Hardap Game Reserve

Hardap Game Reserve2017-06-21T06:48:13+01:00

De Hardap dam (10km ten noorden van Mariental) is gebouwd tussen 1960-1963 en is het grootste waterreservoir in Namibië. Het reservoir heeft een oppervlakte van 25 km² en een inhoud van 300 miljoen m3 water en wordt omgeven door 252 km² wildreservaat, waar in 1990 de zwarte neushoorn is geïntroduceerd. Verder leven er zebra, gemsbok, kudu, eland en hartebeest.

Het stuwmeer zit vol met vis, dus sportvissers kunnen hier hun hart ophalen. De damwal is al even spectaculair met een lengte van 865 meter en een hoogte van 39,2 meter. Bij het parkkantoor kunt u plattegrondjes krijgen waarop 60 kilometer aan safariwegen staan. Verder zijn er een aantal wandeltochten uitgezet in het park, zoals de 15 kilometer lange Gemsbok Drive. Voor deze wandeltocht heeft u circa 5 uur nodig, al kunt u de tocht halverwege afsnijden.

Behalve de zwarte neushoorn is er geen ander gevaarlijk wild. Voor de zwarte neushoorn moet u natuurlijk wel oppassen. Dit dier beweegt zich graag in dicht struikgewas en kan agressief worden. Hij hoort goed, ziet slecht en kan flink op snelheid komen. Mocht u daarom op een zwarte neushoorn stuiten, klim dan zo snel mogelijk in een boom.

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan