×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

De duinen van de Sossusvlei

Duinen Sossusvlei | Rondreizen in Namibië

Via groen Namibië tot de Victoria Falls

Kaart autorondreis via groen Namibië tot de victoria falls, in Namibie

In één oogopslag

  • 18 dagen autorondreis van Windhoek naar Victoria Falls
  • 3 landen: Namibië, Botswana en Zimbabwe
  • Afwisselende route met veel hoogtepunten
  • Ruime 4x4 huurauto inclusief verzekering
  • Vanaf; € 3.225 p.p. (exclusief vluchten)

 

 

 

Het verrassende Namibië, het Chobe NP. en de Victoria Watervallen gecombineerd in één reis!

Tijdens deze autorondreis komt u maar liefst in 3 landen: Namibië, Botswana en Zimbabwe. In Namibië brengt u een bezoek aan de hoogste duinen ter wereld in Sossusvlei en gaat u op safari in het Etosha NP. U reist via de groene Caprivistrook en het wildrijke Chobe NP in Botswana. In Kasane (Botswana) levert u uw huurauto in en gaat u per transfer naar Zimbabwe, waar de reis eindigt bij de ontzagwekkende Victoria Watervallen. Een verrassend veelzijdige route, die u prima zelf kunt rijden!

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Windhoek - Sossusvlei (diner).

Na het ontbijt rijdt u naar de wereldberoemde Sossusvlei. Meteen al één van de hoogtepunten van uw reis. U kunt via de Spreetshoogte-pas of de Remhoogte-pas rijden. U overnacht een dertigtal km ten zuiden van Sesriem. Hier genieten jullie van de prachtige vallei.

2 overnachtingen Desert Homestead Lodge.

Dag 2: Sossusvlei (halfpension).

U heeft de hele dag ter vrije besteding om de duinen van Sossusvlei te bezoeken. Als u vroeg opstaat kunt u genieten van het prachtige kleurenschouwspel boven de duinen als de zon opkomt. U zal misschien één van de eersten zijn die Duin 45 kunnen beklimmen. Even verder vindt u ook Dead vlei en Sossusvlei. Als afsluiter van de dag kunt u nog een bezoek brengen aan de Sesriem Canyon of kunt u genieten van één van de activiteiten die Desert Homestead te bieden heeft. Paardrijden behoort hier tot één van de favorieten.

Dag 3: Sossusvlei - Swakopmund (ontbijt).

Na het ontbijt gaat de reis verder naar het noorden, u rijdt via de Kuiseb-pas en Walvis Bay naar Swakopmund. Ook kunt u kiezen voor een alternatieve route langs de Welwitschiavlakte en de Maanvallei (permit vereist). Swakopmund, is een stadje aan de Atlantische Oceaan en doet erg Duits aan. Deze sfeer zorgt er voor dat u terug in de tijd wordt gebracht naar het ogenblik dat Namibië nog een Duitse kolonie was. U hebt er een ruime keuze aan restaurantjes.

2 overnachtingen The Delight.

Dag 4: Swakopmund (ontbijt).

Dag ter vrije besteding in Swakopmund. U kunt het stadje verkennen, een strandwandeling maken of een excursie boeken.

Dag 5: Swakopmund - Twijfelfontein (ontbijt).

Vandaag verlaat u terug de beschaving van Swakopmund en rijdt u naar Twijfelfontein. In de omgeving van Twijfelfontein vindt u bijzondere gravures, die in de keiharde rosten zijn gekerft. Sommige tekeningen dateren al van 300 jaar voor Christus. Ten zuiden van Twijfelfontein vindt u nog 2 andere geologische bezienswaardigheden, namelijk de Verbrande Berg en de Orgelpijpen.

Overnachting Twijfelfontein Country Lodge.

Dag 6: Twijfelfontein - Vingerklip (halfpension).

Vandaag trekt u verder door de prachtige landschappen van Damaraland. Onderweg naar Vingerklip komt u o.a. het Versteende Woud tegen, waar bomen in de loop van miljoenen jaren zijn veranderd in steen. In de omgeving van uw accommodatie vindt u de Vingerklip, een reusachtige rots die door de eeuwenlange erosie als een waarschuwende vinger in het landschap staat.

Overnachting Vingerklip Lodge.

Dag 7: Vingerklip - Etosha NP (ontbijt).

Via Outjo rijdt u naar de centrale gate van het reusachtige Etosha NP. U gaat hier in uw eigen huurauto op zoek gaan naar wild. Etosha is de thuishaven van een grote verscheidenheid aan Afrikaans wild en vele vogels. De kern van het park bestaat uit een enorme zoutvlakte.

2 overnachtingen Etosha Safari Camp.

Dag 8: Etosha NP (ontbijt).

Dag ter vrije besteding in het Etosha NP. U kunt de hele dag op eigen gelegenheid op zoek gaan naar wild, Etosha heeft heel veel waterdrinkplaatsen, waar u telkens veel kans maakt om dieren van dichtbij te observeren. Een onvergetelijke ervaring! Er zijn in het park zo’n 114 verschillende soorten zoogdieren.

Dag 09: Etosha NP (halfpension).

Vandaag rijdt u dwars door het Etosha NP naar de oostelijke gate. Onderweg kunt u terug bij diverse waterplaatsen stoppen, en zien wat de Afrikaanse bush u te bieden heeft. Ook vandaag zult u ongetwijfeld weer veel wild zien! U overnacht net voorbij de oostelijke gate van het park in het prachtige Mushara Bush Camp.

Overnachting Mushara Bush Camp.

Dag 10: Etosha NP - Rundu (halfpension).

Na het ontbijt rijdt u via Grootfontein naar Rundu. Vlak buiten Grootfontein vindt u de Hoba meteoriet, één van de grootste meteorieten die ooit gevonden is. Deze meteoriet is 3m lang, 1m breed, weegt 50 ton en is zo´n 80.000 jaar neergekomen. U trekt nu door een totaal ander Namibië dan van de voorbije dagen: het is groen en waterrijk.

Overnachting Hakusembe River Lodge.

Dag 11: Rundu - Popa Falls (halfpension).

Na het ontbijt rijdt u van Rundu naar de Popa Falls stroomversnellingen. Het water van de stroomversnellingen glinstert in het licht van de ondergaande zon. Houd uw camera in de aanslag, want dit levert prachtige foto’s op!

Overnachting Ndhovu Safari Lodge.

Dag 12: Popa Falls - Bwabwata NP (halfpension).

Vandaag rijdt u verder naar het oostelijke gedeelte van de Zambezi Regio. Langs de Kwando rivier bestaat het landschap uit moerasgebieden met papyrusplanten en rivierbos, de rest van het park bestaat uit mopanebomen, grasland en savanne.

2 overnachtingen Nambwa Lagoon Camp.

Dag 13: Bwabwata NP (halfpension).

Vanuit het camp kunt u optioneel op gegidste safari gaan in het nationaal park, een boottocht maken op de Kwando rivier, of de bush te voet verkennen.

Dag 14: Bwabwata NP - Chobe NP (volpension).

Vandaag verlaat u Namibië en steekt u de grens over naar Botswana, waar u uw wagen inlevert. U overnacht de volgende twee nachten in het Chobe NP. Dit park is voornamelijk bekend vanwege zijn spectaculaire olifantenpopulatie. Het aantal wordt op 120.000 geschat, de grootste concentratie olifanten van heel Afrika. Maar ook giraffen zijn hier niet te missen. Neem ’s middags deel aan een eerste safari-activiteit. Wij raden een boottocht op de Chobe rivier aan.

2 overnachtingen Chobe Safari Lodge.

Dag 15: Chobe NP (volpension).

Vandaag gaat u opnieuw op verkenning in het imposante Chobe NP. Met wat geluk treft u spelende olifanten in de rivier. Maar ook andere wilde dieren leven hier, zoals waterbokken, buffels, en impala’s.

Dag 16: Chobe NP - Victoria Falls (ontbijt).

Vandaag wordt u opgehaald bij de Chobe Safari Lodge en naar Zimbabwe gebracht (hou uw reispas bij de hand). Na de grensovergang, wordt u naar uw lodge gebracht. De Ilala Lodge heeft een uitstekende ligging voor het bezoeken Victoria Watervallen en het centrum van de stad. Naast het bezoeken van de indrukwekkende watervallen kunt u ook verschillende excursies ondernemen. Een helikoptervlucht boven de watervallen is zeker een aanrader.

2 overnachtingen Ilala Lodge.

Dag 17: Victoria Falls (ontbijt).

Dag ter vrije besteding. De Victoria Watervallen zijn de breedste watervallen, een watergordijn van 1708 m breed en 100 m hoog! De lokale bevolking noemt deze watervallen de Mosi-oa-Tunya (donderende rook). Bij het Activity Center kunt u o.a. een helikoptervlucht, een rafting-excursie, een bungeejump of een rit op de rug van een olifant boeken. U hoeft zich hier beslist niet te vervelen!

Dag 18: Victoria Falls (ontbijt).

U wordt naar de luchthaven van Victoria Falls gebracht, waar deze schitterende reis eindigt.

Code

25514

Inclusief

Overnachtingen met vermelde maaltijden, 15 dagen autohuur cat. U (4x4 Toyota Fortuner o.g.) van Europcar inclusief verzekering zonder eigen risico en transfers volgens programma.

Exclusief

Alle vluchten, overige maaltijden en entreegelden, persoonlijke uitgaven, optionele excursies en safari´s, extra kosten voor de huurauto zoals: cross border fee (NAD 1.250) en one way fee (NAD 7.500) (zie voorwaarden Europcar) en visumkosten.

Reisdata

Dagelijks.

Opmerking

U dient minimaal 31 dagen voor vertrek te boeken. Boekt u korter voor vertrek, dan vervalt de vroegboekkorting voor de huurauto en geldt er een toeslag.

Vanaf prijs per persoon (o.b.v. 2 pers.)

01.11.18 - 18.06.19: 3.225 Euro 19.06.19 - 31.10.19: 3.430 Euro

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid