Gochas2017-06-21T06:48:13+01:00

Net als het 64km verderop gelegen dorpje Stampriet lag Gochas ooit aan de doorgaande route vanuit Maltahöhe naar Zuid-Afrika. Na sluiting van de grens bij Mata Mata – eind jaren ’80 – is het plaatsje in verval geraakt. De grensovergang bij Mata Mata is ondertussen weer in gebruik, maar mag alleen gebruikt worden door meerdaagse bezoekers aan het Kgalagadi National Park (in Zuid-Afrika) en niet door doorgaand verkeer. Gochas heeft een benzinestation en een hotel.

Historisch gezien heeft het dorp en de omgeving vooral veel oorlogsgeschiedenis te bieden. Het aantal graven van gesneuvelde Duitse – en Namasoldaten is talrijk. In 1905 is van 2 tot 4 januari een bloederige slag uitgevochten tussen de Witbooi Nama en de Duitsers op Farm Nabas, 40 kilometer ten noorden van Gochas aan de C15.

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan