Uhlenhorst2017-06-21T06:48:12+01:00

Uhlenhorst is een gehucht – gelegen tussen Rehoboth en Mariëntal aan de C25 in de Kalahari. Nu treft u er niet veel meer aan dan een benzinestation en een farmwinkel, maar ooit stonden hier twee hotels, een postkantoor en een bank. Met de komst van betere wegen en auto’s zijn deze voorzieningen langzaam maar zeker richting Rehoboth en Mariëntal verschoven.

In het typische Kalahari-landschap liggen voornamelijk schapenboerderijen – waarvan een aantal accommodatie biedt. Op enkele farms worden bovendien mooie handgemaakte producten gemaakt, zoals tapijten, tafelkleden en linnengoed. Het Anin-project is het meest bekende in de regio, maar ook de geweefde producten van Kirikara van de farm Kiripotib zijn prachtige handgemaakte producten.

Het Anin-project
Tussen Uhlenhorst en Hoachanas – aan de C2 – ligt de farm Jena waar Heide von Hase een handwerkatelier is gestart onder de naam Anin. Het Nama-woord betekent vogel. Het project geeft 300 Nama-vrouwen van de ‘Rode Natie’ werk. Hun producten zijn natuurlijk in de omgeving van Hoachanas te koop, maar zijn ook verkrijgbaar in winkels in Windhoek en Swakopmund. Kijkt u op: www.anin.com.na Vooral het beddengoed is van een zeer hoge kwaliteit en mooi vormgegeven

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan