×

Zoek Impala

Offerte aanvragen

Brukkaros Mountain

Brukkaros Mountain is een uitgedoofde vulkaan, gelegen in het zuiden van Namibië - 15km ten noordoosten van het plaatsje Berseba. De berg is 1.590 meter hoog en de kraterrand heeft een diameter van ongeveer 4 kilometer. De vulkaan steekt meer dan 600 meter uit boven het omringende gebied. Op de berg is de Brukkaros Solar Observatory gebouwd, waar de dagelijkse zonnestraling in dit zeer afgelegen gebied wordt gemeten.

De kraterrand bestaat uit vulkanische tufsteen en werd ongeveer 660 miljoen jaar geleden gevormd, toen de vloeibare magma ondergronds een grote hoeveelheid grondwater bereikte dat plotseling superverhit raakte en explodeerde. Daarbij werd lava en Nama gesteente door de vulkaanschacht omhoog geblazen. De hardere Nama steenlagen landde aan de buitenkant van de krater en binnenin de krater landde het veel zachtere lava gesteente.

Een beek heeft een doorgang geforceerd door de zuidelijke kraterwand. Door erosie werd het zachtere gesteente in de krater steeds meer afgevoerd, waardoor een diepe centrale holte in de berg ontstond met een smalle vallei in het zuiden.

De wandelroute naar het binnenste van de krater is goed gemarkeerd. Het eerste halfuur loopt u van de onderste naar de bovenste parkeerplaats, ongeveer halverwege de berghelling. Daar begint de nauwe vallei die naar de bodem van de krater leidt. In de vallei groeien kokerbomen. Van daaruit is het een steile en moeizame klim naar het bovenste van de kraterrand, die ongeveer 45 minuten neemt. De tocht duurt in totaal (heen- en terug) ongeveer een halve dag.

De wandelroute naar het binnenste van de berg is langs deze vallei. U komt daarbij langs een droge waterval, waar de beek zich ongeveer 45 meter naar beneden stort. De rivierbedding direct onder de val is de belangrijkste bron van water.

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
€ 3.214

per persoon

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
€ 1.829

per persoon

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
€ 2.719

per persoon

Vakantie Namibië

Onder het Zuiderkruis

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Mowani Pool Main Area | Rondreizen Namibië
€ 1.647

per persoon

Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 5.790

per persoon

Eronga Mountains | Rondreizen Namibië
€ 3.225

per persoon

Sossusvlei | Rondreizen Namibië
€ 3.247

per persoon

4x4 met daktent in Sossusvlei | Rondreizen in Namibië
€ 1.449

per persoon

Kalahari Game Reserve | Rondreizen Namibië

Vakantie Namibië

Stijlvol Namibië

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 4.657

per persoon

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.