Aus2017-06-21T06:48:15+01:00

Aus – gelegen tussen Keetmanshoop en Lüderitz in de gelijknamige bergen – heeft slechts een bevolking van 300 inwoners. Veel meer dan een handvol historische gebouwen, een hotel, treinstation, winkel en een garage is er niet. Als u het gehucht binnenrijdt, komt u voorbij het lokale toeristenbureau waar u het beste even een korte stop maakt. U vindt hier namelijk een goed overzicht van alle attracties in de omgeving, zo krijgt u meteen een goed beeld van de diversiteit.

In de omgeving van Aus komen 3 verschillende ecosystemen – de Karoo, de woestijn en de Nama Karoo – bij elkaar met hun bijbehorende flora en fauna. Door deze samenkomst groeien hier ruim 500 plantsoorten, een 5e van de totale flora van Namibië. De bloemenpracht aan de rand van de Namib woestijn is alleen te zien na flinke regenval. De bloemen trekken ook veel vogels aan. Aangezien de regen hier op ieder moment in het jaar kan vallen, is het lastig om een periode als beste tijd aan te duiden. De beste kans is doorgaans in mei-juni of augustus-september.

Aus grenst aan het Namib- Naukluftpark. U heeft van hier de kans de bekende wilde woestijnpaarden te zien, die hier sinds enkele generaties rondzwerven. Waar de paarden precies vandaan komen en hoe de paarden overleven in de soms ondragelijke kou (’s nachts) / warmte (overdag) is de vraag. Het is in ieder geval duidelijk dat de paarden zich hebben aangepast aan deze harde omstandigheden. U vindt de paarden bij een boorgat, die zich heeft gevuld met water, nabij Garub. Hier voorzien de paarden zich met vocht en daarnaast vullen zij hun dieet aan met gras. De beste kans om ze te zien heeft u vanuit de observatiehut bij de Garub waterdrinkplaats. U komt bij Garub door 20km vanuit Aus naar het westen te rijden over de B4. U vindt er duidelijke bewegwijzering naar de plek.

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan