Mariental2017-06-21T06:48:12+01:00

Mariental ligt aan de hoofdweg B1 tussen Windhoek en Keetmanshoop. Onderweg zult u diverse kraampjes zien waar springbokvloerkleden worden verkocht. Voor boeren betekent deze verkoop een belangrijke bron van inkomsten. Met 12.500 inwoners is Mariental – naast Rehoboth – de belangrijkste plaats en het bestuurlijk centrum van de Hardap regio. Ofschon Mariental een redelijk welvarende plaats, heeft het weinig interessante bezienswaardigheden of redenen om als toerist te moeten stoppen. Mariental is vernoemd naar Maria, de echtgenote van de stichter van de plaats, Herman Brandt.

Mariëntal ligt te midden van de oude Namib-Twee Rivieren route. Tot einde jaren ’80 kwam veel verkeer vanuit Zuid-Afrika via Mata Mata en reed via de Namibische Kalahari naar de Namib of de kust. Mariëntal ligt precies te midden van deze route. Een deel van deze route – tussen Aranos en Maltahöhe – is geasfalteerd; de rest is van gravel.

Aan de rand van de Kalahari
Het stadje ligt aan de grens van de Kalahari – het gebied waar de Nama-mensen van oudsher zich hebben gecentreerd. Zij noemde het stadje ‘Zaragaeiba’ dat stoffig betekent. Dat geldt vooral voor de zomers waarin het ongelofelijk warm wordt en de wind het zand in alle richtingen doet opwaaien. De winters daarentegen, kunnen bitterkoud zijn.

In het huidige Mariëntal is vooral het boerenleven belangrijk. Schapen en struisvogels vormen op dit moment een belangrijke bron van inkomsten. Er is zelfs een struisvogelslachthuis. Ook het veranderingsproces waarin traditionele boerenbedrijven overgaan naar wildreservaat is niet aan Mariëntal voorbij gegaan en trekt de nodige toeristen. Ondanks de aanwezigheid van winkels, banken en benzinepompen zijn er weinig restaurants.

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan