer inlevert.

In Namibië bieden we de volgende autorondreizen aan:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan