×

Zoek Impala

Offerte aanvragen

omgeving Aus, klein-aus Vista Eagle's Nest Chalets

klein-aus Vista Eagle's Nest Chalets | Vakantie Namibië

Aus

Aus - gelegen tussen Keetmanshoop en Lüderitz in de gelijknamige bergen - heeft slechts een bevolking van 300 inwoners. Veel meer dan een handvol historische gebouwen, een hotel, treinstation, winkel en een garage is er niet. Als u het gehucht binnenrijdt, komt u voorbij het lokale toeristenbureau waar u het beste even een korte stop maakt. U vindt hier namelijk een goed overzicht van alle attracties in de omgeving, zo krijgt u meteen een goed beeld van de diversiteit.

In de omgeving van Aus komen 3 verschillende ecosystemen - de Karoo, de woestijn en de Nama Karoo - bij elkaar met hun bijbehorende flora en fauna. Door deze samenkomst groeien hier ruim 500 plantsoorten, een 5e van de totale flora van Namibië. De bloemenpracht aan de rand van de Namib woestijn is alleen te zien na flinke regenval. De bloemen trekken ook veel vogels aan. Aangezien de regen hier op ieder moment in het jaar kan vallen, is het lastig om een periode als beste tijd aan te duiden. De beste kans is doorgaans in mei-juni of augustus-september.

Aus grenst aan het Namib- Naukluftpark. U heeft van hier de kans de bekende wilde woestijnpaarden te zien, die hier sinds enkele generaties rondzwerven. Waar de paarden precies vandaan komen en hoe de paarden overleven in de soms ondragelijke kou (’s nachts) / warmte (overdag) is de vraag. Het is in ieder geval duidelijk dat de paarden zich hebben aangepast aan deze harde omstandigheden. U vindt de paarden bij een boorgat, die zich heeft gevuld met water, nabij Garub. Hier voorzien de paarden zich met vocht en daarnaast vullen zij hun dieet aan met gras. De beste kans om ze te zien heeft u vanuit de observatiehut bij de Garub waterdrinkplaats. U komt bij Garub door 20km vanuit Aus naar het westen te rijden over de B4. U vindt er duidelijke bewegwijzering naar de plek.

 

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
€ 3.214

per persoon

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
€ 1.829

per persoon

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
€ 2.719

per persoon

Vakantie Namibië

Onder het Zuiderkruis

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Mowani Pool Main Area | Rondreizen Namibië
€ 1.647

per persoon

Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 5.790

per persoon

Eronga Mountains | Rondreizen Namibië
€ 3.225

per persoon

Sossusvlei | Rondreizen Namibië
€ 3.247

per persoon

4x4 met daktent in Sossusvlei | Rondreizen in Namibië
€ 1.449

per persoon

Kalahari Game Reserve | Rondreizen Namibië

Vakantie Namibië

Stijlvol Namibië

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 4.657

per persoon

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.