×

Zoek Impala

Offerte aanvragen

Mariental

Mariental ligt aan de hoofdweg B1 tussen Windhoek en Keetmanshoop. Onderweg zult u diverse kraampjes zien waar springbokvloerkleden worden verkocht. Voor boeren betekent deze verkoop een belangrijke bron van inkomsten. Met 12.500 inwoners is Mariental - naast Rehoboth - de belangrijkste plaats en het bestuurlijk centrum van de Hardap regio. Ofschon Mariental een redelijk welvarende plaats, heeft het weinig interessante bezienswaardigheden of redenen om als toerist te moeten stoppen. Mariental is vernoemd naar Maria, de echtgenote van de stichter van de plaats, Herman Brandt.

Mariëntal ligt te midden van de oude Namib-Twee Rivieren route. Tot einde jaren ’80 kwam veel verkeer vanuit Zuid-Afrika via Mata Mata en reed via de Namibische Kalahari naar de Namib of de kust. Mariëntal ligt precies te midden van deze route. Een deel van deze route - tussen Aranos en Maltahöhe - is geasfalteerd; de rest is van gravel.

Aan de rand van de Kalahari

Het stadje ligt aan de grens van de Kalahari - het gebied waar de Nama-mensen van oudsher zich hebben gecentreerd. Zij noemde het stadje ’Zaragaeiba’ dat stoffig betekent. Dat geldt vooral voor de zomers waarin het ongelofelijk warm wordt en de wind het zand in alle richtingen doet opwaaien. De winters daarentegen, kunnen bitterkoud zijn.

In het huidige Mariëntal is vooral het boerenleven belangrijk. Schapen en struisvogels vormen op dit moment een belangrijke bron van inkomsten. Er is zelfs een struisvogelslachthuis. Ook het veranderingsproces waarin traditionele boerenbedrijven overgaan naar wildreservaat is niet aan Mariëntal voorbij gegaan en trekt de nodige toeristen. Ondanks de aanwezigheid van winkels, banken en benzinepompen zijn er weinig restaurants.
 

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
€ 3.214

per persoon

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
€ 1.829

per persoon

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
€ 2.719

per persoon

Vakantie Namibië

Onder het Zuiderkruis

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Mowani Pool Main Area | Rondreizen Namibië
€ 1.647

per persoon

Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 5.790

per persoon

Eronga Mountains | Rondreizen Namibië
€ 3.225

per persoon

Sossusvlei | Rondreizen Namibië
€ 3.247

per persoon

4x4 met daktent in Sossusvlei | Rondreizen in Namibië
€ 1.449

per persoon

Kalahari Game Reserve | Rondreizen Namibië

Vakantie Namibië

Stijlvol Namibië

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 4.657

per persoon

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.