×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

De duinen van de Sossusvlei

Duinen Sossusvlei | Rondreizen in Namibië

Via groen Namibië naar de Victoria Falls

18 dagen autorondreis van Windhoek naar Victoria Falls

Over de reis

Tijdens deze autorondreis komt u maar liefst in 3 landen: Namibië, Botswana en Zimbabwe. In Namibië brengt u een bezoek aan de hoogste duinen ter wereld in Sossusvlei en gaat u op safari in het Etosha NP. U reist via de groene Zambezi Regio (vroeger Caprivi) en het wildrijke Chobe NP in Botswana. In Kasane (Botswana) levert u uw huurauto in en gaat u per transfer naar Zimbabwe, waar de reis eindigt bij de ontzagwekkende Victoria Watervallen. Een verrassend veelzijdige route, die u prima zelf kunt rijden!

In een oogopslag

  • 18 dagen autorondreis van Windhoek naar Victoria Falls
  • 3 landen: Namibië, Botswana en Zimbabwe
  • afwisselende route
Vanaf € 2.816 p.p.

Dag 1: Windhoek - Sossusvlei (diner) ca. 350 km.

Op de luchthaven haalt u uw auto op. Vervolgens rijdt u naar de wereldberoemde Sossusvlei – meteen al een van de hoogtepunten van uw reis.

Overnachting: 2 overnachtingen Desert Homestead Lodge.

Dag 2: Sossusvlei (halfpension).

U heeft de hele dag tijd om de duinen van Sossusvlei en de Sesriem Canyon te bezoeken. Geniet van het prachtige kleurenschouwspel boven de duinen en beklim Duin 45. De lodge biedt bovendien heel wat optionele activiteiten aan. Paardrijden is hier de favoriet!

Dag 3: Sossusvlei - Swakopmund (ontbijt) 360 km.

Na het ontbijt gaat de reis verder naar de kust. U kunt kiezen voor een alternatieve route langs de Welwitschiavlakte en de Maanvallei (permit vereist). Swakopmund is een stadje aan de Atlantische Oceaan en doet erg Duits aan. Deze sfeer brengt u terug naar de tijd toen Namibië nog een Duitse kolonie was.

Overnachting: 2 overnachtingen The Delight.

Dag 4: Swakopmund (ontbijt).

Dag ter vrije besteding. U kunt het stadje verkennen, een strandwandeling maken of een excursie boeken zoals de Marine Cruise of ´Kleine dieren groot uitgelicht´.

Dag 5: Swakopmund - Twijfelfontein (halfpension) ca. 330 km.

In de omgeving van Twijfelfontein vindt u bijzondere gravures, die in de keiharde rotsen zijn gekerfd. Sommige tekeningen zijn meer dan 2.000 jaar oud. Ten zuiden van Twijfelfontein vindt u nog 2 andere geologische bezienswaardigheden, namelijk de Verbrande Berg en de Orgelpijpen.

Overnachting: Overnachting Malansrus Tented Camp.

Dag 6: Twijfelfontein - Vingerklip (halfpension) ca. 170 km.

Vandaag trekt u verder door de prachtige landschappen van Damaraland. Onderweg naar Vingerklip komt u o.a. het Versteende Woud tegen, waar bomen in de loop van miljoenen jaren zijn versteend. In de omgeving van uw accommodatie vindt u de Vingerklip, een reusachtige rots die door de eeuwenlange erosie als een waarschuwende vinger in het landschap staat.

Overnachting: Overnachting Vingerklip Lodge.

Dag 7: Vingerklip - Etosha NP (halfpension).

Etosha is de thuishaven van een grote verscheidenheid aan Afrikaans wild en vele vogels. De kern van het park bestaat uit een enorme zoutvlakte. U gaat hier in uw eigen huurauto op zoek naar wild.

Overnachting: 2 overnachtingen Etosha Safari Camp.

Dag 8: Etosha NP (halfpension).

U kunt de hele dag op eigen gelegenheid op zoek gaan naar wild. Etosha heeft heel veel waterdrinkplaatsen, waar u telkens veel kans maakt om dieren van dichtbij te observeren. Een onvergetelijke ervaring!

Dag 9: Etosha NP (halfpension) ca. 175 km.

Ook vandaag zult u ongetwijfeld weer veel wild zien. U overnacht net voorbij de oostelijke gate van het park.

Overnachting: Overnachting Mushara Bush Camp.

Dag 10: Etosha NP - Rundu (halfpension) ca. 450 km.

Na het ontbijt rijdt u via Grootfontein naar Rundu. Vlak buiten Grootfontein vindt u de Hoba meteoriet, een van de grootste meteorieten die ooit gevonden is. Deze meteoriet is 3m lang, 1m breed, weegt 50 ton en is zo’n 80.000 jaar neergekomen. U trekt nu door een totaal ander Namibië dan van de voorbije dagen: het is hier groen en waterrijk.

Overnachting: Overnachting Hakusembe River Lodge.

Dag 11: Rundu - Popa Falls (halfpension) ca. 220 km.

Na het ontbijt rijdt u van Rundu naar de Popa Falls stroomversnellingen. Het water van de stroomversnellingen glinstert in het licht van de ondergaande zon. Houd uw camera in de aanslag, want dit levert prachtige foto’s op!

Overnachting: Overnachting Ndhovu Safari Lodge.

Dag 12: Popa Falls - Bwabwata NP (halfpension) ca. 230 km.

Vandaag rijdt u verder naar het oostelijke gedeelte van de Zambezi Regio. Langs de Kwando rivier bestaat het landschap uit moerasgebieden met papyrusplanten en rivierbos, de rest van het park bestaat uit mopanebomen, grasland en savanne.

Overnachting: Overnachting Nambwa Lagoon Camp.

Dag 13: Bwabwata NP (halfpension).

U kunt optioneel op gegidste safari gaan in het nationaal park, een boottocht maken op de Kwando rivier, of de bush te voet verkennen.

Dag 14: Bwabwata NP - Chobe NP (halfpension) ca. 250 km.

Vandaag verlaat u Namibië en steekt u de grens over naar Botswana, waar u uw wagen inlevert. U overnacht de volgende twee nachten in het Chobe NP. Dit park is voornamelijk bekend vanwege zijn spectaculaire olifantenpopulatie. Het aantal wordt op 120.000 geschat, de grootste concentratie olifanten van heel Afrika. Maar ook giraffen zijn hier niet te missen. Neem ’s middags deel aan een eerste safari-activiteit. Wij raden een boottocht op de Chobe rivier aan.

Overnachting: 2 overnachtingen Chobe Safari Lodge.

Dag 15: Chobe NP (volpension).

Vandaag gaat u opnieuw op verkenning in het imposante Chobe NP. Met wat geluk treft u spelende olifanten in de rivier. Maar ook andere wilde dieren leven hier, zoals waterbokken, buffels, en impala’s.

Dag 16: Chobe NP - Victoria Falls (ontbijt, vanaf 2021 halfpension).

Transfer naar Zimbabwe (hou uw reispas bij de hand). De Ilala Lodge heeft een uitstekende ligging om de Victoria Watervallen en het centrum van de stad te bezoeken. Naast het bezoeken van de indrukwekkende watervallen kunt u ook verschillende excursies ondernemen, zoals een helikoptervlucht boven de watervallen.

Overnachting: 2 overnachtingen Ilala Lodge.

Dag 17: Victoria Falls (ontbijt, vanaf 2021 halfpension).

Dag ter vrije besteding. De Victoria Watervallen zijn de breedste watervallen ter wereld, een watergordijn van 1.708m breed en 100m hoog! De lokale bevolking noemt deze watervallen de Mosi-oa-Tunya (´Donderende Rook´).

Dag 18: Victoria Falls (ontbijt).

U wordt naar de luchthaven van Victoria Falls gebracht, waar deze schitterende reis eindigt.

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

BijzonderhedenPrijs p.p.

Mogelijke accommodaties tijdens deze reis

Desert Homestead Lodge | Accommodatie in Namibië

Accommodations

Desert Homestead Lodge

Ongedwongen en gastvriendelijkheid in een fraai landschap. Desert Homestead Lodge staat bekend om zijn paardensafari’s in de Namib Dsert. Een...


Lees meerOfferte aanvragen
Etosha Safari Lodge | Accommodatie in Namibië

Accommodations

Etosha Safari Lodge

Etosha Safari Lodge is hoger gelegen waardoor u een prachtig uitzicht heeft op het typerende landschap, ca. 10 km van de Andersson entree. Ruim...


Lees meerOfferte aanvragen
Hakusembe River Lodge | Accommodatie in Namibië

Accommodations

Hakusembe River Lodge

Een ideale tussenstop op weg naar de Zambezi Regio en de Victoria watervallen. Direct aan de altijd stromende Okavango rivier, vlakbij de grens van...


Lees meerOfferte aanvragen
Ndhovu Safari Lodge | Accommodatie in Namibië

Accommodations

Ndhovu Safari Lodge

Een paradijs voor vogelliefhebbers, met ca. 400 verschillende vogelsoorten. Ndhovu Safari Lodge ligt aan de oever van de Okavango rivier. Safari lodge...


Lees meerOfferte aanvragen
Chobe Safari Lodge (MC+)

Accommodations

Chobe Safari Lodge (MC+)

Chobe Safari Lodge (MC+) is gelegen aan de rand van Kasane en op slechts 2 minuten van het centrum. De lodge beschikt over een bar, lounge, restaurant...


Lees meerOfferte aanvragen
The Delight

Accommodations

The Delight

Te midden van Swakopmunds fascinerende contrasten en tradities.


Lees meerOfferte aanvragen
Malansrus Tented Camp

Accommodations

Malansrus Tented Camp

Dit camp verbindt avontuur met comfortabele gezelligheid. Helder luchtig en Afrikaans interieur.


Lees meerOfferte aanvragen
Mushara Lodge | Accommodatie in Namibië

Accommodations

Mushara Collection

De 4 accommodaties van de Mushara Collection bieden de perfecte oplossing voor elke smaak en elk budget. Ze worden onafhankelijk van elkaar gerund en...


Lees meerOfferte aanvragen
Nambwa Lagoon Camp

Accommodations

Nambwa Lagoon Camp

Authentieke Afrika-ervaring aan de Kwando rivier in Bwabwata NP, dat bekend staat voor grote olifantenkuddes.


Lees meerOfferte aanvragen
Ilala Lodge

Accommodations

Ilala Lodge

De Ilala Lodge is een voordelig uitgangspunt om de Victoria watervallen te verkennen.


Lees meerOfferte aanvragen

Code

25514

Inclusief

overnachtingen met vermelde maaltijden, 15 dagen autohuur cat. U (4x4 Toyota Fortuner o.g.) van Europcar inclusief verzekering zonder eigen risico en transfers volgens programma, transfers, safari-activiteiten Chobe Safari Lodge.

Exclusief

vluchten, brandstof, cross border fee (NAD 1.330) & one way fee (NAD 7.950), visumkosten, entreegelden voor nationale parken.

Opmerking

4 samenreizende personen delen een huurwagen en verblijven in 2 tweepersoonskamers.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid